+ Raspundeti subiectului
1 la 7 din 7 m.
    La primele mesaje roxana_ramses este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-06-11
    Loc
    Rm. Valcea
    Varsta
    47

Unhappy Schimbare specializare

Sunt asistenta medicala PEDIATRA si am absolvit Liceul Sanitar plus 1 an echivalare. In anul 2008 am sustinut examenul de grad principal ASISTENT MEDICAL GENERALIST si de 3 ani lucrez pe un post de asistent medical generalist. Intrebarea mea este daca stie cineva o modalitate de a-mi schimba specializarea din PEDIATRA in GENERALISTA. Stiu ca exista un articol 1303 al OAMMR prin care asistentii medicali isi pot schimba specializarea DIN generalisti si pediatri IN igiena, laborator, radiologie s.a., dar care de fapt nu s-a aplicat niciodata. La OAMMR mi s-a spus ca nu se poate schimba specializarea. As dori sa fac aceasta schimbare de specializare pentru a-mi cauta de lucru afara, si ca pediatra e foarte greu de gasit. Va multumesc pentru orice informatie!

2. .
    Ucenic timid Gabi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-01-09
    Nu stiu cum e cu schimbarea, dar ,in ceea ce priveste lucrul in afara, in Franta si in Belgia de exemplu, nu vei putea lucra cu liceu si echivalare, stiu din proprie experienta, din pacate.

4. .
    La primele mesaje roxana_ramses este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-06-11
    Loc
    Rm. Valcea
    Varsta
    47

Unhappy

Multumesc Gabi pentru informatii, poate o sa incerc in alte state.

6. .
    Ucenic Sef Eric este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Gabi, insa cu o postliceala?

8. .
    Ucenic Sef Eric este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    15-02-11
    Loc
    Ramnicu Valcea
    Varsta
    22
    Buna Roxana, si eu sunt din Ramnicu Valcea. Bine ai venit printre noi..

10. .
    Ucenic timid Gabi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-01-09
    Cei care au absolvit dupa 2007 vor primi de la ms cert. de conformitate , motiv pt. care recunoasterea diplomei ,in Franta, se va face direct, este vorba de cei cu postliceala si de cei cu facultate, ceilalti, indiferent de studiile avute( fie postliceala sau liceu sanitar), vor primi autorizatia de a lucra , dupa ce le va fi studiat dosarul de catre o comisie la drjscs dintr-un departament , comisie care va hotari ca trebuie sa faci stagii in diverse servicii ,de la 2 luni pana la un an sau sa dai un examen de verificare a cunostintelor.
    Postliceala este recunoscuta in strainatate, si in Franta se fac tot trei ani , numai la noi, niste inteligenti au zis ca ar fi nevoie de asistente cu facultate 4 ani, in conditiile in care spitalul zice ca nu are nevoie si nici bani sa plateasca asistenti licentiati , iar de costul studiilor ,ce sa mai vorbim.

12. .
    La primele mesaje daniel65 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    05-07-11
    Un raspuns tuturor mai mult decat clar.

Recunoasterea automata a diplomelor

Asistentii medicali generalisti care au început scoala postliceala sanitara dupa 1 ianuarie 2007 vor putea solicita locuri de munca în statele UE în aceleasi conditii ca si colegii care au studii superioare. Diplomele care vor avea trecut ca titlu de calificare asistent medical generalist cu studii post-liceale sunt conforme si vor fi recunoscute prin sistemul automat de recunoastere. Drept urmare, profesionistii care vor solicita de la Ministerul Sanatatii documentul de recunoastere a calificarii profesionale vor primi un certificat de conformitate, care în momentul de fata se elibereaza doar asistentilor medicali absolventi de studii superioare, în timp ce asistentii medicali cu scoli postliceale primesc o recomandare.
    Diplomele asistentilor medicali cu studii post-liceale care au finalizat scoala pâna în 2009 nu sunt recunoscute prin sistemul automat, de aceea statele membre UE în care doresc sa îsi gaseasca un loc de munca au dreptul de a solicita masuri compensatorii, de exemplu sustinerea unui examen sau un stagiu practic. Asistentilor medicali cu scoala postliceala, începând cu absolventii din 2010 nu li se vor mai impune masuri compensatorii. Introducerea titlului de asistent medical generalist cu studii post-liceale în lista titlurilor privind calificarile profesionale a avut loc la finalul anului trecut dupa ce România, dar si alte state au notificat Comisia Europeana, cerând adaugarea unor noi titluri în lista celor recunoscute prin sistemul automat

14. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18