In primul rand sper ca am incadrat bine topiculpentru ca am o dilema maare de tot. Anul trecut am intrat la UMF Carol Davila sectia medicina generala si am urmat cursurile timp de un semestru,timp in care dezamagirile s-au tinut lant. Incepand de la organizare, profesori, colegi, orar si asa mai departe. Am tinut foarte mult sa ma apuc de medicina, insa, totul e croit stupid si inutil in aceasta facultate.Materia e multa si e predata de niste oameni care nu stiu catusi de putin sa o faca interesanta,iar la examene ni s-a spus clar ca aprecierea este subiectiva.Orarul e facut in bataie de joc cu pauze imense in care te sprijini de ziduri pe unde apuci sau incerci sa inveti.Lucrarile practice sunt un fel de scenete in care studentii poarta halate albe si asistentii se prefac ca ne invata ceva,sau pun pe proiector ceea ce ar trebui sa explice. Nu exista materiale,nu exista interes, nu exista respect pentru studenti, pentru ca in secunda in care calci acolo ti se spune clar ca ti-ai semnat sentinta si esti tratat ca si aspirant sau fraier care a avut tupeul sa se viseze medic. Una peste alta mi s-a facut sila si am ajuns la concluzia ca nu vreau sa-mi petrec urmatorul deceniu din viata acumuland frustrari intr-un loc unde in fiecare zi vine cineva sa-ti scuipe semninte in cap sau sa-ti dea cu sapa peste picioare.Prin urmare am hotarat ca nu vreau sa renunt de tot la domeniu si sunt curioasa daca la FMAM lucrurile stau la fel.Nu vreau sa ma aflu in aceeasi situatie, am muncit mult ca sa intru si pe langa asta am reusit sa-mi iau toate examenele in sesiune. Intrebarea mea ar fi,deci, merita sa ma apuc de asistenta medicala?
![]()
Bine ai venit Jaded, din pacate nivelul invatamantului cred ca este cam la fel indiferent de facultate. Evident ca sunt variatii dar nu prea sunt mari. Mai important este sa faci ce iti place indiferent de cum e facultatea. Daca esti motivat poti invata indiferent de nivelul profesorilor. Acum este internet, ai forumul de aici si medicii au forum Forumul medicilor si psihologilor haluce.ro apoi te poti duce pe capul unui cadru didactic compatibil cu tine sa inveti mai mult decat se preda.
Facultatea ar trebui sa te ajute sa te formezi, din pacate mai mult de deformeaza. Daca ei nu reusesc atunci cred ca trebuie sa iei singur initiativa.
Cred ca cel mai important este ce iti place tie cu adevarat sa faci si mai apoi conteaza facultatea. Oricum aceasta se termina la un moment dat si ajungi sa lucrezi ceea ce iti place. Uneori e greu, dar daca faci ce iti place nu vei lucra o zi din viata ci vei face cu pasiune un hobby.
Poate ca frustrarea din facultate are si o parte buna, genereaza suficienta motivatie sa iti doresti sa fii mai bun decat cei din facultate. Si se poate.
Bafta indiferent de decizia ta![]()
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
Jaded, ce-ai facut pana la urma?
Caca ,aca, acum baga pe primul venit, primul servit.. halal invatamant!
Ce vrei sa spui Eric cu "primul venit primul servit"? Dezvolta un pic ceea ce vrei sa spui. Te-ai inscris la scoala si asa au spus ca nu se mai admite in ordinea mediilor ci in functie de cum vii sa te inscrii?
Erik, nu ne lasa in ceata.
Da, asa face Carol Davila in Ramnicu Valcea. Cine se inscrie, si achita, are locul asigurat.
Nu sunt alte scoli? Inscrie-te la alta. Cine vrea sa invete, invata oriunde.
Bafta!
Evident ca nu merg la scoala asta.
ce imi puteti spune despre carol davila din baia mare..va rog
Intreaba acolo.
normal ca ei o sa imi zica ca ii foarte ok si nu stiu mai cate ma gandeam ca poate stie cineva din experienta...
Inscrie-te la o postliceala de stat.
In principiu pentru siguranta, pentru diploma.
‪STIRILE GORJTV ASISTENTI MEDICALI DE NOTA 3‬‏ - YouTube
Tre sa invatam,nu?
Felicitari celor admisi!
Simo, imi pare rau ca doar acum am vazut intrebarea ta. Carol Davila din Baia Mare e ok. Acolo am invatat si eu in urma cu ceva vreme. Scoala e acreditata, iar diploma recunoscuta in UE.
Va doresc mult succes !!!
Bookmarks