Sunt insarcinata in saptamana 7, am 31 de ani, primul copil... Am inceput in septembrie anul acesta o scoala postliceala de 3 ani la mine in oras, la zi. Paralel cu aceasta lucrez program de 8 ore la o institutie bugetara, si merg la ore atatat cat pot, cand nu, recuperez. Am facut deja 3 saptamani de practica in nov, in februarie urmand sa avem alte 3 sapatamani de practica in spital. Avand in vedere ca am ales sa fac acest copil pe care mi-l doresc foarte mult, nu stiu, nu am idee daca pot face fata la asa solicitare: scoala asta, plus serviciul, plus sarcina, in continuare... Sunt la zi deocamdata cu scoala, am cele mai bune note din clasa, stiu ca diriginta m-ar incuraja sa nu renunt. Dar sunt printre voi femei care au trait experiente similare? Sa lucreze, sa faca scoala asta, sa aiba si copil intre timp... Plus ca eu sunt cu RH negativ, anul trecut am facut tratament de durata pt anemie feripriva cronica, sunt o persoana scunda si slabuta....
Am cautat pe forumuri ceva similar si nu gasesc. Nu stiu ce sa fac, in ianuarie am de platit rata a 2 de bani la scoala, insa eu nu am idee cat poate organismul meu sa duca... Mi-e si asa foarte greu sa tin pasul, invat cum pot, cand pot, dar ma simt foarte obosita. N-as vrea nici sa renunt la un vis, renuntand la acesta scoala pe care mi-am dorit sa o fac din pasiune. Nu stiu voi cum ati face...daca se poate face scoala asta gravida fiind si pe urma urmand alaptarea, daca e prea riscant sa fac practica in spital fiind in luna a 3 de sarcina in februarie..etc. M-am gandit si la inghetarea anului, dar acest lucru cand se poate face? Ceea ce iarasi ma debusoleaza este practica de vara, care tine pe durata lunii august, intreaga luna, eu urmand sa nasc la inceputul lunii august, deci incapabila de practica..... Of, ce parere aveti?
Nu stiu ce fel de scoala e aceea la care te duci, dar la mine in oras sunt cateva unde lumea se duce cand pofteste , important e sa plateasca taxa, deci, poti sa iti vezi de probleme linistita ,nasti ,alaptezi etc, cat priveste materia pe care o pierzi,asta e, nu esti singura cu lacune , mai sunt cateva sute ca tine , ce mai conteaza unul(una) in plus?
Scoala la care merg este mai exigenta, nu e privata, are regim cu taxa dar este de stat, e aceeasi care era si inainte, prin traditie... E drept ca am colegi care lipsesc mai mult ca mine chiar daca nu lucreaza, insa daca am postat aici e pt ca am luat totul in serios. Si iau totul in serios, in general, cand e vorba de responsabilitati...(cred ca sunt singura care nu copiaza la teste niciodata, iar cea mai mica nota pe care o am pana acum este 8, totul pe munca proprie). Finalul tau de postare mi se pare destul de rautacios, eu n-am sa fiu acea "una in plus" care ingroasa patura lacunara (si dintre care vor face parte si multi colegi de-ai mei.... care vin la scoala asta pt diploma) pt ca am fost mereu o eleva sarguincioasa in orice am invatat la viata mea.(si nu putine am invatat) si scoala reprezinta visul meu neimplinit din tinerete, am ales sa o fac din pura pasiune, caci diplome am..... Vroiam sa aflu pareri pertinente, de la oameni seriosi... se pare ca nu e cazul tau. Ms oricum pt inteleapta indrumare.
Pai ,daca vrei sa-ti indeplinesti visul din tinerete , cine te opreste ? poti sa-ti continui studiile acum sau dupa ce nasti , trebuie doar sa-ti stabilesti prioritatile.Si apoi, chiar tu spui ca esti obosita , ca nu mai faci fata etc, te astepti cumva de la niste straini sa-ti spuna ce sa faci?
Cat priveste "seriozitatea "mea, nu cred ca e cazul sa faci presupuneri, , din pacate cunosc sistemul si zilnic am de-a face cu 'absolventi sarguinciosi" de care mi-e teama ca , intr-o buna zi , ma voi lovi , cand,doamne fereste ,voi fi pe patul spitalului. Daca tu crezi ca esti acea exceptie de la regula, atunci nu pot decat sa ma bucur.
Uneori niste straini vad obiectiv ceea ce tie iti este dificil sa vezi pt ca esti subiectiv. Am cerut de multe ori sfatul altora din afara special pentru acest motiv, nu mai vedeam detasat situatia.te astepti cumva de la niste straini sa-ti spuna ce sa faci?
In ce priveste pregatirea celor tineri, din pacate lasa mult de dorit in comparatie cu cea a celor mai batrani dar asta nu inseamna ca nu sunt tineri care invata foarte bine in ciuda unor profesori mult mai nepregatiti ca pe vremuri.
Bafta.
