Buna seara!
As dori sa stiu si eu daca mai sunt persoane an terminal sau cei care au sustinut examenul final
Cum se pregatesc/ pregatit?
Ce teme de proiect ati folosit? ( aici chiar as avea mare nevoie de informatii)
examenul oral si sustinerea proiectului a dat batai de cap? sau da?
TEMA DE DIPLOMA
- de unde inspiratia?
- cate capitole?
- cate cazuri? si de unde info? cazuri fictive sau pe bune?
Eu am terminat scoala in 2002 si mi-am ales o tema din chirurgia toracica: "Ingrijirea pacientului cu pneumotorax spontan". Cazurile au fost pe bune, cu etiologie si evolutie diferita.
Sustinerea lucrarii nu-ti da batai de cap daca stii ce trebuie sa spui si ai argumente pentru fiecare afirmatie pe care o faci.
Mult succes!
Eu sunt absolventa de 2011! Pentru mine a fost foarte usor! La licenta am prezentat INGRIJIREA PACIETILOR CU PIELONEFRITA ACUTA si am luat 10, dar am si muncit la ea pentru ca am facut.o eu si m.am inspirat din cursuri si din cartile care ne.au fost recomandate in cursul anilor de studiu.
Proba scrisa a fost grila 100 de intrebari, unde am luat tot 10, deoarece am facut de 3 ori intrebarile din cartea de Bucataru.
Iar la oral, depinde ce noroc ai cand tragi biletu. Noi am facut foarte multe cazuri cu planuri de ingrijire pe diferite afectiuni....
E simplu daca te inereseaza si iti place ce faci....acu depinde de fiecare. toate tehnicile scrise ca la carte si citeam cate 2 pe zi...daca vrei, ti le pot trimite si tie (imi trebuie adresa ta).
Eu mi.am scos
MULT SUCCES!
Unde ai terminat ?
Buna, Anne. Te-as ruga daca vrei sa-mi trimiti si mie titlul complet al cartii dupa care ai lucrat tu testele, autorul si editura. Si daca se poate as vrea si eu cazurile cu planurile de ingrijire dupa care ai invatat tu (iti trimit adresa de mail sau id de mess, cum vrei tu). Iti multumesc mult de tot, Anca
Buna, Anne. Te-as ruga daca vrei sa-mi trimiti si mie titlul complet al cartii dupa care ai lucrat tu testele, autorul si editura. Si daca se poate as vrea si eu cazurile cu planurile de ingrijire dupa care ai invatat tu (iti trimit adresa de mail sau id de mess, cum vrei tu). Iti multumesc mult de tot, Anca
Adresa mea de e.mail este annemary_26@yahoo.com
Am terminat Scoala Postliceala Sanitara, Piatra Neamt.
Culegere de teste – evaluari teoretice şi practice pentru asistentul medical generalist, Bucătaru Mihaela, Ediția a III-a, Editura Spiru Haret, Iaşi, 2008 - asta e cartea din care am facut toate grilele!
Planurile de ingrijire se fac la clasa, dar poti lua de la cei care au terminat, modele de enunturi pentru efectuarea planului de ingrijire si le faci tu dupa cum ai invatat. Daca un plan ti se pare mai greu, poti sa vorbesti cu profesorul de nursing sa il faceti impreuna. Daca exersati mai multe tipuri de planuri, la licenta va fi floare la ureche!
Eu va pot da 90 de enunturi de planuri de ingrijire care s-au lucrat la scoala noastra... . Va mai pot da tehnici. Daca va pot ajuta cuceva, spuneti.mi!
Succes!
Ce presupune un plan de ingrijire ?
Un plan de ingrijire se face pe baza unor date culese despre un pacient. Stabilesti nevoile fundamentale la care este dependent si independent, stabilesti problemele, obiectivele si interventiile cu rol propriu si delegat, apoi faci evaluarea starii de sanatate in functie de interventiile efectuate.
Buna.sunt noua pe aici.Termin si eu anul acesta si la lucrarea de diploma mi-a picat tot pielonefrita.DE unde te-ai inspirat?
Ca surse de inspiratie am avut cursurile predate la scoala, plus cartile recomandate in cursul anilor de studiu...
Bibliografie pentru Pielonefrita:
1. Albu R. – Anatomia şi fiziologia omului, Editura Corint, 1996
2. Borundel C. – Manual de Medicină Internă pentru cadre medii, Editura ALL, Bucureşti, 1998
3. Bouvenot G. – Patologie medicală (volumul 2). Nefrologie. Cancerologie. Nutriţie, Editura Institutul European, 1998
4. Bucătaru M. – Abecedarul îngrijirilor medicale, Volumul I, Editura Performantica, Iaşi, 2009
5. Chiru F., Moraru L. – Îngrijirea omului bolnav şi sănătos, Editura Cison, Bucureşti, 2005
6. Ciocalteu A. – Tratat de nefrologie, Editura Naţional, 2006
7. Corugă A. M., Costin A. – Curs de medicină internă pentru asistenţi medicali, Editura PIM, Bucureşti, 2006
8. Covic M., Covic C., Segall L., Gusbeth-Tatomir P. – Manual de nefrologie, Editura Polirom, 2007
9. FO 9981, secţia urologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Piatra Neamţ
10. FO 10693, secţia urologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Piatra Neamţ
11. FO 16506, secţia urologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Piatra Neamţ
12. Georgescu M., Georgescu E. – Semiologie medicală, Ediţia a III-a, Editura Didactică şi Pedagogică, R.A., Bucureşti, 2003
13. Gluhovschi Gh. – Manual de nefrologie clinică, Volumul I, Editura Mirton, Timişoara, 2008
14. Harrison – Principii de medicină internă, Ediţia XVI, Traducere selectivă efectuată de Ediţia Medicală, 2007
15. Mihele D. – Igiena alimentaţiei, Editura Medicală, 2008
16. Mogoş V.T. – Nutriţie şi dietetică. Manual pentru şcolile sanitare postliceale, Editura Didactică şi Pedagogică, R.A., Bucureşti, 1995
17. Romosan I. – Rinichiul. Ghid diagnostic şi terapeutic, Editura Medicală, Bucureşti, 1999
18. Scorţanu E. – Îngrijiri în boli interne şi specialităţi înrudite. Manual pentru asistenţi medicali generalişti, Ediţia a II-a, 2008
19. Titircă L. – Breviar de explorări funcţionale şi de îngrijiri speciale acordate bolnavului pentru şcolile sanitare, Ediţia a X-a, Editura Viaţa Medicală Românească, Bucureşti, 2008
20. Titircă L. – Ghid de nursing, Ediţia a IV-a, Editura Viaţa Medicală Românească, Bucureşti, 1999
21. Titircă L. – Manual de îngrijiri speciale acordate pacienţilor de asistenţi medicali, Ediţia a IV-a, Editura Viaţa Medicală Românească, Bucureşti, 2000
22. Titircă L. – Nursing. Tehnici de evaluare şi îngrijiri acordate de asistenţii medicali, Ediţia a IV-a, Editura Viaţa Medicală Românească, 1998
23. Ursea N. – Manual de nefrologie, Editura Fundaţia Românească a Rinichiului, 2001
24. Vasilachi G., Vasilachi A. – Alimentaţia omului sănătos şi a omului bolnav. Recomandări pentru cele mai diverse cazuri de boală, Editura Arc, 2008
25. Voinea F. – Infecţii urinare nespecifice, Editura Medicală, 2005
26. Zosin C. – Nefrologie clinică. Fiziologie, morfologie clinică şi terapie, Editura Medicală, 1979
Bookmarks