Buna seara,
Am si eu cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta va rog!
Am terminat de curand o facultate care din nefericire nu ma ajuta cu nimic si anume Spiru Haret RISE. Lucrez ca operator calculator momentan insa simt ca nu este ceea ce imi dorsc pe viitor, de aceea as vrea sa ma inscriu la o faculatate de medicina mai bine spus la Carol Davila (asistent stomat.), insa am unele "retineri"si de aceea mi-ar fi de mare ajutor cateva sfaturi: este necesar sa ai post liceala terminata ca sa profesezi ca si asistent stomat.? sau nu e nevoie? ma pot angaja dupa terminarea facultatii sau mai e nevoie si de alte studii sau cursuri in domeniu?
Sper sa ma poata ajuta cineva cu rasp.
Va multumesc,
Dana
Bine ai venit Dana. Asistenta in cabinet privat de stoma poti fi angajata si acum de cineva dispus sa te invete ce si cum. Stiu astfel de cazuri si ea era barman. In viitor sigur iti va trebui o certificare ca ai studii. Presupun ca orice varianta, faultate sau postliceala este ok.
Privatul nu este interesat de hartii decat in masura in care sunt necesare legal. Pe el il intereseaza "sa te misti bine" adica sa il ajuti in cabinet nu sa il incurci.
Iti recomand asistent de profilaxie (nu mai stiu daca este in Bucuresti). Acestea erau angajate deja din anul 2 in cabinete unele chiar si din primul an.
BaftaSa imi spui ce ai ales ...
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
Buna seara! In primul rand trebuie sa te gandesti bine daca vrei sa practici aceasta meserie de asistent stomatolog. Iti recomand mai intai, sa mergi cateva zile intr-un cabinet stomatologic (nu ca pacient) si sa vezi efectiv ce face o asistenta. Dupa ceea decizi ce scoala sau ce diploma iti trebuie. Unei asistente in cabinet stomatologic nu ii este necesara postliceala de asistent medical si nici diploma de universitate. Iti trebuie indemanare in a utiliza diverse instrumente, cum ar fi: patentul, ciocanul, polizorul, spatula, surubelnita si altele. Iti urez succes in noua meserie pe care vrei sa o practici.
Va multumesc pt.raspuns si pt.sfaturi ! Eu imi doresc in continuare sa ma inscriu la facultate, imediat dupa sarbatori ma si apuc de tocitsper sa fie totul bine si sa intru cu succes pt. ca fizica si chimia nu sunt tocmai prietenele mele bune... Tot binele din lume si sigur tinem legatura!
O seara buna va doresc,
DANA
Daca ma inscriu la postliceala, dupa terminarea acesteia oare ma pot angaja ca asist. stomat.? Sau treb. sa mai urmez si alte studii etc.?
Trebuie sa ai o diploma de asistent medical, nu musai de stomatologie, ca la noi in tara cam putine orase au scoli de profil .
Buna Dinuta.Tare bine ar fi sa fie asa cum spui tu....si sa-i trebuiasca unei asistente in cabinet doar indemanare....si cand doamne fereste face pacientul vreun soc anafilactic sau vreo angina pectorala ...ce faci il lovesti in cap cu ciocanul,polizorul, sa-si revina???Nu e o munca foarte usoara....din punctul meu de vedere care lucrez de 9 ani in domeniu...poate pentru altii o fi...
multumes administratorilor de site. Dupa ce am citit observatia facuta de SABINUTZA, mi-am dat seama ca nu cunosc niciun cabinet stomatologic din Romania. M-am gandit ca poate eu am invatat altceva, la o scoala de asistente de cabinet dentistic din Comunitatea Europeana. M-am documentat in ceea ce priveste atributiile asistentelor de cabinet stomatologic din Romania si am descoperit ca este egal cu ce am invatat eu. Stimata doamna asistenta Sadinutza, o persoana poate face soc anafilactic si cand se duce cu vaca la pascut, asta nu inseamna ca vacarul trebuie sa fie asistent medical. Un prim ajutor in caz de forta majora, ar trebui sa stie sa-l dea toti locuitorii planetei. Raman la ceea ce am afirmat la inceput cu indemanarea de a lucra intr-un astefel de cabinet. Si daca doriti va pot descrie si cum se lucreaza in cabinetele din Comunitatea Europeana. Am constatat ca este acelasi lucru de facut si in Austria, si in Germania, si in Franta, si in Spania si in Italia, si banuiesc ca si in alte tari, dentistii lucreaza la fel.
Nu te cred. Ma rog, depinde de unde e venit acel medic. Unde am fost la un control, imi baga mana in gura domnisoara stomatologa![]()
Bookmarks