Iata o alta poveste de succes in domeniul medical din Romania petrecuta chiar astazi
A fost odata ca niciodata ... un examen la Institutul Clinic Fundeni mai pe scurt ICF
Am aflat prima oara de data examenului pentru post de asistent de la un coleg cu o
orientare sexuala diferita de cea normala dar el se declara discriminat si are mai multe
sanse mai ales ca il ajuta si culoarea pielii( cred ca pe zi ce trece devin tot mai
rasist si ma abtin cam greu ) dar sa trecem si peste asta si dupa ce m-am uitat si pe
siteul lor am decis sa ma inscriu la examenul pentru post de asistent pe nedeterminat
Consider ca in ziua de azi sa te bagi intr-un spital pe un post determinat supranumit
si " de gravida " e cea mai mare greseala a vietii daca esti asistent principal sau ai
lucrat in sectii grele si nu esti debutant sau ai avut o perioda mare de intrerupere
DE CE ? Simplu esti pe temporar deci toata lumea te freaca si face ce vrea cu tine tu
neavind niciun drept si dupa citeva luni de scuipati vine gravida inapoi si zice ca nu
mai vrea sa stea acasa ca lasa ca la copil nu-i trebuie lapte de la piept ca poate sa
creasca si cu lapte praf si daca marele premier reales Boc ii mai da si inca 5 milioane
pe luna ea este fericita ca isi plateste mai repede Loganu luat in rate pe citiva ani
Asa ca daca n-ai necazuri grave in familie datorii uriase sau sti ce poti nu are rost
sa te duci pe un post temporar si sa fi bataia de joc de la infirmiere pina mai sus
Dar sa revenim la subiect
Mi-am facut dosarul si l-am depus la depus la Organizarea Muncii ( RUNOS se zice ! )
Cind am ajuns acolo se uitau cu mare atentie la fiecare foaie doar doar de or gasii
ceva sa ma respinga si vazind acest lucru am intrebat-o pe sefa biroului care parea
tare ofticata ca de la suspersalariul ei + comisioane de ce o mai bateam eu la cap
Si in astfel de conditii m-a intrebat ceva de genu urmator
- Unde vrei tu sa lucrezi ai ?
- Pai stiti ma gindesc sa ma orientez pe o sectie grea gen ATI ca am mai lucrat si
in alte conditii mai dificile si din nefericire sunt invatat cu singele pe mine.
- Bine ia stai tu sa vad ceva putin ... ia bagate la chirurgie repede
- Gata Doamna ... dara am si io o umila intrebare as vrea sa stiu daca am vre-o sansa
sa ocup vreun post ca sa nu va deranjez degeaba si sincer nu as vrea sa incurc
alta asistenta care s-a lipit de un post ca sa ramina si eu s-o dau afara nevinovat
- Sa sti ca la noi totul este pe fata si ma gindesc sa te mut la urologie cas doar doua
- Perfect stimata Doamna daca ziceti ca la urologie sunt doar doua candidate si cu
mine trei si daca nu le stiti pe fete atunci fac asa cum ziceti sa nu va deranjez
Asadar m-am inscris si sincer nu m-am pregatit de loc ca in principiu nu prea aveam
la ce am mai recapitulat eu IRA ( insuficienta renala acuta) pe care o stiam
din nino nino gindindu-ma ca o sa dea din ea la greu la testul grila din spital dar ...
