ma numesc luminita si anul acesta termin scoala postliceala de asistenti medicali generalisti.sunt din giurgiu si m-ar interesa sa imi continui studiile in acest domeniu pentru ca imi place foarte mult..am gasit ca solutie universitatea vasile goldis ,arad..daca stiti v-as ruga sa imi spuneti daca exista o universitate din aceasta mai aproape..poate la craiova,bucuresti?
ciao liminita eu sunt din oradea dar din cate stiu eu exista la bucuresti fac de asistenta medicala si moase trebuie sa te interesezi
E o solutie buna sa urmez o postliceala de stat, si apoi sa vad ce mai fac? Si intrebarea mea este, daca urmez si o facultate, ce voi ajunge?
baiatu...e mai bine cu facultate....ma gandesc ca majoritatea alegeti meseria asta nu numai de dragul empatiei si compasiunii pentru persoana suferinda, cat si pentru un trai mai decent...adica sa munciti in afara.
cu facultate...nu vei avea absolut nici o problema in UE in ceea ce priveste echivalarea studiilor.daca tintesti mai departe, pe alte meleaguri, crede-ma ca mai bine arata bachelor degree, ceea ce inseamna diploma de licenta de la facultate, decat tzidula de la scoala postliceala....desi mai sunt state, ma refer la cele cu nivel de trai normal, care au forma asta de nursing education, adica gen postliceala romaneasca, si aici ma refer la Belgia, dupa cum cineva m-a informat....in absolut toate tarile cu trai normal, dupa cum am mai spus, invatamantul pentru asistenti medicali este la nivel universitar...iar postliceala NU este la nivel universitar.dupa parerea mea, forma asta de invatamant ar trebui abolita o data pentru totdeauna...este total invechita.
chiar si Zimbabawe are nursing education la nivel universitar.
ca sa revin la echivalatul studiilor in UE...cu postliceala vei avea numai probleme.tre sa stai 5 ani in tara pentru a spera la echivalare automata.dar si aici e alta poveste...unele tari sunt mai exigente ca altele...
spre deosebire de ceea ce cred unii, din pacate informati gresit.postliceala dupa 2007 NU ESTE ECHIVALATA AUTOMAT.cititi textul directivei, nu ascultati ce mai spune asistenta de salon care a auzit de la nush cine...sau cei de la scoala, care habar nu au ce inseamna '' a echivala studiile''...si mai ales, NU va duceti sa intrebati OAMR, ca si aia sunt habarnisti in materie...doar nu-i intrebi pe aia...scoliti pe vremea lu' Ceasca despre normativele europene cu privire la libera circulatie a persoanelor in spatiul UE.e chiar haios.
e adevarat...MS roman a notificat CE in privinta introducerii titlurilor de ''asistent medical generalist'' oferita de viitoarele, sper defuncte, scoli postliceale, dupa 2007.DAR IN VERSIUNA CONSOLIDATA A DIRECTIVEI NU APARE NIMIC.
asa ca, inainte de a pune intrebari..gen '' mi'e echivalata diploma?''...mai bine dati un search pe google...si informati-va.e chiar usor.
cand citesc prin ziare...ca miliarde de asistente au cerut adeverinta de malpraxis pentru a profesa in UE, de parca hartia aia face totul, imi vine sa rad...sau sa plang...sau ambele simultan...e atata dezinformare in presa...
Despre ce facultate vorbesti? Despre cea de medicina?
Pai si la ce ajuta?
Pai si cine te tine in facultatea de medicina?
Bookmarks