Ok, si iata ca nici bine nu m-am alaturat voua ca am sa si incep a va bombarda cu intrebari.
Ok, locuiesc in Londra si mi s-a ofert doua oportunitati de a studia aici.Prima este pentru asistent bloc operator, cursul este de 2 ani si mi se acorda o bursa in jur de £650, a doua oportunitate este ca unul dintre spitalele de aici organizeaza un curs de 2 ani de zile, timp in care te platesc un salar normal iar ei te pregatesc pentru a deveni asistent dentar.
Ok, prima mea intrebare ar fi stie cineva daca studiile de aici sunt recunoscute in romania, daca capat training si experienta aici pot veni acasa si sa profesez in vreuna din aceste profesii?
Doi la mana, eu sunt rupta de realitatea de acasa, care sunt conditiile de a lucra intr-un spital in blocul operator si cele de a lucra intr-un cabinet stomatologic.
Trei, eu sunt atrasa de amandoua carierele, dar imi este greu sa decid la care din ele sa ma opresc.
Si nu in ultimul rand in aceste doua profesii cat este de usor sa gasesc servici in romania, cam care ar fi salariile, sunt decente, te poti decsurca, pentru ca noi in final am dori sa revenim acasa in romania.Va rog sa ma iertati pentru multele intrebari dar sper sa aveti bunatatea a-mi raspunde, poate voi gasi putina lumina .
Multumesc
Salutare tuturor, am postat mesajul anterior cu ceva timp in urma si nimeni nu mi-a raspuns.As aprecia foarte mult daca cineva s-ar gasi a-mi da cateva raspunsuri la intrebarile mele, deoarece trebuie sa iau o decizie cat de curand.Cu siguranta daca as primi vreun mesaj din partea voastra m-ar ajuta sa aleg cea mai buna solutie.
Va rog sa ma iertati, dar chiar sunt curioasa de parerile voastre, celor experimentati in domeniu.
Multumesc anticipat.
Nu stiu daca-ti sunt recunoscute studiile in Romania; stiu insa ca , la blocul operator, o asistenta are salariul de baza 1100 ron ( iar "angajarea" costa in jur de 10000 ron) iar la cab. stomatologic cam 700-800 ron(asta in provincie). Ei ,acum mai vrei sa te intorci???
In conditiile in care trebuie sa dai spaga ca sa te angajezi (la stat), crezi ca intereseaza pe cineva experienta si pregatirea ta? Trist ,dar asta e realitatea, cel putin in spitalul in care lucrez eu.
Gabi, multumesc ca mi-ai raspuns , este trist intradevar ceea ce ai relatat tu. Eu in romania mi-as dori sa ma intorc mai mult pentru copil, pentru ca aici nu prea are copilarie, iar sistemul lor de invatamant la clasele primare lasa de dorit, doar daca ai bani ca sa duci copilul la o scoala privata, primeste o educatie mai buna iar in al doilea rand ne dorim ca Cosmin sa invete sa scrie si sa citeasca in limba romana, pe langa altele.Nu este batut in cuie , ca ne vom intoarce in Romania cat de curand , este doar o idee.
Daca ai fi tu ce ai alege intre cele doua profesii?
Daca as fi in locul tau, as alege cursul de asistent bloc operator . Dar ,am o nelamurire, tu esti asistenta deja,sau faci cei doi ani de cursuri si .....gata,esti cadru medical? ca nu am inteles prea bine.Paste fericit!
Buna Gabi, nu lucrez in sistemul medical, am aplicat aici pentru doua posturi, una la universitate, pentru asistent bloc operator, timp de doi ani in care guvernul te sustine cu o bursa minima pe aceasta perioada in care studiezi. Aici se face un curs special pentru asistent bloc operator, nu ca studiezi sa devii asistent si dupa aceea poti sa muncesti in orice sectie.
Iar celalat post il ofera unul dintre cele mai bune spitale din Londra, este pentru asistent dentar. Diferenta este ( pe langa altelle) ca aici te angajeaza spitalul pe timp de doi ani, timp in care tu inveti sa devii asistent dentar , iar ei te platesc un salar normal pe aceasta perioada.
Bine , s-au dat teste pentru amandoua posturile, (matematica si engleza) au fost interviuri, peste care trebuie sa treci ( interviurile se dau cu doi trei oameni de specialitate care conduc aceste programe)
Ei incurajeaza foarte mult pregatirea profesionala si mai ales pentru oamenii maturi, deoarece merg pe ideea, nu cate note de zece ai avut in scoala,ci pe determinarea, ambitia si motivele din care cineva vrea sa urmeze o cariera in sistemul medical, dansii prefera persoane care au trecut de o anumita varsta deoarece acestia sunt mai seriosi si sunt mai in contact cu realitatea.
Paste fericit si sanatate multa Gabi.
Buna,
Ce ai ales sa faci ,pana la urma?
Da-mi ,te rog ,un id de messenger,ma intereseaza cum merg treburile pe acolo,prin spitale;as vrea sa vin acolo si nu prea am de la cine sa cer informatii.
Bookmarks