Dupa ce ne-au taiat un sfert din salariu, acum trebuie sa muncim si in locul celor care pleaca (in pensie sau in alta parte). Asa nu se mai poate trai. Prin urmare, am decis sa plec si eu.
Care sunt firmele de mediere cu cea mai mare credibilitate?
Cum ati procedat cei care ati plecat?
Forumul e cu numele, atata tot.
N-am inteles ce ai vrut sa spui.
Adica nu te astepta sa raspunda cineva. Pentru ca nu ne ajuta nimeni. Atata rautate in Romania asta..
Ma gandeam eu ca asta vrei sa zici, dar speram sa nu fie asa.
Tot ce-mi doresc, este sa ma ajute Dumnezeu in ceea ce vreau sa fac. Dupa ce ma voi vedea acolo, am sa va spun toti pasii pe care i-am urmat. Poate o sa fie si altora de folos.
O sa reusesti, doar sa ai incredere in tine. Nu te baza pe ce e scris pe un siteMulti pot sa lalaiasca multe
![]()
@Catania: Forumul nu e doar cu numele. Doar ca sunt anumite forumuri specializate unde se vorbeste de acest subiect. Poti cauta pe google si gasesti. Oricum, nici in strainatate nu gasesti asa usor plus ca iti trebuie o gramada de acte scoase de la minister plus anumite tari cer experienta si alte examene sau cursuri.
Am trecut de prima etapa eliminatorie. Daca va trebui sa mai fac alte cursuri, voi face. Mai am un interviu luna viitoare, interviu care e decisiv. Daca nu il iau, inseamna ca n-a fost pentru mine, desi, in tara asta nu se mai poate profesa asa.
Si eu intentionez sa plec din tara ....tu ? ai reusit cu acel interviu ? parca asta ziceai aici ?...
Interviul e luna viitoare.
Draga nici tu nu detaliezi. Spune te rog cum s-a ajuns sa te prezinti la interviu, si in urma a ce. Daca stam s ane laudam, nu facem nimic!
Am completat CV-ul de pe net, am aplicat la 4 joburi, iar 3 dintre ele mi l-au vizualizat. Una dintre firme mi-a trimis oferta prin e-mail, iar 2 m-au contactat telefonic. Mi-au cerut sa trimit CV-ul in limba lor si diploma scanata, la o anume adresa e-mail, asta fiind una dintre etapele eliminatorii. Le-am trimis, m-au sunat, au zis ca astea sunt ok, au vrut sa verifice nivelul de cunoastere al limbii. A fost un fel de mini-interviu in limba straina, apoi am primit ok pentru interviul cu angajatorul. Urmeaza sa ne vedem luna viitoare. Sper sa fie bine pana la capat. Tine-ti-mi pumnii sa-l trec.
Va tin la curent.
Ai recunoasterea diplomei in tara in care vrei sa pleci? interviurile astea nu inseamna nimic...
Oau, Catania da esti foarte norocoasa.![]()
Gabi, da, mi-e recunoscuta diploma, se va face echivalarea ei inaintea semnarii contractului. Interviul insa inseamna mult. Una dintre firmele cu care am luat legatura telefonic m-am chemat la interviu aici, in tara, iar o alta a spus ca ma va suna directoarea din tara respectiva, lucru pentru care evindent am emotii, ca nu voi beneficia de nici un traducator.
Eric, sper sa fiu norocoasa pana la capat. Oricum intentionez sa merg din tara, cu sau fara contract. Insa mi-ar parea rau sa ratez o asemenea sansa.
Ma refeream la faptul daca ai deja echivalarea diplomei, acolo unde vrei sa te duci, pentru mai multe informatii ,intra pe filiera franceza sau pe rombel,pt. Belgia, desi cred ca ai ajuns pe acolo in cautarile tale.
Mai detaliaza Gabi, si tu vrei sa pleci?
Eric, tu te-ai inscris la scoala?
Anutzza lasa-mi private, ca stricam topicul.
Referitor la mine, admiterea la stat e incepand cu 1 Septembrie.
Azi am avut interviul mult asteptat. Se pare insa, ca pentru aflarea rezultatului final, mai trebuie sa astept o saptamana. Parerea mea este ca a fost ok. Am sa va comunic noutatile, atunci cand le voi avea.
