+ Raspundeti subiectului
1 la 13 din 13 m.
    La primele mesaje anne este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    31-10-11

cabinet privat

Salut colegi! Sunt noua pe forum dar si in domeniu (fac parte din promotia 2011). De o saptamana am gasit de lucru la un cabinet medical individual de familie, dar acum sunt in proba! Eu as vrea sa dau cat mai repede debutantul (bineinteles, dupa ce trec primele 6 luni si sa am angajare), dar nu stiu cum se procedeaza.....trebuie sa merg la OAMMR_ul de care apartin sa declar ca m.am angajat si sa fiu chemata sau se poate da la cabinetul la care lucrezi? Si in ce consta acest examen de debutant?
    Va multumesc pentru intelegere (sunt boboc) si pentru ajutor!

2. .
    La primele mesaje go_vali este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-11-11
    Salut! uite cum stă treaba, eu sunt... un asistent medical din promoţia 2010; înainte de a profesa trebuie obţinut Certificatul de liberă practică, apoi, acesta trebuie vizat de OAMMR, viză care te costă cca 90 lei! Cu acel certificat vizat, faci copie şi te duci fain frumos la CAS, sau merge medicul pentru care lucrezi cu acea copie după original.
    să dai cât mai repede debutantul??? Colega, munceşte, ai răbdare să treacă cele 6 luni de „probă” şi apoi mai vezi tu...!

4. .
    Data inscrierii
    31-10-11
    Multumesc pt informatie!
    Gasesti tare greu de munca in special cand esti proaspat absolvent....s.au dat legile astea idioate si cam greu gasesti pe cineva care sa te tina 3 ani, desi au o multime de facilitati de pe urma noastra! .... Mai dispusi sunt cei din strainatate sa te angajeze, chiar daca nu ai experienta! Si foarte important: esti mai bine platit, ti se ofera sansa sa faci cursuri si sa avansezi in domeniu mult mai repede decat la noi. ...La noi....pt orice, SCOATE BANI DIN BUZUNAR SI AI RABDARE!
    ..... Imi place aceasta meserie, dar ma dezgusta ca suntem tratati asa si nu suntem ajutati de nimeni! Tot noi trebuie sa ne zbatem daca vrem ceva! Cred ca OAMMR_ul ar trebuie sa se implice mai mult pt noi..la cati bani le dam!
    Stam si cautam si nu gasim nimic de munca ... trec cei 5 ani si daca nu ai macar debutantul dat AI FACUT DEGEABA SCOALA (nu mai zic de banii cheltuiti)! Imi place ca toti se plang ca au deficit de personal medical, dar au posturile blocate!
    .....Sunt foarte revoltata! Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva spunand adevarul vazut prin ochii unei persoane care este la inceput si se izbeste de tot felul de ,,tampenii'' care nu.si au rostul!

6. .
    Ucenic timid Gabi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-01-09
    Pai, ia calea strainatatii,ca n-ai de ales.

8. .
    La primele mesaje go_vali este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-11-11

străinătate, străinătate! asta nu este o soluţie!Sincer!Dar asta este... e greu... cu locul de muncă... cu exercitarea profesiei... medici care nu ştiu să facă o puncţie venoasă, dar îţi dau indicaţii şi devin irascibili dacă ai un incident în cazul tehnicii amintite... cum am păţit eu.M-a dezamăgit, dar ce să fac?Mai rabd, poate revine totul la normal, deşi nu văd cum... :( ne convine, bine, nu, asta este!

10. .
    Data inscrierii
    26-01-09
    M-a dezamăgit, dar ce să fac?Mai rabd, poate revine totul la normal, deşi nu văd cum... :( ne convine, bine, nu, asta este!

Revin cu solutia, ia calea strainatatii! Ce sa revina la normal? Nu vezi ca toti medicii buni pleaca , asistentii la fel, raman cativa , care ,din motive de neanteles pentru mine , hotarasc sa astepte zile mai bune . Eu m-am resemnat , nu mai astept sa pice para , sau sa vina muntele la Mahomed ,sau......