Am ajuns dimineta la examen in sala amfiteatru din cladirea CCiliescu unde era multa
lume dar ca pondere eram cam 3 pe un loc insa deja se vedeau niste halate din tura
de noapte fapt ce mi-a dat rapid de gindit sa o tai dar totusi am ramas cu speranta
Testul scris a fost grila cu intrebari si raspunsuri ambigue si era ceva de felul asta :
La un pacient aflat intr-o stare de Angor Pectoris se pot face urmatoarele
a) administrare de oxigen
b) repaus
c) administrare de nitoglicerina
Ca sa fie raspunsul corect trebuie sa bifati doar doua puncte eu tot doua am bifat
dar de geaba (care sunt nu vi le spun sa va las sa va agitati putin si voi) ca am
luat punctajul minim asa ca fara scapare si echipat ca de gripa aviara am venit dupa
A doua zi surprize surprize note de 10 la halate si restu 4 ,5 ,6 cu toate ca testul a
fost impartit in doua sectiuni de asistent principal si de debutant doar si ghici cine
avea 10 cu aplauze plus fel si fel de cestiuni mai mult sau mai putin ciudate si anume
-pe teste nu erau bifate raspunsul corect ci doar taiata toata intrebarea cu rosu
-nu ni sau dat variantele corecte ci doar le-am aflat noi de la unu de la altu
-aveai drept de contestatie de maxim o ora ( adiaca toata lumea o oara nu fiecare )
-nu s-a facut nici o extrage de subiecte si sau dat la gramada acelasi subiect
Oricum la sfirsit au inceput sa apara fel de fel de situatii hilare de genu urmator :
-Mai care nu si-a auzit strigat numele pe lucrare sa ridice mina
-Eu sefa ( zise un halat)
-Cum nu ?
-Nu Doamna ca eu am scris tot si am plecat prima !
-Pai si cum te cheama ?
-Gina X
-A da ... stai putin ... (dupa ce rasfira lucrarile se aude tare ) zece si felicitari fato !
-A da ... merci !
Mentionez ca multi altii au plecat din timp deoarece se zicea ca s-a aplicat metoda
de genu pic unu la scris altul la oral si omul meu ia postul cu media mare si e curat
Acestea fiind spuse cum credeti ca se mai face medicina in Romania si ce sanse ai
sa te angajezi pe merit intrun spital sau cum ai putea sa avansezi in cariera astazi
Sincer as vrea sa stiu din comentariile voastre cum v-ati angajat si mai ales cu ... cit
Modificat ultima data de mail.fpc; 27-07-11 la 22:22. Motivul: ORTOGRAFIC si atita
eu nu am dat nimic la angajare,din fericire
e drept ca sunt intr-un spital mic....
dar atunci cand eu am dat concursul era in comisie si un lider de sindicat,la tine nu a fost nimeni de la sindicat?
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy
Cum se da concursurile, se asigura locuri, sau doar ce e la somaj pus? cum e mai exact cu admiterea in spitale?
Intrucit nu am mai intrat de multisor pe acest forum sunt dator cred cu citeva mici raspunsuri la colegii mei superprofesionosti si superamabili!
1 - pentru @clari (clarvazatoarea)
-daca nu ai dat nimica la angajare ne gindim la faptul ca erai ori blonda ori in minijupa ori cu decolteul la vedere cum se poarta prin spitale
si serios nu ai precizat anul si sectia ca dupa cum sti astazi in 2011 sa te angajezi si cu spaga intrun spital mic pe un post bun este imposibil
-zici ca esti intrun spital mic pai tocmai in spitalele aste mai mici si cu posturi mai bune este imposibil sa intrii doar daca ii place vreunui doctor de rochia in care arati de faptul ca esti sau nu necasatorita si sau divortata cu obligatii asa ca stii si tu cum este in spitale fara oftica
-cind am auzit de sindicat mam terminat de ris si era deja sa trag un pirt (scuze da nu mam putut abtine)pai bineinteles ca am vorbit inca dinaite cu sinditeapa si sa agitat putin peacolo si daca a vazut ca nu iam dat nimic ma trimis in gaura in care ma facut mama asa ca degeaba a mai stat cu noi la examen ca lea ajutat dupa cum se vede din postul meu anterior tot pe ale lor fete cucuiete « sincer nu sunt misogin »