Ceva detalii ne dai?
eric si tu ai vrea sa pleci din tara,daca da unde te-ai gandit sa pleci?
A avut cineva pana acum examen de limba online?
In ce consta?
Credeam ca ai plecat deja, ca dadusei niste interviuri acum cateva luni.
Am fost la interviu in septembrie. Si de atunci pana acum, am asteptat ca incompetentii de la Minister sa-mi trimita o hartie pe care trebuia s-o primesc in doua saptamani (conform solicitarii de urgentare atasata dosarului). Au tinut-o acolo doua luni desi era semnata (e trecuta data semnarii pe ea), dar au sustinut ca au trimis-o demult. Intr-un final, cand m-am saturat de minciunile lor, am apelat la politie, sa ma ajute sa intru in posesia actului respectiv. Abia apoi au trimis-o.
Voi pleca din tara abia peste 4 luni, pentru ca atata dureaza procesarea datelor in strainatate.
Deci, cum a fost la examenul de limba?
Buna,
probabil prin "strainatate" te referi la Belgia, cat priveste examenul de limba , am auzit ca e vorba de o simpla conversatie , ca sa vada daca se pot intelege cu tine
Ar fi bine sa fie doar atat.
Ce pacat ca romanii,pleaca din tara lor ! E nasol cu limba..caci trebuie sa te descurci bine acolo,desi cred ca m-as descurca cu spaniola..mai mult...engleza...nu stiu..eu una as ramane in tara,inca nu am terminat...sa vedem,succes Catania iti tin pumnii.![]()
Nu m-am gandit daca vreau sa plec. Intai sa termin, si sa invat tot ce se poate invata.
Din pacate momentan invat doar greseli, fiecare asistenta face intr-un anumit fel o injectie, o perfuzie, si eu nu am habar
Sa pun mana pe carti sau sa astept sa se predea aceste lucruri in scoala..
ERIC, din pacate, raspunsul o sa-l afli singur dar, in timp!
Daca era vorba doar de o simpla conversatie, ar fi fost suficient interviul in limba lor. Se pare ca e mai mult decat atat.
Eric, invata din carte, dar in practica de zi cu zi, vei vedea ca poate te vei abate si tu de la asta. De exemplu, eu fac injectiile im cu acul detasat, desi in carte nu scrie asa. Pentru mine e mai comod, iar pacientul nu simte acul. Sunt si lucruri pe care nu le poti face altfel decat ca si in carte, dar, sunt si exceptii.
Te asteptam cu noutati.
Catania, te rog,poti sa explici ce demersuri ai facut pt a lucra in UE? Te-ai adresat unei firme de recrutare din Romanica si ea te-a pus in legatura cu angajatorul,sau ai sunat tu angajatorul si apoi ai sustinut un interviu? In ce stadiu esti acum, mai lucrezi sau ai demisionat?Ai reusit sa echivalezi diploma?Mai colaborezi cu vreo firma de recrutare?Sper sa nu te deranjeze atatea intrebari stupide!!Din cate am citit erai f entuziasmata cand ai inceput demersurile?Crezi ca se merita sa mai lucrezi in Rom?Raspunsul meu hotarat este NU.(punct)
Se cauta asistenti medicali pentru:
- ingrijire persoane varstnice azil
- spitale
Absolventi nivel A1 (studii superioare), incepand cu promotia 2007
Absolventi nivel A2 (scoala postliceala sanitara, preferabil incepand cu promotia 2007). Demersurile legate de certificarea in Belgia vor fi facute de catre compania Accent Jobs.
Cerinte:
- diploma de asistent medical generalist, incepand cu promotia 2007
- certificat de conformitate/recomandare/ eliberat de Ministerul Sanatatii
- cunostinte de lb. olandeza, cheltuielile aferente cursurilor intensive de 3 luni urmand a fi suportate de compania noastra
- disponibilitate pentru o perioada indelungata
Beneficii:
- asistenta in vederea intocmirii dosarului
- nu se percepe comision
- asistenta pe perioada contractului
- facilitati de cazare
- salarizare egala cu angajatii cetateni belgieni
incercati obtinerea certificatului de conformitate cu SOLVIT. Sunt mai siguri....
Bookmarks