+ Raspundeti subiectului
Pagina 1 din 2 12 UltimaUltima
1 la 38 din 43 m.
    vik
    vik este offline
    La primele mesaje vik este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    06-06-09

Facultate sau postliceala pt asistent medical?

BUNA ZIUA. AS AVEA SI EU O INTREBARE PENTRU CARE, DACA PUTETI SA IMI DATI UN RASPUNS CAT MAI CONCRET. ANUL ACESTA TERMIN LICEUL SI M AM GANDIT SA URMEZ O POSTLICEALA DE ASISTENTE MEDICALE, DAR AM AUZIT CA AR TREBUI FACUTA SI O FACULTATE. DECI PANA LA URMA CE SA FAC FACULTATEA, POSTLICEALA, SAU PE AMANDOUA? VA MULTUMESC MULT SI SPER SA MA AJUTATI IN ACEASTA PROBLEMA :cry:

2. .
    Ucenic timid andreiana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    05-02-08

pt vik

sfatul meu ar fi sa urmezi facultatea.daca poti sa urmezi facultatea,in viitor probabil ca va conta sa ai o diploma de licentia fata de una absolvent de sc postliceala.postliceala are 3 ani ,iar facultatea 4.dupa fac poti face si master.nu este nevoie sa faci postliceala mai intai.pt facultate este si efortul financiar mai mare pt ca nu o pati face decat in orasele in care sunt facultati de medicina,iar in sistem privat taxa de studiu este cc35 40 mil lei vechi,iar la postliceala este de cc15 max 20 mil lei si sunt multe scoli in municipiul de judet.poti face facultatea si fara bani,dar trebuie sa te pregatesti sa dai examen si sa intri pe locurile fara taxa la fac de stat(ex carol davila bucuresti]si daca esti student eminent poti lua si bursa.iti doresc succes.deaca ai pasiune pt meseria asta ,fa-o.gandestete-te ca in sanatate situatia nu este pe roze,salarii mici si chiar daca ai o facultate,tot subalterna doctorului vei fi.,dar ce nu face omul sa-si indeplineasca visul .succes

4. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit vik.
    Si eu as sugera tot o facultate. Se pare ca e mai bine cu facultate decat cu postliceala dar asa cum spunea si andreiana trebuie sa iti placa asta altfel e foarte greu.

6. .
    La primele mesaje AsistAnca este pe drumul cel bun Avatar AsistAnca
    Data inscrierii
    21-01-11
    salut vik! ce ai facut pana la urma ? ce ai ales si cum e la asistenta medicala ?
    sunt curioasa.. as vrea sa dau si eu, dar am nevoie de mai multe opinii din partea celor care cunosc sistemul deja.. etc

8. .
    Ucenic Sef Eric este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Buna, eu m-am decis, voi urma o scoala posticeala, dar nu stiu pe care.
    Sunt din Ramnicu Valcea.
    Ma ajuta cineva cu pareri, sugestii, ori explicatii?

10. .
    Ucenic timid anutzzaa este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    23-01-11
    Eric, te-ai inscris la postliceala?

12. .
    La primele mesaje CrisMaya este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    05-07-11
    Hello!!! Sunt Cristiana si am o nelamurire... daca intru pe un loc bugetar la facultate am camera de camin asigurata?

14. .
    Ucenic timid Catania este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    30-06-11
    Citat Publicat initial de CrisMaya View Post
    Hello!!! Sunt Cristiana si am o nelamurire... daca intru pe un loc bugetar la facultate am camera de camin asigurata?
    Nu trebuie sa stea neaparat in camin, toti care intra pe locurile respective, dar cred ca ai prioritate.

16. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Citat Publicat initial de anutzzaa View Post
    Eric, te-ai inscris la postliceala?
    Inca nu, astept ca statul sa lucreze si sa organizeze admiterea..

