ALERGARE IN DESERTU AMAGIRII
“Oamenii pl?ng din cele mai stupide motive: dup? bani, dup? pasiuni josnice, dup? fiin?e mediocre, dup? bunuri materiale, dup? tabieturi morbide, dup? pozi?ii sociale, dup? tot felul de nimicuri. Dar c??i dintre voi a?i pl?ns vreodat? pentru c? nu cunoaste?i ?nc? ABSOLUTU” (Sri Ramakrisna).
Da, perfect? dreptate avea. Alerg?m sa culegem niste flori de pe un morm?nt al de?ert?ciunii. Ne am?gim singuri cu niste nimicuri: sa avem func?ii ?n societate ( cic? ne respect? masa de popula?ie mai mult) si multe altele.
Dumnezeu ne-a l?sat pe acest P?m?nt cu drepturi egale. ?i acela care m?tur? pe strad? ?i un director de banc? sunt egali in fa?a Lui. De ce nimeni nu ?n?elege asta? ?nclin s? cred ca este o ?ntrebare retoric?.
De mici copii ni se inoculeaz? o ideologie bizar?, zic eu, c? trebuie s? muncim ca sa avem un trai decent. Dar nimeni nu se g?ndes?te la aspectul divin. Studiem religia in ?coli, dar numai teoretic, dar ne pasioneaz? sexologia (s?c!). M? ?ntreb cu ce este mai presus sexologia dec?t religia? Acum fiecare alege s? r?spund? la aceast? ?ntrebare dup? nivelul de cuno?tin?e acumulate.
Acum s? abord?m o alt? tem? la fel de incitant?. Oamenii (marea majoritate) se cred imuni ?n fa?a bolilor. Din propia experien?? v? afirm c? aceast? aser?iune este perfect adevarat?.
Ace?ti semeni ai no?trii efectiv dispre?uiesc munca str?mo?ilor no?trii care ?i-au dedicat via?a pentru binele nostru. Aduc ca exemplu pe descoperitorul mult folositei peniciline (Alexander Fleming). Acum de ce se ?nt?mpl? acest bizar fenomen? Sincer, de mult vreau sa aflu acest “mister”.
Din aceast? categorie de “de?tep?i”, cel mai mult m? deranjeaz? aceia care se cred “doctorii na?iunii”. Da. Exist? personalit??i care se cred mari doctori de?i nu au studii de specialitate.
?n vechiul Egipt exista un obicei bizar. ?n ora?e (la periferie) st?teau oamenii bolnavi (dar nu ?n case, ci pe strad?) si trec?torii le ofereau metode de tratament dup? cum credeau ei c? e bine (de multe ori aceia care ofereau aceste metode, au avut si ei aceea?i “boal?”). ?i a?a s-a ?inut mult ?i bine o perioad?, chiar dac? “solu?iile” oferite erau eronate.
Acum ace?ti “doctori” ai zilelor noastre au readaptat acest obicei nes?n?tos la zilele noastre. Numai c? oamenii nu mai stau la col? de strad?. Presa scris? ?i televiziunile ne inund? cu asemenea specula?ii josnice.
Pe un post de televiziune, care vrea s? se respecte, apare la un moment dat un individ care se crede mare vindec?tor. Acum urmeaz? bomba informa?ional?. El sus?ine c? a descoperit alimenta?ia perfect? a omului bazat? pe grupele sangvine. Poate c? are dreptate, dar nu ?n cazul nostru, al oamenilor, poate la animale, dar nici acolo. Tot acest individ, care apare ca un alcoolic (dupa cum arat?), sus?ine c? ?n decurs de c??iva ani va ap?rea o nou? grup? sangvin? ― C3. Acum, aceast? afirma?ie ar trebui probat?, dar acest vindec?tor eschiveaz? s? aduc? dovezi.
Planul lui de nutri?ie este unul radical. Practic, toate alimentele care con?in elementele necesare vie?ii sunt eliminate din diet? (!!). Locul lor este luat de unele alimente care nu con?in nutrimente ?n cantitate suficien? (br?nza de soia). ?i exemplele pot continua. La un monent dat, ?n emisiune el a afirmat c? este interzis a se consuma l?m?ie. Dar aten?ie, ?n alt? emisiune el se contrazice afirm?nd c? se pot consuma citrice. Acum eu imi pun ?ntrebarea, l?m?ia, din ce categorie de fructe face parte (din familia leguminoaselor?)
Acesta este un exemplu fericit. Mai exist? ?i altele care trebuie s? ne pun? pe g?nduri. De exemplu, aceia care stau la col? de strad? cu ni?te s?cule?i umplu?i cu plante, pe care sunt scrise afec?iunile pentru care sunt bune. Nu am nimic cu ace?ti oameni, dar s? nu v?nd? speran?e de?arte. Da, pot s? comercializeze plantele, dar ca suplimente nutritive, nicidecum ca “leacuri”.
Acum, aceast? “re?ea” de vraci (este cel mai potrivit termen pentru ace?tia) s-a extins; s-a ajuns s? se afirme c? stelele ne arat? cum ?i unde ne ?mboln?vim. Am v?zut o asemena emisiune la un alt post de "tembeliziune" care a abordat acest subiect esen?ial pentru existen?a uman? (dup? cum afirma moderatorul emisiunii). Din respect pentru str?mo?ii mei, am decis s? ?nchid tv-ul.
Ba mai mult, au ap?rut ?i c?r?i care trateaz? acest subiect cu demnitate. Acum, dup? ce am expus aceste exemple negative pentru oameni am ajuns la o concluzie teribil?: hai s? uit?m tot ce s-a descoperit p?n? acum si s? ne ax?m pe ni?te ierburi care le avem la tot pasul ?i s? ne abandon?m s?n?tatea ?n m?inile unor profani ?n medicin?. Dec?t s? fac acest lucru, mai bine aleg s? mor demn dec?t s? ?mi ?ncredin?ez via?a ?n m?iniile acestor oameni.
E drept c? oamenii la disperare, dup? ce au ?ncercat toate metodele de tratament, ?n disperare de cauz?, ?ncearc? s? experimenteze o “medicin? alternativ?”. Nu este vina lor, e normal s? se ?nt?mple asta. Dar trebuie s? existe cineva care s?-i informeze pe acesti oameni.
Un alt punct fierbinte care vreau s?-l abordez este teama nejustificat? a oamenilor fa?? de medici. De ce se int?mpla asta? P?i r?spunsul este foarte simplu. Din cauza “vracilor” din r?ndurile de mai sus. Nu sus?in c? plantele nu sunt deloc bune ?n anumite boli, dar s? nu se afirme c? se vindec? patologii grave (SIDA, AVC, diabet, tumori maligne etc). Ele au un efect benefic pentru organismul uman, dar folosite cu ra?iune.
Am elaborat acest articol care con?ine atacuri la ter?e persoane ?n speran?a c? aceste lucruri expuse s? nu se mai repete. A? dori ca oamenii sa ?n?eleag? un aspect esen?ial al existen?ei noastre: s? nu uit?m ca trebuie s?-i mul?umin Lui pentru faptul c? exist?m pe acest p?m?nt.
Bookmarks