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
Probabil ca asteptam sa primesc raspunsuri pe-aici de la alte femei, care au trecut prin experiente similare si cum au facut sa o scoata la capat... sau sa-mi scrie altii care cunosc persoane care au trecut cu bine prin aceasta scoala in paralel cu o sarcina+alaptare. Probabil am sperat eronat sa aflu aici o comunitate mai primitoare. Cunosc si eu sistemul, nu e cazul sa crezi ca nu am habar cum e cu "noii asistenti" si cu "vechii, batranii". Mama mea lucreaza ca asistenta medicala in spital pe cardio de peste 25 de ani, iar fratele meu, desi tanar, e pe chirurgie TBC si sala de operatii de 5 ani tot AMG. Nu am putut nici eu raspunde obiectiv la ceea ce ai postat, atata timp cat si tu - fara a ma cunoaste- ma incluzi in acea categorie de oameni care ajung sa faca o scoala pt diploma. Prin urmare, subiectiv privind postarea ta subiectiva la adresa mea,(in care vizualizai cum voi ajunge sa ingros patura de asistenti nepregatiti profesional) mi-am permis sa te consider "neserios". Nu pot decat sa ma bucur ca esti un om serios, dar da-mi voie sa te cataloghez drept un carcotas rautacios.![]()
Mda...carcotasa ,nu carcotas. Dupa cum vezi,pe aici nu intra multa lume, si daca intra, nu posteaza . Se pare ca colegele noastre, fie stiu tot si nu au nevoie sa intrebe , fie se afla intr-o ignoranta completa. Se pare ca ultima varianta e cea reala,din pacate. O zi buna
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
Sper ca nu vine prea tarziu raspunsul meu.
Am fost intr-o situatie similara, adica anul I insarcinata, am nascut in primul stagiu de practica din anul II de scoala. Am lucrat ca si infirmiera pe vremea aceea (acum 12-13 ani). Eram in spital de la ora 7 la 22 (de la 7-14 practica, 14-22 serviciu), iar sambata si duminica lucram 12 ore. A fost cumplit de obositor, eram intampinata zilnic de rautatea colegelor care vedeau cu cata incapatanare invatam mai mult si mai mult, ca sa fiu o asistenta buna. De invidie imi spuneau ca: fie nu voi termina scoala, fie o sa fie copilul un amarat. Am slabit enorm din cauza oboselii si efortului, dar am absolvit cu medii mari, iar la concursul pe post, am fost a 7-a din 60 candidati. A meritat efortul.
Orice ai decis sa faci mai departe, gandeste-te la sanatatea ta, a copilului si cantareste bine avantajele si dezavantajele atunci cand oscilezi intre doua sau mai multe lucruri.
Iti doresc mult succes la scoala si o sarcina cat mai usoara.
Daca iti doresti cu adevarat ceva, se poate.
P.S in timpul ultimei sarcini, am fost studenta la doua facultati in paralel.
Nu a venit prea tarziu raspunsul tau Catania, multumesc! Tu ti-ai inghetat anul II daca ai nascut chiar in timpul scolii? Eu n-am decis inca ce sa fac, de 3 saptamani ma simt destul de rau cu greata si varsaturile, astept in ianuarie sa vad cum sta treaba, voi merge si la secretariat sa intreb despre conditiile inghetarii anului scolar. Cu un efort cred ca as reusi sa termin primul an, apoi am maternitatea 2....Dar eu ar urma sa nasc in august, iar la finalul anului I la noi este stagiu practic intreaga luna august, prin urmare eu nu voi putea face acea practica... Nu stiu ce varianta am astfel...Am in vedere inghetarea unui an scolar, ideal ar fi din semestrul 2 al primului an timp de un an, insa nu stiu daca pot avea aceasta optiune sau trebuie sa finalizez anul I cu totul. Nu cunosc inca nimic cum e regulamentul. Cert e ca nu pot face practica de vara din luna august chiar daca merg la scoala si nu inghet anul, habar nu am cum se poate face.....Astept sa treaca si hopul de 3 luni, sa depasesc perioada de risc pt sarcina, inca nu stiu- dar sper- ca sarcina aceasta sa mearga bine. Mai am de facut si analizele Torch. In februarie am oricum practica de 3 saptamani de sfarsit de prim semestru, eu sper sa reusesc. N-a fost planificat sa fie asa acum, dar daca s-a intamplat.... eu ma bucur de bebe si sper sa iau o decizie buna.
Eu am apucat sa fac 2 saptamani de practica din primele 5 cate erau stabilite si, de la practica am mers direct in sala de nasteri. Am stat acasa celelalte 3 saptamani, dar le-am recuperat cand colegii mei erau in vacanta. Cand a implinit copilul 3 saptamani m-am reintors la scoala. Mi-a fost greu, mai ales ca aveam epiziotomie, dar n-am renuntat nici la scoala, nici la copil. Am alaptat pana la un an si anumite materii le-am invatat mai usor, cum ar fi ginecologia, pediatria si puericultura.
Parerea mea este ca daca apuci sa ingheti anul, nu-l mai dezgheti in graba, mai ales cand ai copil mic. Eu ti-as sugera sa incerci sa mergi mai departe, ca n-o sa-ti para rau.
Mult succes iti doresc!
An Nou Fericit! Catania, daca mai intri..... eram curioasa sa te intreb: tu cu cine ti-ai lasat copilul de ai putut sa te intorci atat de repede la scoala? caci eu, din nefericire, nu am acesta posibilitate de a lasa pe bebe nou nascut:(( mama mea nu e pensionara.... iar cat despre tatal copilului, el lucreaza zilnic pana seara pe la 6-7...
La multi ani!
De la 3 saptamani l-am dus cu mine la scoala, impreuna cu tatal meu, proaspat pensionat. Ei ramaneau cu caruciorul in curte, iar eu alaptam la fiecare doua ore, fie in curte, fie in sala profesorala. Asta pana cand a inceput sa fie frig. Apoi, ma mai ceream de la ultima ora, ca sa merg mai repede acasa, cand se putea. N-a fost usor, dar a meritat.
Bookmarks