18. .
    Ucenic timid Moderator clari este pe drumul cel bun Avatar clari
    Data inscrierii
    12-03-10
    Loc
    Rm.Valcea
    Citat Publicat initial de Eric View Post
    Buna, eu m-am decis, voi urma o scoala posticeala, dar nu stiu pe care.
    Sunt din Ramnicu Valcea.
    Ma ajuta cineva cu pareri, sugestii, ori explicatii?
    parerea mea este sa te inscrii la Scoala Postliceala Sanitara Antim Ivireanu din Rm.Valcea,cel putin eu acolo am terminat si pe asta ti-o recomand...
    Mult succes!
    Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy

20. .
    La primele mesaje daniel65 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    05-07-11
    da ma rog ,in general e bine sa dati sfaturi cand cunoasteti problema ,nu asa ce credeti voi..daca gandim logic care e avantajul ca faci fac. de asist. medicali de 4 ani in loc de postliceala de 3 ani???va spun eu ce faci cu fac. faci si cu postliceala de 3 ani ,mai ales din 2010 .FAC. de 4 ani pentru ce cand in ocident toate scolile de as. med. sant de 3 ani ,si sant ok ,dar ca deobicei romanii sant mai cu mot.dif. e in romania ala sal. de 1 mil.fata de cel cu postliceala ,dar pe dealta parte platesti bani timp de 4 ani .si faci aceiasi materie ca si ceilalti. Conditia e ca sa fie postliceala de stat ,nu particulara.

Ţinând cont de această omisiune, Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării a aprobat Memorandumul cu tema: Libera circulaţie a profesiei de asistent medical generalist format prin învăţământ postliceal sanitar.
    Documentul propune Consiliului UE să se iniţieze procedura de completare a Directivei 100 şi, implicit a Directivei 36 cu includerea nivelului de pregătire a asistentului medical generalist prin şcoală postliceală. La cele două tipuri de diplome prezentate mai sus se va adăuga si:
    Diplomă de absolvire de asistent medical generalist cu studii postliceale – forma de pregătire: Şcoală postliceală.
    În acest fel Ministerul Sănătăţii Publice va putea elibera certificate necesare recunoaşterii în celelalte state membre UE a titlurilor de calificare dobândite în România şi pentru asistenţii medicali generalişti absolvenţi ai Şcolilor postliceale.

IN CONSECINTA TRAGETI VOI CONCLUZIA.

Recunoasterea automata a diplomelor

Asistentii medicali generalisti care au început scoala postliceala sanitara dupa 1 ianuarie 2007 vor putea solicita locuri de munca în statele UE în aceleasi conditii ca si colegii care au studii superioare. Diplomele care vor avea trecut ca titlu de calificare asistent medical generalist cu studii post-liceale sunt conforme si vor fi recunoscute prin sistemul automat de recunoastere. Drept urmare, profesionistii care vor solicita de la Ministerul Sanatatii documentul de recunoastere a calificarii profesionale vor primi un certificat de conformitate, care în momentul de fata se elibereaza doar asistentilor medicali absolventi de studii superioare, în timp ce asistentii medicali cu scoli postliceale primesc o recomandare.
    Diplomele asistentilor medicali cu studii post-liceale care au finalizat scoala pâna în 2009 nu sunt recunoscute prin sistemul automat, de aceea statele membre UE în care doresc sa îsi gaseasca un loc de munca au dreptul de a solicita masuri compensatorii, de exemplu sustinerea unui examen sau un stagiu practic. Asistentilor medicali cu scoala postliceala, începând cu absolventii din 2010 nu li se vor mai impune masuri compensatorii. Introducerea titlului de asistent medical generalist cu studii post-liceale în lista titlurilor privind calificarile profesionale a avut loc la finalul anului trecut dupa ce România, dar si alte state au notificat Comisia Europeana, cerând adaugarea unor noi titluri în lista celor recunoscute prin sistemul automat

22. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Daniel, nu este nevoie sa copiezi textul de 4 ori ... e suficient odata si poti face trimitere la el cu link.
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

24. .
    La primele mesaje miha31 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    10-07-11
    Loc
    galati
    sunt noua pe acest forum si chiar as vrea sa ma lamureasca si pe mine careva....am terminat postliceala sanitara,dar multi zic ca cei cu facultate au un avantaj...si ca este diferenta de vreo 4 milioane la salariu....ma bate gandul sa ma duc si eu la facultate.stie cineva ..iti echivaleaza ceva...?tot 4 ani faci chiar daca ai terminat postliceala?

26. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Miha, nu iti echivaleaza nimeni nimic. Incepi totul de la capat. Iar diferenta de salariu nu e chiar atat cat ar vrea unii sa se laude, pentru ca si acolo incepi iar de la debutant si trebuie urmati toti pasii.
    Daca te hotarasti sa mergi si la facultate, iti doresc mult succes.

28. .
    Data inscrierii
    23-01-11
    Daca faci postliceala mai faci 3 ani facultate, adica intri la facultate in anul 2. Stiu ca daca ai vechime si ai principalul, dupa ce vii cu diploma de licenta AMG, nu iti recunoaste principalul odata cu marirea salariala, si trebuie sa dai din nou principalul, dupa ce mai faci iar 5 ani vechime ca licentiat.
    Daca ai aceasta facultate in localitatea ta si lucrezi deja in domeniu la stat, eu zic ca se merita sa faci facultatea.

30. .
    Data inscrierii
    23-01-11
    Unele universitati echivaleaza un an de studii la aceasta facultate , avand postliceala, altele nu echivaleaza. Trebuie intrebat direct la facultate.

32. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Anutza, eu am terminat postliceala si m-am inscris la facultate, dar nu se recunoaste nimic. A trebuit sa incep cu anul intai. Am facut un an si jumatate, apoi am renuntat din motive financiare. Costurile sunt imense, iar daca si lucrezi si nu poti merge la toate cursurile, trebuie sa platesti si absentele.

34. .
    Data inscrierii
    23-01-11
    Asa este Catania, plus ca facultati de AMG sunt doar in orasele centre universitare, iar daca lucrezi si fac e in alta localitate, e imposibil sa faci facultatea aceasta, stiu ca laboratoarele sunt obligatorii, si sunt cel putin 3 zile pe saptamana de laboratoare. Plus de asta din cate am mai vazut si eu pe forumuri, practica la facultate nu e prea serioasa, la postliceala e mai multa organizare din punctul asta de vedere.

36. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Nu doar ca e mai bine organizata practica de la postliceale, dar si cadrele din spitale sunt mai rezervate cand vin studentii de la facultate in practica. Sunt multe si mari diferentele.

38. .
    Data inscrierii
    23-01-11
    La ce te referi cand zici de diferente? Adica acele diferente care ar fi de ex?

40. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    La postliceala se invata lucruri mult mai importante decat la facultate, adica ceva de care chiar te folosesti in cele din urma. Cursurile sunt tinute de catre medici. Am primit raspuns la toate intrebarile. Practica e mult mai serioasa si din ce in ce mai multa. In primul an am facut practica 25% din anul scolar, in anul 2 - 50%, iar in ultimul an 75%. In ultimul an am lucrat cot la cot cu asistentele de pe sectie, doar ca nu primeam salar. Si chiar am avut satisfactie profesionala.
    In facultate am facut o gramada de materii doar pentru ca existau niste profesori universitari care trebuiau sa aiba un anumit numar de ore la catedra, dar in munca de zi cu zi, ne descurcam foarte bine si fara materia respectiva. Practica e relativ putina, pentru ca se pune mare baza pe teorie, iar in stationar nu multa lume avea incredere sa lase studentii sa faca ceva. Nu am inteles de ce. Replica era una de genul: "a, voi sunteti astia cu studii superioare, mai aveti de invatat pana ajungeti sa profesati la patul bolnavului!" E multa teorie, iar daca intrebi ceva legat de cazuri concrete, te baga in ceata. Personal am fost dezamagita, desi m-am simtit tanara printre proaspetii absolventi de liceu.
    Legat de salariu, mi-a spus o colega care a beneficiat si de marirea de salar dupa terminarea studiilor. A crescut cu 60 ron, dupa 4 ani in care a investit cateva zeci de milioane (pe care probabil nu-i va recupera niciodata), timp, oboseala, stres, etc.

42. .
    La primele mesaje miha31 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    10-07-11
    Loc
    galati
    multumesc mult catania....cred ca m-am hotarat sa NU ma duc la aceasta facultate...m-am chinuit si asa f mult 3 ani cu postliceala..avand si 2 copii acasa.las ..sa fiu eu sanatoasa si sa mi gasesc un loc de munca!daca nu am facut cand a trebuit acum e prea tarziu....

44. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Citat Publicat initial de miha31 View Post
    multumesc mult catania....cred ca m-am hotarat sa NU ma duc la aceasta facultate...m-am chinuit si asa f mult 3 ani cu postliceala..avand si 2 copii acasa.las ..sa fiu eu sanatoasa si sa mi gasesc un loc de munca!daca nu am facut cand a trebuit acum e prea tarziu....
    Miha, ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Si eu aveam doi copii cand m-am inscris la facultate, iar cel mic avea doar 7 luni. Imi pare rau de banii pe care i-am lasat acolo si pe care nu-i mai recuperez niciodata.

46. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Prin Valcea se stie de vreo facultate de genul?

48. .
    Ucenic timid Moderator clari este pe drumul cel bun Avatar clari
    Data inscrierii
    12-03-10
    Loc
    Rm.Valcea
    stiu de Facultatea din Pitesti care se afla langa Inspectoratul Scolar sau langa Liceul Oltchim din Rm.Valcea,intreaba acolo daca te intereseaza ,poti da un click si aici Universitatea din Pitesti | |
    din cate stiu eu, cursurile se tin la Pitesti ,insa studentilor li se punea la dispozitie un autocar pana la Pitesti si inapoi...
    Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy

50. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Merci, insa ceva legat de asistenti, ori de medicina nu vad.

52. .
    Data inscrierii
    23-01-11
    Merci, insa ceva legat de asistenti, ori de medicina nu vad.
    Cum nu, Eric? Eu am dat click pe linkul dat de clari si arata exact despre facultatea de asistenti medicali.

54. .
    La primele mesaje simo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-07-11
    Buna seara,
    nu prea am citit povestea dv...dar eu sunt din negresti oas si m.am gandit ca imi puteti da cateva sfaturi si informatii ....as vrea sa ma inscriu la o facultate pt asistenta dar nu stiu daca sunt in baia mare sau satu mare....mi-ati putea spune va rog?
    va multumesc!

56. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Poate nu am dat atentie, acum vad si eu.

58. .
    Data inscrierii
    26-07-11
    Citat Publicat initial de Catania View Post
    Anutza, eu am terminat postliceala si m-am inscris la facultate, dar nu se recunoaste nimic. A trebuit sa incep cu anul intai. Am facut un an si jumatate, apoi am renuntat din motive financiare. Costurile sunt imense, iar daca si lucrezi si nu poti merge la toate cursurile, trebuie sa platesti si absentele.
    unde ati facut facultatea sau unde ati inceput?

60. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Citat Publicat initial de simo View Post
    unde ati facut facultatea sau unde ati inceput?
    Vasile Goldis

62. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Daca aveti postliceala, de ce va trebuie facultate?!

64. .
    Data inscrierii
    30-06-11
    Daca aveti postliceala, de ce va trebuie facultate?!
    Pe cine intrebi? Pe mine?

66. .
    Data inscrierii
    26-07-11
    Citat Publicat initial de Catania View Post
    Vasile Goldis
    la baia mare?

68. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Pai lasa femeie scoliile alea private, si alege ceva de stat. Da-o naiba de facultate!

70. .
    La primele mesaje georgiana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    01-08-11
    buna. sunt noua pe aici si vreau sa va spun ca si eu vreau sa dau tot la postliceala.. M-am gandit sa nu dau la o facultate in domeniu,pentru ca nu e niciuna in oras si plus de asta am inteles ca si postliceala e la fel ca si fac., doar ca se fac 4 ani si ar fi salariul putin mai mare. sunt din valcea si daca poate sa-mi spuna si mie cineva cum e admiterea la postliceala. Eu stiam ca e pe baza de dosar si inscrierile sunt in septembrie, dar azi am aflat ca s-ar da examen de admitere, ca sunt prea multi care vor acolo sa intre. Sunt curioasa...e cineva pe aici care a terminat postliceala si lucreaza intr-un spital? multumesc!

72. .
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Si eu tot din Valcea. La postliceala de stat, e pe baza de dosar, repartizare fiind pe medie.

74. .
    La primele mesaje georgiana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    01-08-11
    ok..mersi mult! ai facut si tu postliceala? eu vreau sa merg la sanitar, ca e singura acreditata din oras! gresesc?

76. .
+ Raspundeti subiectului
Pagina 1 din 2 12 UltimaUltima

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18