buna tuturor!as vrea si eu sa ma ajutati putin.vreau sa ma inscriu la fac. de asistente medicale sau moase la cluj dar din pacate nu stiu ce sa aleg.acum am reusit in sfarsit sa fac banii pt a-mi plati o facultate(in cazul in care nu reusesc sa intru la buget)si nu stiu ce sa aleg.voi sunteti deja in domeniu si de aia sper ca puteti sa-mi spuneti din proprie experienta ce domeniu medical e mai indicat si cat sunteti de multumiti de meseria pe care o practicati.v-as fi tare recunoscatoare pt orice raspuns.va multumesc anticipat
buna anka , eu sunt asistenta de 8 ani si am lucrat la un cabinet individual ,apoi la un cabinet privat ,dupa care la spital -sectia pediatrie .........
am doua iubiri ,ca sa zic asa , pediatria si ginecologia ,exact in ordinea asta , asa ca e foarte greu de spus de pe acum ce o sa-ti placa ,eu mi-am dat seama de asta abea dupa ce am efectuat practica din timpul scolii postliceale .......
:idea: conteaza foarte mult sa-ti dai seama tu ceea ce vrei sa faci ,ceea ce ti-ar place .......
daca vrei sa vezi ce atributii au moasele si asistentele intra aici http://www.oamr.ro/l05.php la art 5 / art 6 si poate o sa te ajute sa te decizi
mult succes !
iti multumesc ca mi-ai raspuns,chiar credeam ca nu o sa-mi raspunda nimeni avand in vedere ca nu sunt inca una de-a voastra,dar important e ca asta e visul meu si cu siguranta am sa-l urmez.am sa citesc cu mare atentie linkul care mi l-ai trimis si sper sa ma lamuresc.inca o data iti multumesc si sper ca si in viitor sa mai vorbim.la revedere!
Buna celor activi... Tocmai ce m-am inregistrat, scuze daca postez gresit, dar am nevoie de anumite povete ca sa le zic asa. Doresc sa ma inscriu la o scoala PL de 3 ani si imi este foarte greu sa ma decid asupra profilului, nu stiu ce sa aleg dintre: AMG, As. medical de laborator, As. medical de radiologie sau chiar as. medical de farmacie. Toate 3 m-ar atrage, mai ales laboratorul, ce parere aveti? Toate prezinta avantaje si dezavantaje. Specific ca lucrez, voi face scoala in paralel cu serviciul, e vb mai degraba de o reconversie profesionala sau de a avea o calificare prin care sa reusesc sa imi gasesc un job cu jumatate de norma sau chiar alt job. Laborator este doar la Henri Coanda, nu stiu cum e scoala asta, iar amg sunt mai multe scoli, una si de stat, alta fiind Carol Davila. Sunt atatia factori pe care-i tot analizez, si numai nu reusesc sa iau o decizie finala. Merita as med de laborator? Sa aleg amg la pl de stat sau la privat? E nevoie de as. de lanorator sau radiologi prin spitale? Si, poate stiti, pe ce sectii sau unde mai exact poate profesa as. medical de laborator....Va multumesc, sper sa primesc niste sugestii ori sfaturi de la cei cu experienta in domeniu medical.
Ce varsta ai? Iti doresti copii? Daca iti doresti copii, ar fi bine sa-i faci inainte de a lucra in radiologie. Daca termini la amg, ai mai multe sanse de a obtine un loc de munca, iar daca faci laborator, poti opta strict pentru laborator. Asistentii de farmacie din pacate, in ultima vreme nu sunt altceva decat simpli vanzatori de medicamente, fara sa dea prea multe informatii despre un produs sau altul.
Numai tu poti decide ce vrei sa faci, pentru ca numai tu stii ce-ti doresti cu adevarat.
Multumesc pt informare. Am 30 de ani si nu, nu am copii...... Nu ma gandeam ca un loc de munca la radiologie imi poate afecta o viitoare sarcina. Am citit pe ici, pe colo, despre riscurile meseriei de profil radiolog, insa nu sunt fricoasa, nu me sperie riscurile, nu am luat prea in serios expunerea mea ca posibil asistent medical, am gandit ca e totul o teaba de atentie sporita si responsabilitate de manevra a aparaturii. Dar in ceea ce priveste o sarcina, pe care o sa mi-o doresc in urmatorii ani, nu mi-am pus problema....
Mergi pe generalisti..
cred ca vine cu intarziere sfatul meu dar daca alegi asistent generalist sau de farmacie cred ca iri gasesti mai repede loc de munca
Buna, tuturor! Sunt foarte noua pe aici, sunt asist. med. generalist, momentan lucrez intr-o gradinita particulara, dupa o intrerupere a activit. de asist. med. din ian. 2008, deci mai mult de 3 ani (timp in care am avut alt job, in alt domeniu). Nu credeam ca am sa mai lucrez vreodata ca asist. medical, de fapt nici nu prea mi-a placut in mod deosebit profesia, ma bate gandul sa fac totusi o postlic. de farmacie, mi se pare mult mai placuta munca in farmacie si probabil si mai bine platita... Ma intrebam daca mi s-ar echivala vreun an de studiu, in sensul de a intra direct in anul II, de exemplu... Nu stiu daca sa ma inscriu sau nu la farmacie, oare se mai cauta asist. de farmacie, mai sunt posturi vacante in acest domeniu, sau s-a ajuns la saturatie pe acest segment al ofertei de munca?
Daca ai minim 5 ani de experienta, intrii in anul 2 dar dai niste examene. Daca nu ai nici un an de experienta mergi din anul 1 ca si cum nu ai facut nimic din acest domeniu....mai repeti cei 3 ani in 4 ani cu doar cateva ore de practica in plus si vreo 5 obiecte. Am vrut sa dau si eu, dar m-am lasat pt ca taxa e mai mare pe an (4500-5000 lei/an) si prefer sa.mi fac actele necesare pt a pleca in afara.
Am vreo 3 ani de experienta (vechime) ca si asistent medical generalist. Mentionez ca as fi vrut tot o postliceala de farmacie, nu facultate de asistenti si moase! Presupun ca la facultate te refereai cand ai spus ca se pot face 3 ani in loc de 4, la o taxa astronomica de 4500-5000 lei/an. Postlicealele, din cate stiu, au o taxa anuala de doar 1800-2000 lei/an. Eu speram sa pot face postliceala pt. asistenti de farmacie si sa fiu admisa direct din anul II, adica sa mi se echivaleze un an de studiu, in contul celor 3 ani parcursi deja ca AMG, plus vechime in munca de 3 ani. Oare e posibil?![]()
Eu am intrebat la Iasi, Bacau, Targu Mures, Sibiu si mi.au zis ca nu se poate chiar daca ai 3 ani de postliceala...nu are nici o importanta! La Iasi si Sibiu daca ai minim 5 ani de experienta intrii in anul 2 dar dai niste examene inainte. Acum, vezi si tu....mai poti suna la diferite facultati si vezi ce zic ei. Succes!!!
Bookmarks