+ Raspundeti subiectului
Pagina 2 din 2 PrimaPrima 12
39 la 43 din 43 m.
    vik
    vik este offline
    La primele mesaje vik este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    06-06-09

Facultate sau postliceala pt asistent medical?

BUNA ZIUA. AS AVEA SI EU O INTREBARE PENTRU CARE, DACA PUTETI SA IMI DATI UN RASPUNS CAT MAI CONCRET. ANUL ACESTA TERMIN LICEUL SI M AM GANDIT SA URMEZ O POSTLICEALA DE ASISTENTE MEDICALE, DAR AM AUZIT CA AR TREBUI FACUTA SI O FACULTATE. DECI PANA LA URMA CE SA FAC FACULTATEA, POSTLICEALA, SAU PE AMANDOUA? VA MULTUMESC MULT SI SPER SA MA AJUTATI IN ACEASTA PROBLEMA :cry:

2. .
    Ucenic Sef Eric este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22

Da, postliceala de stat de la sanitar e cea mai buna solutie. Si eu voi da anul acesta. Voi fi colegi.

4. .
    Ucenic timid i_gabriel este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    06-11-09
    Citat Publicat initial de georgiana View Post
    buna. sunt noua pe aici si vreau sa va spun ca si eu vreau sa dau tot la postliceala.. M-am gandit sa nu dau la o facultate in domeniu,pentru ca nu e niciuna in oras si plus de asta am inteles ca si postliceala e la fel ca si fac., doar ca se fac 4 ani si ar fi salariul putin mai mare. sunt din valcea si daca poate sa-mi spuna si mie cineva cum e admiterea la postliceala. Eu stiam ca e pe baza de dosar si inscrierile sunt in septembrie, dar azi am aflat ca s-ar da examen de admitere, ca sunt prea multi care vor acolo sa intre. Sunt curioasa...e cineva pe aici care a terminat postliceala si lucreaza intr-un spital? multumesc!
    Eu am facut practica la Sf. Pantelimon si toate asistentele de acolo de pe sectie au numai postliceala facuta si la Floreasca la fel. Nu cred ca o sa-ti raspunda aici chiar o asistenta/asistent care lucreaza pentru ca nu prea au timp si majoritatea nici nu prea stiu de acest forum.

6. .
    La primele mesaje desyre este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    09-12-11
    Diferenta intre salariul unui asistent cu postliceala si al unuia cu facultate este de 4 mil, in cazul in care se aplica grila maxima.
    Nu stiu cati dintre voi ati vazut grila de salarizare pt asistenti.
    Este acolo o limita inferioara si una superioasa. Managerul spitalului ( sau unde va angajati) va decide in functie de bugetul pe care il are daca va va da maxim sau minim sau intre...
    Am citit un comm aici si a spus ca ia dat decat 60 lei la salariu. Din cauza asta se intampla asa.

Vad destule persoane care vin si de la postliceala si de la facutate sa faca aici practica. Nici una nu face nimic. Se aseaza pe un scaun si stauu si iar stauu (ori in cabinetul asistentelor ori intr-un salon) .. Cand sunt trimise cu un copil la un etaj superior pt control, pt investigatii in policlinica fac mutre...

Intr-un alt comentariu am citit ca asistentele de la nu stiu ce spital au postliceala. Adevarat. Si la mine sunt toate asa, dar .. toate au in jur de 40 de ani, cea mai mica 37. Pe vremea lor nu era facultate. Unele s-au dus acum la facultate dar nu au terminat-o si daca o vor termina, nu inseamna ca le va creste salariu cu 4 mil. Revenim la discutia cu bugetul spitalului.

Stau intr-un oras unde sunt postliceale private, de stat si e chiar si o facultate. Toate cursurile sunt tinute de medici (indiferent de institutie), din dif domenii. De seminaristi nu stiu, nu ii cunosc.
    PS: lucrez intr-un spital, nu sunt asistenta, infirmiera sau ingrijitoare.

In limita timpului si a intrebarilor, va voi raspunde.

8. .
    La primele mesaje MikaS este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    01-10-11
    Eu cred ca facultatea este, la momentul actual, tendinta de formare a AM in tarile dezvoltate din Europa si poate ca in viitorul apropiat si la noi in tara. Sa nu uitam de obligativitatea completarii liceului sanitar cu postliceala sanitara...

10. .
    La primele mesaje MikaS este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    01-10-11
    Nu doresc sa fiu inteleasa gresit: sustin facultatea ca o necesitate pentru dobandirea unor cunostinte superioare in medicina, dar stiu ca exista AM cu postliceala care sunt adevarati profesionisti si la care experienta "vorbeste" fara grai in efectuarea actului medical si care n-au nevoie de facultate decat, poate, ca o formalitate.

12. .
+ Raspundeti subiectului
Pagina 2 din 2 PrimaPrima 12

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18