Buna ziua.
Ma numesc Elena, sunt asistent medical si sper ca ma poate ajuta cineva la o intrebare : mi-am gasit de lucru la un cabinet privat cu jumatate de norma(20 ore/saptamana), in trecut, cat am lucrat la stat, trebuia sa-mi fac creditele pt.Ordinul asistentilor(puncte), acum daca voi lucra la privat cum am zis, cu jumatate de norma, mai trebuie sa-mi fac acele puncte?
Nu de alta, dar dintr-un salar cu jumatate de norma, sa mai dau bani si pe credite, parca nu prea mi-ar conveni !
Sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns!
Multumesc.
buna Elena
parerea mea este ca trebuie sa faci creditele chiar daca lucrezi cu juma de norma ...asta e ceea ce am gasit eu:
Este obligatorie obţinerea a minim 15 credite prin participare la cursuri. Obligativitatea realizării creditelor se referă la perioada exercitării profesiei. Sunt exceptaţi de la obligativitatea de a acumula creditele stabilite pentru un an calendaristic membrii OAMGMAMR care au profesat o perioadă mai mică de şase luni în anul calendaristic respectiv şi asistenţii medicali nevăzători.
intra si aici si convinge-te singura
OAMGMAMR - Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania
multa bafta !
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy
Multumesc pt.raspuns Clari.
Sincer, nu mi se pare in regula cu aceste credite pe care trebuie sa le facem, tare sunt curioasa daca in celelalte tari europene mai exista asemenea Oridine ale Asistentilor, si mai ales, daca si acolo trebuie facute aceste asa zise punctaje !
Ma rog,. suntem in Romania, aici totuí posibil !
Buna,
a face credite inseamna sa te duci la cursuri ,simpozioane adica SA TE INFORMEZI!- EDUCATIE MEDICALA CONTINUA. Sau ,poate unii dintre noi considera ca le ajunge stiinta acumulata in timpul scolii si gata. Medicina evolueaza draga colega ,chiar si la privat trebuie sa fii la curent cu noutatile si sa-ti reamprospatezi cunostintele. Numai bine.
Gabi , inteleg aluzia ta! QUOTE : ,,Sau ,poate unii dintre noi considera ca le ajunge stiinta acumulata in timpul scolii si gata,,
Lucrez in sistemul medical de 14 ani , din 1997 , ce poate sa ma invete pe mine la aceste asa zise simpozioane(?)...teorie , doar atat !
Pe noi ne intereseaza practica , nu teoria !...si unde poiti sa inveti practica(?) , doar la locul de munca(!) , in cazul nostru , in spitale, policlinici, etc !
Vad ca unii nu pricep ca asa zisele sipozioane , nu sunt altceva decat o inventie a sistemului de a ne lua banii !
Vrei credite(?) , aboneaza-te la Ars Medica , vin-o la cursuri , plateste pt.cursuri , s.a.m.d. !
Din pacate oferta de cursuri e slaba (in ce priveste aplicabilitatea) dar sistemul este comun tuturor meseriilor din domeniul medical pe tot cuprinsul EU. (poate mai sunt si exceptii)
Sistemul de forteaza sa faci un minim de efort in sensul perfectionarii. Acum cum este realizat ...
@ Elena indiferent unde si cat lucrezi trebuie sa acumulezi punctele (mai putin in exceptiile mentionate).
Administrator injectia.ro
Forumul asistentilor medicali
de anul acesta nu mai e nevoie decit de 15 credite ,asa ca poti sa-ti faci abonament la o revista medicala.Dar sa stii ca nu conteaza ce forma de angajare ai,esti obligata de colegiu sa-ti faci creditele.SUCCES
CORECT!asa este!nu se stie niciodata ce-ti rezerva viata trebuie sa fii pregatit.Informatia inseamna putere.Plus ca prin participarea la congrese, cursuri si alte manifestatii ajungi sa cunosti oameni din diverse specializari si vei fi privit cu alti ochi in mediul medical.
nu conteaza cate ore lucrezi 30 de credite pe an obligatoriu
Bookmarks