12. .
    Data inscrierii
    31-10-11
    Aveti dreptate! Iti faci actele, te duci si dai examen si te angajeaza. Trebuie sa stii foarte bine limba pt ca se fac multe greseli de colegii nostrii care nu stiu bine limba si termenii....asta stiu de la o ruda care lucreaza in Italia unde este multumita! Dar nu se compara ce face asistenta medicala din Italia cu ceea ce face asistenta medicala din Romania. Pentru 1 an este greu si trebuie sa fii dispus sa inveti multe lucruri, inclusiv tehnicile cum sa le faci...este totul diferit fata de ceea ce facem noi sau cum am fost invatati. Italia, mai nou, prefera debutantii sau cei fara experienta ca sa te invete ei cum sa-ti faci meseria deoarece este greu sa.l reinveti pe o persoana cu 10 ani de experienta cum se face corect si ca la carte!
    Nu stiu ce sa zic....pentru a pleca in strainatate, trebuie sa fii dispus sa faci multe compromisuri in primul an (iti trebuie cam multi bani dar si timp ca sa.ti faci actele si sa obtii aprobari din Romania, dar si din Italia; plus ca trebuie sa.ti cauti un loc in care sa stai; cativa bani de buzunar pana la salar; cursuri de limba. Asta daca vrei sa mergi pe cont propriu (cu firmele de recrutare e mai usor, dar nu neaparat mai sigur si mai bine).
    In Italia se plateste inclusiv voluntariatul (100 de euro/ garda), iar la noi....
    Pentru oricine ar fi mai usor daca ar profesa in tara lui!
    Si eu am fost sfatuita sa plec in Italia, dar cand m-am apucat de una singura sa invat limba cu termeni medicali (termenii medicali sunt infernali) deja te apuca mai multi nervi pe tara ta cu toate sistemele ei... E greu sa inveti de unul singur si cand nu ai pe nimeni sa.ti spuna daca pronunti corect, scrii corect..., dar nu am renuntat si invat in continuare! Nu as vrea sa plec... dar cam esti nevoit daca vrei sa faci ceva in viata si sa nu mai depinzi de parinti si sa fii pe picioarele tale, sa fii propriul stapan.
    E usor sa spui pleaca si sa spui plec, dar deja cand vezi cate iti trebuie si cati bani iti mai trebuie si te mai gandesti si cati bani ai cheltuit pt a avea o diploma in care sa scrie ca esti asistent medical generalist....te apuca durerea de cap!
    go-vali imi pare rau ca ti s-a intamplat si cate ai sa mai vezi!!! Dar cand mai auzi cate un medic care te intreaba ca acest medicament pe ce cale se administreaza..?! ce spui? Sau sa te intrebe un medic care este protocolul la testare; sau un regim intr-o patologie etc....sunt multi asistenti medicali mult mai bine pregatiti fata de un medic.

14. .
    Data inscrierii
    26-01-09
    Mai bine faci un efort acum si realizezi ce iti propui , decat sa te trezesti peste cativa ani buni, cu un salariu de mizerie , lucrand in niste conditii imposible , fara posibilitatea de a evolua in cariera( ce-o mai fi si aia,nu?) si sa te intrebi cum ar fi fost daca......................si sa nu mai fii in stare sa faci acel efort,caci neuronii se duc, sanatatea ti se subrezeste , apoi e familia, si tot asa.

16. .
    Data inscrierii
    31-10-11
    Perfecta dreptate ai gabi!!! Te doare ca nu esti ajutat de propria tara si de sistemul in care lucrezi! Dar trebuie sa te gandesti ca tu contezi si tot ceea ce faci o faci pt tine ca sa.ti fie bine.

18. .
    La primele mesaje kyty2009 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-10-09
    Este greu in Romania ca asitent medical,posturile in spitale coste mii de euro la privat majoritatea medicilor se poarta ffff urat cu asistentele desi au nevoie de ele si sunt mana lor dreapta.Eu lucrez de 7 ani la cabinet particular de stomatologie am lucrat cu 5 medici pana acum din toti 4 nu au avut nimic de comentat lucram ff bine dar ultimul mi-a pus capac nu am crezut ca poate exista asa medic care crede ca asistenta este o sclava.Frumoasa meseria dar regret ca nu am facut facultatea de stomatologie in loc sa imi tocesc nervii si sa ma calce in picioare un "medic".Succes incepatorilor in lumea "medicilor cu probleme"

20. .
    Data inscrierii
    31-10-11
    Acum, de pe data de 1 decembrie am reusit si eu sa ma angajez la un C.M.I - medic de familie. Am innebunit cat am umblat pentru actele de angajare si tot mai trebuie sa depun la dosar .... Cand iti depui dosaru trebuie sa ai si asigurarea de malpraxis... si aia de 35 lei. Iar salar de 700 lei....rau....

22. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Citat Publicat initial de anne View Post
    Multumesc pt informatie!
    ... suntem tratati asa si nu suntem ajutati de nimeni! Tot noi trebuie sa ne zbatem daca vrem ceva! Cred ca OAMMR_ul ar trebuie sa se implice mai mult pt noi..la cati bani le dam!
    Stam si cautam si nu gasim nimic de munca ... trec cei 5 ani si daca nu ai macar debutantul dat AI FACUT DEGEABA SCOALA (nu mai zic de banii cheltuiti)! Imi place ca toti se plang ca au deficit de personal medical, dar au posturile blocate!
    ...
    De ce oare sa fim ajutati de cineva? Nici medicii nu sunt ajutati de nimeni, nici veterinarii nici lucratorii in intreprindere .... nimeni nu este ajutat ci trebuie sa se ajute singur. Democratia implica responsabilitatea fata de ce faci inclusiv responsabilitatea de a-ti sustine propunerile ce sunt in interesul tau prin metode democratice (OAMMR, asociatii ...)
    Este mai usor sa pleci dar nu neaparat e mai usor acolo desi destul de des este mai bine. Pacat ca oamenii si-au pierdut increderea in ei ca pot face acasa conditii decente de munca. Daca mai sunt optimisti sunt rugati sa posteze si poate se poate face ceva.
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

24. .
    Data inscrierii
    31-10-11
    Cand ai parte si de un ajutor, merge treaba mult mai bine, iar rezultatele sunt pe masura!
    Nu ti.ar place sa avem cazuri rezolvate si la noi in tara?! Sa fim apreciati pentru ce facem?
    Eu as vrea ca romania sa devina ca celelalte tari (germania, austria, elvetia etc) macar in domeniu sanitar, nu sa fuga lumea in alte tari pentru a se trata....sa fim si noi macar 90% ca la carte.
    Eu sunt foarte optimista, dar apartin de o tara care trebuie sa ma ajute sau macar sa.mi ofere conditiile necesare de a face ceva!

26. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18