1.Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca este vreo diferenta in privinta recunoasterii studiilor pe plan international intre absolventii de studii sanitare postliceala sau universitare? Banuiesc ca ea exista ca remuneratie in cazul angajarii
2.Aveti idee ce scoala postliceala de stat sanitara este in Bucuresti? Sau daca este privata macar sa fie recunoscuta de ministerul invatamantului?
3. Ce facultati din Bucuresti, private dar acreditate sau de stat au cursuri de asistenti medicali?
Am cautat si eu pe google, dar informatiile in unele cazuri sunt cel putin confuze in sensul ca nu se precizeaza pe site daca scoala respectiva este de stat sau nu. Cat despre facultati nu prea am gasit informatii pe google despre eventuale cursuri sanitare.
Daca ma puteti ajuta cu cateva informatii va multumesc din suflet
cam greutz cu ajutorul la acest subiect .....majoritatea institutiilor de acest gen se "lauda" cu acreditarea si in final stai ca pe ace ca nu stii daca o mai obtine la anu taman cind trebuie sa termini....nustiu ce sa zic pe Buc trebuie sa fie dar trebuie sa fii atenta....in materie de recunoastere cred ca dupa traducerea diplomelor se ajunge in final ca trebuie sa justifici la o angajare peste hotare prin vechime si nu mai zic de pricepere......bafta daca auzi ceva sau afli ceva posteaza ca poti ajuta
in ceea ce priveste recunoasterea pe plan international..difera.in UE se raporteaza la prevederile Directvei CE 2005/36...e putin complicat cu mecanismele de echivalare in UE, dar ce trebuie tu sa stii e ca, absoventilor de facultate de nursing, celor de colegiu sanitar(incepand cu 2006) si postliceala(incepand cu 2010) li se recunoaste AUTOMAT diploma in UE....cat despre tari precum Canada, SUA, NZ sau Australia...aici sunt reguli diferite.
pt .<.vivianacostache> facultate de asistent medical nu este (decat postliceala fundeni si carol davila) la facultate te poti duce dupa ce faci cei 3 ani de postliceala si dupa ce profesezi meseria asta apoi te poti baga la facultate care te ajuta doar la marirea salariului (nu in toate intitutiile aceepta asta) si daca incalzeste pe cineva diploma ta, in plus costa foarte mult facultatea
@rafila, la facultate te poti duce si daca nu ai postliceala, trebuie doar liceul si bacalaureatul.
Cum sa nu fie facultate de asistent medical?! Este.....urmareste oferta universitatilor!
nu stiu ce iti echvaleaza in strainatate, am o colega plecata in italia,dupa ce si-a tradus toate actele si apostilat a obtinut un loc de munca dar 2 anii a lucrat cu un alt asistent, dupa 2 anii a dat examen pe post,dar cred ca depinde si de conducerea institutiei care te angajeaza
Cei care lucrati ca asistenti medicali, la angajare conteaza mediile anuale din timpul celor 3 ani de scoala ? Va intreb pt ca din cauza ca lucrez in alt domeniu, nu am timp sa ma ocup foarte bine de scoala, in sensul ca nu am numai note bune... Credti ca voi intampina probleme la angajare daca as avea medii mai mici...? Multumesc anticipat pt raspuns.
Bookmarks