+ Raspundeti subiectului
1 la 21 din 21 m.
    La primele mesaje anagaitan este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    19-09-07

cotizatia la OAMMR

Cat este cotizatia lunara la OAMMR: 1% din salariul brut sau net?
    Si mai exact pentru ce platim acesti bani, cata vreme cursurile ni le platim tot noi, la fel si participarile la simpozioane?

2. .
    La primele mesaje gabita orl este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-02-08
    1% din salariul de baza,adica cel de incadrare scopul platii fiind acela de a tine la ghiseul OAMMR Bucuresti citeva dudui(scuze pt blonde,dar cele pe care eu le-am intilnit erau chiar blonde) cu gura mare care iti vorbesc de undeva se sus,si iti explica ca unei persoane handicapate,eventual si tipind,ca daca ti-ai completat cursurile de EMC cu un prenume iar alt curs cu ambele prenume,din graba de cele mai multe ori(in cazul meu!)dar ambele au CNP identic,nu se poate sa fii aceeasi persoana!

4. .
    Data inscrierii
    19-09-07
    revin referitor la cotizatie: este corect ca o asistenta, aflata in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani, sa plateasca cotizatia la ordin in perioada asta? nu se aplica doar la salariu procentul de 1%? in aceasta perioada contractul de munca nu este suspendat temporar sau cum se zice....?
    va multumesc

6. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    In mod normal nu trebuie sa plateasca.

8. .
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07
    Sincer , din punctul meu de vedere este o prostie ceea ce se intimpla la OAMMR..., dar noroc ca nu ma intreaba multa lume...!
    Cotizatia ar fi ok daca s-ar intimpla ceva serios d.p.d.v. profesional in aceasta organizatie. Dar vb voastra , cursurile ni le platim noi , sintem obligati sa le facem , de cele mai multe ori aceste cursuri sint o timpenie (facute doar ca sa ai punctele , chiar daca nu te intereseaza subiectul , sau daca este prost predat) , autorizatia de libera practica trebuie sa o platesti( analizele necesare ) , daca intrerupi din anumite motive activitatea medicala ,la reluarea ei trebuie sa platesti cotizatia retroactiv ,etc.
    O alta problema ar fi ajutorul inexistent din partea organizatiei in cazurile reclamatiilor sau a altor cazuri de malpraxis.

10. .
    Data inscrierii
    19-09-07
    Revin...ca ma streseaza situatia.
    Daca drepturile si obligatiile asistentilor sunt aceleasi de ce n-ar fi si contributia sub forma de suma fixa, de bun simt, pentru toti asistentii.
    Am aflat ca-s printre putinele care au spus corect ce salariu au (din discutiile cu alte colege), majoritatea declarand un salariu mai mic = o contributie mai mica. Este vb. de asistentele din cabinetele de ambulatoriu sau medicina de familie.
    Intrebare pt. asistentii din spital (cu exemplificare daca se poate): care este mai exact suma din care vi se opreste procentul de 1%?
    Eu nu am salariul de baza +sporuri+vechime, pe contract e trecut un salariu si atat.... :cry: ; si din el platesc 1%.
    Va multumesc!

12. .
    La primele mesaje maya este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    04-04-08

cotizatia este aceeasi, altele sunt noutatile

1. Cotizatia este de 1% din salariul tarifar
    2. de vazut OUG144/2008, prin care OAMMR (se transforma in OAMGMAMR...) si capata o multime de prerogative suplimentare, printre care, cel mai important este faptul ca dreptul de libera practica nu mai este dat de Autorizatia de Libera Practica ci de Certificatul de Membru al OAM....
    3. Nu stiu in ce masura sunt pregatite filialele sa faca fata unei asemenea sarcini
    4. De vazut, discutat...

14. .
    Data inscrierii
    19-09-07
    Apropo de "noutati" (noutate pentru mine) : care-i treaba cu Registrul unic? Are legatura cu certificatul de membru al oammr-ului? (adica cine are certificatul e automat inscris in registru)?
    E cineva de pe aici deja inscris? Ce acte sunt necesare?

16. .
    La primele mesaje gabita orl este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-02-08
    Citat Publicat initial de anagaitan
    Apropo de "noutati" (noutate pentru mine) : care-i treaba cu Registrul unic? Are legatura cu certificatul de membru al oammr-ului? (adica cine are certificatul e automat inscris in registru)?
    E cineva de pe aici deja inscris? Ce acte sunt necesare?
    Dragut ca orice alta prostie a oammr.O luam de la capat cu mii de acte,hirtii si certificate chiar de suntem inscrisi sau nu in Registru Unic,diferenta va fi aceea ca vom sta doar la o singura coada,la oamgmamr.Succes la haos! :( :(

18. .
    La primele mesaje geta este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    02-01-10
    Eu am lucrat 2 ani in Italia si cand m-am intors, la reangajare nu au vrut sa-mi vizeze libera practica pana nu am platit cotizatia pe perioada cat am fost plecata.

