+ Raspundeti subiectului
1 la 18 din 18 m.
    La primele mesaje tutuc este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-03-08

Asistentii medicali nu vor OAMMR????

Buna ziua.
    Un articol foarte interesant.
    Ce parere aveti?
    http://www.monitoruldevaslui.ro/news...ul&PHPSESSID=b

2. .
    La primele mesaje anagaitan este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    19-09-07
    Ce sa zic...parca cineva ne-a citit gandurile si le-a asternut pe hartie
    Ar fi indicata o petitie pentru suspendarea OAMMR

4. .
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07
    imi place ideea acelui articol. De aceea am trimis mai departe link-ul la toate colegele la care am adresa de mail. Chiar si la adresele de contact ale OAMMR -ului de la noi !!! Credeti ca se vor trezi si vor deveni o organizatie profesionala???? :lol:

OAMMR-ul ar putea deveni un topic de sine statator, nu?La fel ca si Sanitasul , cred ca sunt probleme ale tuturor asistentilor

6. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    Am inteles ca sunt multi asistenti medicali care sunt impotriva OAMMR-ului. Multi sunt impotriva CREDITELOR.
    Oare de ce?

8. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Nu cred ca suntem neaparat impotriva OAMMR-ului, cred ca suntem impotriva a ceea ce a devenit OAMMR-ul !!! Cind ai de platit aproximativ 100 RON pentru un curs de la care primesti 10 credite si tu ai nevoie de 30-40 credite /an , si daca mai si nimeresti niste lectori de 2 lei... crede-ma pe cuvant ca am motive sa fiu revoltat ! Adica pierd si banii si timpul! :(
    Ai alta parere?

10. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    Da, am alta parere.
    Nu stiu ce cursuri ai facut cu 1 mil pret si doar 10 credite. La noi au fost cursuri care aveau cam 24 de credite si pretul a fost cam 35 sau 50 lei (Prevenirea infectiilor nosocomiale) - un curs interesant.
    Iar simpozioanele costa 25 lei si credite destul de multe: de exemplu, avem simpozion cu tema "Mama si copilul - un univers uneori umbrit de boala" costa 25 de lei, iar creditarea cam asa: autor 21 credite, coautor 18 iar participant fara lucrare 14 credite.
    Curs care sa coste 1 mil am auzit doar de cel de resuscitare, care este, dupa parerea unul dintre cele mai interesante si importante cursuri.

12. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    kkt! Infectiile nozocomiale sau Atitudinea as.med..... nu se numesc cursuri! si cu atit mai putin cursuri interesante! Hai la Cluj si mai vedem cum e cu cursurile si care sunt preturile lor! Din 3500 de asistenti citi crezi ca ajung la cursurile bune? Si cite crezi ca sint ok pe an????

14. .
    La primele mesaje gabita orl este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-02-08

cursuri on line

frate,....mai pipilug!!!Sincera sa fiu,da tu chiar profesezi in spital?Ai incercat sa vezi viata mai ....verde decit o vezi de obicei?
    Cursurile din Buc sunt chiar bune si nu prea vad multe capete luminate care sa se plinga de ele,din contra este o alternativa perfecta pentru noi care chiar muncim de ne sar capacele,pe bune,ba....chiar invatam cite ceva din ele.Nu mai fi prietene atit de negativist!!!!!!!!!!!!

16. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    Nu te supara Pipilug, dar nu prea ai atitudine asistent medical. Pai nu tota lumea este la curent cu noutatile in domeniul prevenirii infectiilor nosocomiale. Dezinfectante apar fel de fel si tot mai noi. La Cluj toata lumea e de nota 10 la acest capitol? Si atunci de ce oare mai vin bolnavi operati la Cluj cu supuratie la plaga operatorie? Nu de alta, dar am pansat destui, deci nu vorbesc din auzite.
    Cursul de resuscitare cardio-respiratori e obligatoriu o data la 3 ani, la fel ca si cel cu nosocomiale. Oare nu pentru ca sunt considerate importante?
    Si daca tot veni vorba, poate ne dai si noua exemple cursuri interesante care au loc la Cluj, ca poate ne straduim sa ajungem. Chiar daca sunt locuri putine. Cine stie...
    Oricum la capitolul cursuri si simpozioane interesante - eu consider ca si o discutie la schimbul de tura despre cazurile mai deosebite este interesanta. Sa nu uitam ca nu toata lumea lucreaza ca in occident. Mai sunt inca asistenti care nu au vazut o branula. Chiar si in Cluj.

18. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    1.Cursul de infectii nozocomiale care este pe internet mi se pare slab!!!(asta e parerea mea! nu inteleg de ce sari ca ars! :lol: ) Asta pe linga faptul ca este vechi si ca , inca de la inceput majoritatea aveam si dadeam mai departe raspunsurile. Asta in conditiile in care nu faceam chiar noi testele pentru multi colegii/colegele , doar pentru a avea si ei/ele credite...Spune-mi ca nu-i corect !.... :lol:
    2.Cursul de resuscitare a fost si este ok, mai ales daca este tinut de lectori de la Ambulanta sau de la UPU...(65RON +15 diploma OAMMR=80RON = 10credite)
    3.Ultimul curs interesant? "Sterilizarea si dezinfectia"-tinut de un grup de olandezi( 85 RON =0credite , dar a meritat !)
    4.Daca aflu de un curs interesant , va anunt si chiar as putea caza citiva colegi/e , daca va hotariti ca merita efortul... facem si o plimbare prin clinica...inainte de povestea de la bere
    5.N-am spus ca la noi se lucreaza ca la carte sau ca in occident!
    6.Imi pare rau sa aud ca mai sint spitale (in Cluj , sau oriunde altundeva in tara) care lucreaza fara branule sau fara vacuette/vacutainere...

20. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    1. In ce priveste chestia cu acele cursuri pe internet, ai dreptate, numai ca la noi cursul cu nosocomialele a fost tinut de lectori de la Iasi si a fost OK. Nici nu am stiut ca este si pe net. Am facut si eu cursurile de pe net alea despre SIDA, pentru multe colege, acum 3 ani parca, pentru ca trebuiau multe credite in timp scurt si inca nu se organiza la nivel de judet mai nimic.
    2. Cursul de resuscitare a fost organizat de ambulanta, dar acum nu mai primesc decat cadrele lor. Din pacate. Si tot din pacate, ar trebui sa primeasca macar medicii care fac garzi. Pt unii e musai.
    3. Cum sau cine a organizat un astfel de curs? Poate ca e posibil sa se organizeze astfel de cursuri si in alte judete.
    Bineinteles ca e important cine tine cursul si despre ce. Dar "interesant " pentru tine care lucrezi in clinica nu e acelasi lucru ca pentru cineva care lucreaza in ambulator de exemplu. Cred ca mai putin de jumatate din as care lucreaza sunt angajati in spital, iar pentru cineva care lucreaza la un dispensar de la tara (sau catun), unde nu are medic la orice ora, e importanta chiar si o masa rotunda la care sa se prezinte primul ajutor in orice, sau nasterea . Sau sa vada cum se pune o branula. Chiar daca nu va pune, pt medicul nu o sa cumpere ca nu are bani. Saracul.
    Nivelul de lucru nu se compara, dar tot as sunt si aia.
    6. Ce pot sa iti spun. In unele spitale sunt vacutainere. Dar se refolosesc.Hahahahaha.
    4. Ar fi bine daca ai putea sa ne anunti. Poate reusim sa venim. Fara bere. Nu imi place. Glumeam.
    Mai vb.

22. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Ai dreptate cu asistentii din dispensarele de la tara! Sincer nu m-am gindit la acei colegi ai nostri pt care e destul de dificil sa ajunga in orasele mari , unde se tin cursuri.Daca la ei s-au gindit (???)cei de la OAMMR cind au facut cursurile on-line pe net... imi scot palaria ! :lol:
    Cum sa se refoloseasca vacutainerele? :shock: Si cum se videaza?

24. .
    La primele mesaje anagaitan este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    19-09-07
    de unde net la tara???!!!

26. .
    Ucenic timid infectioasespbz este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-10-07
    prin ClickNet- Romtelecom;cat priveste treaba cu vacutainerele refolosite...................se intampla in Romania?

28. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    Sigur ca la noi in Romania, ca doar romanul e inventiv. Cunosc o infirmiera care lucreaza la un laborator de analize care este nevoita sa spele acele vacutainere. Adica e f simplu: scoate capacul si le spala!
    Cat despre net, poate ca pentru cei de la tara se fac simpozioanele. Cred. Oricum sunt mai ieftine decat cursurile, iar la salariile celor de la medicii de familie...

30. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    sint foarte curios sa stiu la ce spital se intimpla asta cu vacutainerele... si repet: cum le videaza???? si la ce le folosesc ???Ele sint vidate tocmai ca sa asipire doar cantitatea de singe necesara.... si cum le sterilizeaza????
    :shock:

32. .
    Data inscrierii
    13-03-08
    Nu le videaza. Le folosesc in loc de sticlute, asa, ca pe vremuri. Si le sterilizeaza la etuva. Si nu e la spital, ci la un laborator PARTICULAR. Nici eu nu inteleg prea bine care e rostul, dar probabil ca se face economie. Cei care lucreaza nu spun nimic pt ca se tem ca isi pierd locurile de munca. In curand laboratorul o sa dea faliment, pentru ca deja mai sunt 2 laboratoare particulare deschise de curand si dotate adevarat. Ideea e ca inca se lucreaza la acest nivel.
    Si nimeni nu face nimic, chiar daca sunt controale.

34. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    in perioada 12-14 iunie , la Cluj va avea loc un simpozion de ATI ... asta apropos de "Cat despre net, poate ca pentru cei de la tara se fac simpozioanele. Cred. Oricum sunt mai ieftine decat cursurile"... sau de :"poate ne dai si noua exemple cursuri interesante care au loc la Cluj, ca poate ne straduim sa ajungem. Chiar daca sunt locuri putine. Cine stie... "

36. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. cotizatia la OAMMR
    De anagaitan in forumul Salut si Diverse
    Raspunsuri: 20
    Ultimul mesaj: 02-01-12, 14:30
  2. asistentii radilogi-recunoastere UE
    De emilia in forumul Asistenti medicali de radiologie
    Raspunsuri: 7
    Ultimul mesaj: 05-05-11, 19:20
  3. ALEGERI OAMMR