2 - pentru @Eric (cel rosu)
- cred ca esti putin mahmur sau un pusti cu cosuri dupa ce ai stat o noapte pe net la filme deocheate e cam ciudat sa pui asemenea intrebari
-toate posturile pe nedeterminata sunt aranjate ori pe spaga ori pe obligatii ori in familie ori pe sex ori dele lor care stiu mai multe chestii etc
-ce locuri sati asigure eu am intrat al doilea la un spital pe un post si dupa o luna mam trezit pe altu asa ca daca nai spate nai carte bai nene
- cu somaju e alta poveste pe care am de gind sa o testez da mai incolo dar oricum ce stiu eu sunt numai din auzite ca nu te ajuta nimeni
- daca nu ai dat niciodata la un spital de stat nu te mai agita ca nu ai nimica de pierdut oricum se intra foate greu si numai pe posturi nasoale pe care nu sta nici naiba platite naspa rau de tot si unde nu se face nici un ciubuc ca de exemplu pe terapie si oricum no sa te bage in seama decit daca ai experienta ca saiti pe altii in spate si sa poate sa te scuipe zilnic ca de tot tu esti dator la ei asa ca mai bine te duci la un spital-policlinica-cabinet privat si macar acolo nai treaba ca macar ai un salariu ok pentru ziua de azi si chiar daca muncesi sti macar ca dacati dai silinta ai mai mute sanse si pe dreptul tau esti mai bine vazut decit in mediul sanitar de stat corupt si ultraspagar si infect
-apropo la privat nu exista sindicat ca nu au de ce sa aiba vezi la angajare de ex cel mai mare spital de ochi din europa de est cu totul pus la cheie unde se lucreaza in ture civilizate si se lucreaza nene nu gluma ca multe sunt spitalizari deo zi si nu se da spaga ca se lucreaza cu asigurari private si se lucreza in echipa deci cu doctori super ca tu stai si la salon si la postoperator de ex si se vorbeste altfel la alt nivel
- am uitat sati zic ca spitalu se numeste Europe Eye Hospitall sil gasesti la adresa europeeye.ro si este facut de catre turci da din aia spalati cu adevarat investitori nu din aia de la niro sau de la saormerie si sper sa ai multa bafta ca stiu ca inca mai angajeaza fetitele tinere
-daca nu ai terminat scoala sanitara nicio buba sfatul meu dao naibii si apucate de altceva de ex de zootehnie ca se cauta in draci si e si de viitor sa lucrezi la inginerie genetica ca majoritatea au plecat si in locul lor nu mai e nimeni pe 20 de ani si nui mare scofala sa faci postliceala lor plus ca lucrezi igienic si ai sanse mari la plecare in strinatate daca vrei sa vezi cum e sa fi roman=tigan in afara pe bani multi
-inchipuieti cum e de ex la celalalt spital de stat si de specialitate din Bucuresti la Oftalmolologie in Lahovari ca sa faci o mica comparatie
Acestea fiind spuse
-imi cer scuze pentru limbajul nepotrivit pentru pielea sensibila dar cred ca mam saturat si eu de floricele,sindicat,sanatate,etc asa ca mai vorbim cind mai putem ca lucram si am depus un juramint si trebuie sa salvam mai multe vieti si sa ne sacrificam pentru oameni...la...la...![]()
cred ca esti foarte suparat ,dar las" ca-ti trece..........
afla ca nu sunt nici blonda ,nu am nici decolteu ...etc........doar ca am avut NOROCUL sa ajung intr-un spital care sunt sigura ca este UNICAT in toata Romania , unde mergi de placere la servici si asta mi se pare un lucru extraordinar in ziua de azi .......
eu am spus doar adevarul si-l sustin in continuare ,imi pare rau daca in alte parti e altfel .......
o sa gasesti tu o solutie sunt sigura de asta,dar inainte trebuie sa te eliberezi de toata furia pe care o ai stransa in tine( pe buna dreptate) si sa iti reevaluezi optiunile........
succes !!!
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy
Bookmarks