20. .
    Data inscrierii
    19-09-07
    Asta e o nebunie. Eu am intrerupt activitatea in august 2009 si nu o sa reintru prea curand in sistem....banuiesc ca o sa platesc din urma tot....desi nu lucrez in perioada asta....oare nu e corect la reintoarcerea in sistem sa ma reinscriu (sa platesc taxa de inscriere) si dupa cotizatia la zi conform cu salariul pe care-l voi avea?
    Nu e deloc corect, in aceasta perioada eu nu beneficiez de nimic din partea ordinului deci pt. ce sa platesc? In ce tara traim !!??

22. .
    Ucenic timid Moderator clari este pe drumul cel bun Avatar clari
    Data inscrierii
    12-03-10
    Loc
    Rm.Valcea
    Buna tuturor !
    Eu sunt asistenta de 7 ani si din anul 2008, din septembrie ,am intrat in concediul pentru cresterea copilului , in 2009 pentru a-mi viza autorizatia de libera practica mi-au cerut 70 ron cotizatie si asigurarea de malpraxis pe un an,apoi in 2010 am platit iar cotizatia ( la care o tipa de la oammr mi-a zis ca imi face o "favoare" si imi calculeaza cotizatia la salariul minim ci nu la indemnizatia de crestere a copilului care este foarte mare.......se vede treaba ca nu are copii si nu stie cat te " costa " intretinerea unui copil) si bineinteles si ...asigurarea de malpraxis care anul asta e dubla fata de anul trecut ........
    :arrow: eu nu numai ca nu inteleg rostul cotizatiei pentru perioada cand esti in concediul de maternitate ,dar nu inteleg de niciun fel obligatia asigurarii de malpraxis pentru aceasta perioada :shock:
    nu am gasit nicaieri unde scrie obligativitatea acestei asigurari.......daca stie cineva il rog sa ma ajute .........sa ma conving :?
    multumesc!

24. .
    La primele mesaje nicopuscasu este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    27-06-08
    Citat Publicat initial de clari
    Buna tuturor !
    Eu sunt asistenta de 7 ani si din anul 2008, din septembrie ,am intrat in concediul pentru cresterea copilului , in 2009 pentru a-mi viza autorizatia de libera practica mi-au cerut 70 ron cotizatie si asigurarea de malpraxis pe un an,apoi in 2010 am platit iar cotizatia ( la care o tipa de la oammr mi-a zis ca imi face o "favoare" si imi calculeaza cotizatia la salariul minim ci nu la indemnizatia de crestere a copilului care este foarte mare.......se vede treaba ca nu are copii si nu stie cat te " costa " intretinerea unui copil) si bineinteles si ...asigurarea de malpraxis care anul asta e dubla fata de anul trecut ........
    :arrow: eu nu numai ca nu inteleg rostul cotizatiei pentru perioada cand esti in concediul de maternitate ,dar nu inteleg de niciun fel obligatia asigurarii de malpraxis pentru aceasta perioada :shock:
    nu am gasit nicaieri unde scrie obligativitatea acestei asigurari.......daca stie cineva il rog sa ma ajute .........sa ma conving :?
    multumesc!
    Buna,
    si eu am stat acasa in CIC 4 ani, a trebuit sa merg lunile astea la cursuri de EMC si mi-e groaza ca va trebui sa platesc 1% din salariul minim pe economie pe cei 4 ani de stat acasa.
    Nici eu NU inteleg de ce trebuie sa platesc contributie unei asociatii care m-a bagat cu forta in ea, apoi imi cere anual taxa de nu stiu ce....eu nu vreau sa fac parte din OAMMR, de ce nu putem profesa si fara a fi inscrisi in ea????
    Suntem toti obligati sa fim inscrisi, eu consider ca se incalca drepturile omului in acest mod, prin silirea noastra a tuturor asistentilor sa stam cu forta intr-o asociatie care nu inteleg ce face pt noi atata timp cat cursurile de EMC le platim la niste preturi destul de mari, si cred ca toti am putea supravietui si ne face meseria in continuare fara orele de EMC.
    Bine macar ca lectorii sunt simpatici si inveti 3 chestii noi de acolo :roll:

26. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Pe perioada cat nu lucrezi te poti suspenda (deci nu mai platesti nimic). O cerere la colegiu cu ceva copii anexate dupa certificatul de nastere al copilului ar trebui sa fie suficient.
    Orice alt raspuns pe care il primesti este ilegal si poti sa faci plangere (in scris) la ministerul sanatatii.

Apartenenta la OAMMR iti da dreptul sa poti practica in Romania, ei reglementand practica. TOt ei sunt alesi de asistenti asa ca de fapt este un mod de autoguvernare.
    Ca merge prost e alta problema ...

28. .
    La primele mesaje AsistAnca este pe drumul cel bun Avatar AsistAnca
    Data inscrierii
    21-01-11
    hai sa fim seriosi.. 1% este nesesizabil. oamenii isi merita banii.. ei muncesc pentru asta, stau la ghiseu zilnic.
    nu mai fiti rautaciosi.

