De aproape 8 luni sunt asistenta medicala,testand piata medicala atat la stat cat si la privat.Ca debutant am lucrat 3 luni intr-un spital din bucuresti pe post perioada nedeterminata(mare sansa..!!!),apoi am plecat la o clinica cu nume,la un sal aproape triplu,ca intr-un final sa ma reintorc intr-un alt spital,pe post temporar.De ce?Ptr ca sunt cam pasionata de meseria asta sau cam dezaxata ,ar spune unii.Acum lucrez pe sectia UTIC,intr-un spital din Bucuresti,bun,ca nume si medici,colectiv super,medici competenti,munca maxima,ture,sporuri bune.Nu ma plang,caci imi place mult ceea ce fac.Dar....exista un dar.Ptr ca nu am cotizat la seful de la RUNOS,ma amana cu examenul de trecere de la debutant la asist medical,invocandu-mi ca nu conteaza la el ca am lucrat 3 luni juma sau 2 luni juma ,ptr el conteaza numai lunile intregi,fara 2 sau 3 sapt...chiar daca sunt trecute in cartea de munca....Asteapta spaga de rigoare pe care nu vreau sa i-o dau,fiind extrem de agresiv in limbaj.Majoritatea angajatilor se plang de treaba asta,dar cum este omul managerului,nu se poate lua nici o atitudine.Spaga ptr post definitiv nu voi da,chiar daca voi pleca din acest spital dupa cei 2 ani,caci experienta pe care o voi acumula ma va face sa-mi gasesc oriunde de munca.Marea mea problema este cui sa ma adresez sa-mi pernita sa-mi dau acel examen.Am intrebat daca pot sa-l sustin la OAMMR,insa spitalele de stat isi organizeaza ele exmenul....Deci????Cum sa procedez?Sa astept pana cand va avea chef seful RUNOSULUI sau sa-mi caut de lucru in alta parte????![]()
mai ai colege in aceeasi situatie?adica , colege care au fost angajate in aceeasi perioada cu tine? ele au dat examenul de evaluare dupa cele 6 luni? eu as merge direct la managerul general , sau la directorul medical...depinde care-i mai normal la voi...
Foarte tareee!Voi merge cam degeaba,ptr ca dna manager l-a adus pe dl Runos,isi impart spaga noilor angajati...cat despre directorul de ingrijiri...este nesemnificativ...Cea mai mare mafie este in spitalul in care lucrez,nu cotizez,nu obtin nimic,indiferent cat sunt de buna...Nu am colege in aceeasi situatie ptr ca cea care a venit o data cu mine nu a mai lucrat nicaieri ,asa ca...insa am auzit ca spaga ptr trecere este de 100 euro...asa ca...imi ramane sa mai incerc pe bune,daca nu ....habar n-am,strang bani sa-i dau dobitocului....
Si intr-un spital din judetul Vaslui sefa RUNOS la fel e, copie fidela- Spagara nr 1. Cunosc un caz asemanator. O tipa s-a inscris la un examen ptr ocuparea unui post la sectia ginecologie. A obtinut nota 9.25, insa n-a ocupat nimic ptr ca cea care cotizase luase examenul cu 9 treizeci si ceva. In decurs de 6 luni de la sustinerea examenului sefa RUNOS a chemat-o la spital angajand-o pe un post determinat ( pe un concediu de maternitate). Timp de 3 ani a fost tarata prin multe sectii, nu reusea sa se fixeze pe post intrucat aceasta "sefa spagara" reusea sa bage numai strambe. Intr-un final s-a fixat intr-o sectie fara a da spaga cuiva, a fost norocul ei, deoarece e o persoane perseverenta, corecta, muncitoare si curajoasa. Problema ei consta in faptul ca, de-a lungul anilor, aceasta sefa RUNOS nu i-a platit gradul principal deoarece domnia sa n-a dorit lucrul asta, dar nici n-o plateste conform studiilor superioare pe care le are, pe motiv ca nu apare acesta in statul de functii si ca nu-i permite bugetul. De curand a aflat de la un functionar din minister ca are contractul de munca nul. Ce parere aveti despre o astefel de situatie? Un spital de urgenta sa nu aiba in statul de functii asistenti medicali cu studii superioare!!! Se pare ca managerul spitalului nu are nevoie de asistente medicale profesioniste, capabile, muncitoare. Tara asta a ajuns de rasul curcii!!!!!!!!!!! Iata de asta pleaca bietii asistenti medicali din Romania, ptr ca nu li se recunoaste nici un merit, nici o calificare. RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idem In judetul Neamt!!!
[/QUOTE]...de-a lungul anilor, aceasta sefa RUNOS nu i-a platit gradul principal deoarece domnia sa n-a dorit lucrul asta, dar nici n-o plateste conform studiilor superioare pe care le are, pe motiv ca nu apare acesta in statul de functii si ca nu-i permite bugetul. [/QUOTE]
Exista o lege care-i da dreptul sa fie platita conform studiilor superioare!
De ce nu a cerut ajutorul unui avocat pina acum?
Modificat ultima data de Ariana; 17-11-10 la 19:37. Motivul: xyz
Bookmarks