Buna tuturor!
Am si eu cateva curiozitati cu privire la acordarea burselor.Sunt studenta din toamna asta la UMF"Carol Davila"-Bucuresti specializarea Asistenta Generala,si as dori sa stiu dc se acorda burse de studiu,merit si burse in strainatate+criterii de acordare etc.Am citit eu niste chestii pe site-ul UMF-ului dar nu prea m-am dumirit.Adica nu am vazut ceva si pentru studentii la asistente;mai mult se face referire la cei de la medicina,stomato si farmacie.Multumesc anticipat celor care ar putea sa imi ofere ceva informatii cu privire la acest subiect!!!O zi buna va doresc!
Cred ca la secretariat e cel mai bine sa intrebi. Mergi cu caciula in mana (spasit) si ceri info. Daca nu prea te ajuta mergi la rectorat tot pe la secretare.
Sau poate ne spune cineva care stie deja cum sta treaba.
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
si la noi la oradea exissta aceasta problema burselor erasmus se pare ca pe noi nu ne prea baga nimeni in seama cu toate ca poate sunt momente in care un student de la amg merita mai mult o bursa in strainatate decat unul de la medicina ......dar asta este eu la oradea nu prea am cu cine sa misc apele vezi poate u reusesti
Ce burse se ofera? Cat a fost o bursa?
Buna tuturor!
La Umf Carol Davila se ofera burse sociale ( 140 ron/luna) pt studentii care au un venit in familie pana intr-o anumita suma,nu stiu exact cat este acea suma.Pt primii 10 studenti admisi in ordinea descrescatoare a mediei la examenul de admitere- 290 ron/luna iar din anul 2 exista pe langa aceste 2 tipuri de burse si bursa de merit de 400 ron/luna pt cei care au obtinut media 10 in anul anterior la toate examenele fara mariri sau restante. Cam asta stiu eu despre bursele oferite la bucuresti. Daca stie cineva mai mult ca mn sa ne informeze caci suntem destui interesati.
Iar referitor la bursele in strainatate ,la noi la universitate nu se ofera.Am fost la secretariat si m-am interesat personal.Raspunsul a fost clar si dureros de nedrept "nu se ofera burse de studiu sau pt schimb de experienta in strainatate pt studentii la FMAM".
adica la o postliceala de stat, nici sa nu intreb de bursa..
Ba din contra acolo chiar poti sa intrebi.Din cate stiu la scoala postliceala fundeni si carol davila se ofera schimb de experienta cu alti studenti din alte tari.Parerea mea,desi studiez la universitatea carol davila, in ceea ce priveste metodologia de invatare,cum sunt organizate stagiile de practica si faptul ca ti se ofera sansa sa mergi in alta tara la schimb de experienta, postlicealele enuntate mai sus sunt de 10 ori mai ok decat o facultate.Singurele avantaje pe care eu le vad la facultate sunt ca la terminarea celor 4 ani vom avea o diploma de liceenta,drept de a continua un master si de ce nu chiar si doctorat,salarii mai mari dar dupa ceva ani de experienta si pe baza multor alte criterii si probabil dreptul de a efectua mai multe proceduri in ceea ce priveste pacientul.Eu momentan abea termin anul I la universitatea carol davila.Poate din anul II voi descoperi mai multe lucruri frumoase si in avantaju meu ,ca viitoare asistenta medicala. Dar totusi as vrea sa mentionez si poate chiar sa sfatuiesc astfel pe cei care vor sa fie asistenti medicali,ca piedicile intampinate de-a lungul procesului de invatatment indiferent ca faci postliceeala sau facultate ,trebuie depasite cu calm,putin efort si foarte mult optimism. Iar pana la urma dc iti alegi sa urmezi meseria asta se presupune ca o alegi din pasiune si orice obstacol va trece mai usor astfel. Eu asa gandesc! Bafta tuturor!!!
Bookmarks