30. .
    La primele mesaje Marylin este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    25-10-11
    Salutare! Eu am fost azi sa depun dosarul pt. a obtine certificatul de membru OAMMR si am avut neplacuta surpriza sa constat ca, dupa o intrerupere a activitatii ca asist. medical (nu am mai profesat ca asist. din ian. 2008), am fost instiintata sa achit contributia pe toti anii din urma in care nu am lucrat, respectiv 2008, 2009, 2010, 2011... Nu inteleg motivul pt. care mi se solicita acesti bani!... macar daca platesc, mi se considera ca vechime de asist. medical? Pt. ca in cazul acesta, eu care aveam 3 ani vechime efectiva, acum daca mi s-ar lua in calcul si acesti ani in care doar am cotizat, as depasi cei 5 ani de vechime si m-as putea inscrie la examenul de grad principal???
    In alta ordine de idei, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu as fi avut proasta inspiratie sa ma prezint de bunavoie si nesilita de nimeni, pt a solicita acest stupid certificat de membru? Exista vreo lege care ma poate impiedica sa profesez fara el? exista vreo autoritate care efectueaza controale in aceasta privinta? Care sunt prevederile legale in acest sens si cine le aplica?

32. .
    Data inscrierii
    25-10-11
    V-as fi recunoscatoare daca mi-ar putea da cineva un raspuns legat de intrebarile mele din postarea anterioara! MULTUMESC ANTICIPAT!

34. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    E o regula ca trebuie sa platesti din urma (si la medici e la fel) doar daca nu ai cerut sa te suspenzi din activitate.
    Daca aduci acte sa dovedesti ca ai lucrat in alt domeniu atunci eventual iti pot recunoaste periaoda ca suspendare dar uneori revenirea se face cu ceva examene daca trece de 5 ani ...
    Verifica la ei pe site sau in regulamentul lor care sunt conditiile pt membri.
    Si eu am intrerupt la un moment dat si nu am avut ce face, a trebuit sa platesc din urma, mult.
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

36. .
    La primele mesaje anne este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    31-10-11
    Buna! am si eu o intrebare: te poti inregistra la OAMMR cu adeverinta de la scoala precum ca ai terminat scoala pana la eliberarea diplomei? As vrea sa obtin certificatul de membru si pentru libera practica.... Abia am terminat scoala si am gasit la un cabinet sa lucrez si nu stiu cum sa fac si ce trebuie sa fac.....
    Va multumesc!

38. .
    Data inscrierii
    25-10-11
    Citat Publicat initial de anne View Post
    Buna! am si eu o intrebare: te poti inregistra la OAMMR cu adeverinta de la scoala precum ca ai terminat scoala pana la eliberarea diplomei? As vrea sa obtin certificatul de membru si pentru libera practica.... Abia am terminat scoala si am gasit la un cabinet sa lucrez si nu stiu cum sa fac si ce trebuie sa fac.....
    Va multumesc!
    Suna la OAMMR si intreaba. In cazul in care nu merge sa scoti certificatul de membru doar in baza adeverintei de la scoala, te angajezi si in a2a zi de lucru (sau chiar in prima) iti iei frumusel adeverinta de salariat in functia de asistent medical (cu mentionarea salariului de incadrare) si impreuna cu tot dosarul de acte necesare (cerificat de cazier judiciar, certificat de sanatate fizica si psihiatrica tip A5, diplome si acte identitate, asigurare malpraxis, etc) mergi imediat la ei pt. eliberarea certificatului. Iti garantez ca nu o sa fie nicio problema in faptul ca prima saptamana la locul de munca te prezinti fara certificat, mai ales ca OAMMR-ul iti da hartie la mana ca ai depus dosarul si esti in curs de acreditare (avizare). Succes la noul loc de munca si la obtinerea certificatului!

40. .
    La primele mesaje anne este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    31-10-11
    Am fost la OAMMR cu adeverinta precum ca am terminat si sunt absolventa (nu am inca diploma pt ca nu s.a eliberat inca). Acolo mi.au zis ca imi pot da si ei o adeverinta precum ca sunt luata in evidentala ei si ca urmeaza sa fiu inscrisa ca membru cand vin cu diploma!
    Dar ca sa va dea adeverinta va trebuie:
    1. adeverinta de la scoala precum ca sunteti absolvent legalizata la notar (4 lei)
    2. cazier (total 15 lei)
    3. timbru fiscal 1 leu.
    4. adeverinta de la medicul de familie precum ca sunteti apt de munca
    5. copie dupa C.I
    6. copie dupa certificatul de casatorie sau dupa hotararea de divort
    7. cerere
    8. copie dupa contractul de munca daca l.ati incheiat, daca nu il aveti incheiat, il duceti dupa ce il incheiati
    9. cotizatie pe luna respectiva 1% din salar (la OAMMR se plateste)
    10. taxa de inscriere 30 lei si inca una de 15 lei (la OAMMR se plateste)
    11. va vor pune sa mai completati acolo niste hartii, plus juramantul de facut
    Adeverinta v.o da intr.o ora!
    SUCCES!

42. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. ALEGERI OAMMR
    De curiosul2008 in forumul Asistenti medicali in spitale
    Raspunsuri: 4
    Ultimul mesaj: 17-11-10, 19:02
  2. Asistentii medicali nu vor OAMMR????
    De tutuc in forumul Salut si Diverse
    Raspunsuri: 17