+ Raspundeti subiectului
1 la 34 din 34 m.
    La primele mesaje elena este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    06-11-07

studii

Salut.
    Cine stie unde se pot da diferente pentru asistentii medicali ce dorec sa-si faca parafa de asistent ?Am auzit ca pe la Arad ar fi in cadrul facultatii de medicina?
    Multumesc anticipat pentru cei care-mi vor raspunde.

2. .
    La primele mesaje Cristina d. este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    06-12-07

Facultati pentru asistente si moase

S-au infiintat facultati la : ARAD, SATU MARE la UMF Bucuresti difera durata cursurilor
    Cautati pe net si veti gasi

4. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit Cristina.
    Multumim de info.

6. .
    flo
    flo este offline
    La primele mesaje flo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    19-12-07
    Despre ce diferente e vorba?Eu am inteles ca de la anul toti AM vor avea parafa,e obligatoriu.Desi cred ca si pt acest lucru ne vor pune iar pe drumuri si vom mai scoate niste bani din buzunar ca asa e pe la noi...

8. .
    La primele mesaje Student Vasi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    27-12-07

Si in Brasov

Si in Brasov in cadrul Univ. Transilvania exista facultatea de As. medicala.durata studiilor este de 4 ani ,sau daca ai terminal o postliceala se poate prin continuare de studii de 3 ani!!!

10. .
    La primele mesaje anagaitan este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    19-09-07
    Adica trei ani de postliceala se echivaleaza cu un an de facultate?! Cam incorect....

12. .
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07
    In unele cazuri (vezi Universitatea "Vasile Goldis"din Arad- filiala Zalau sau UMF"Iuliu Hatieganu" din Cluj ) daca ai terminat postliceala faci anii 3si 4 daca te-ai inscris in 2007 sau anii 2 , 3 si 4 daca te-ai inscris in 2003!!! Asa cum spuneam pe o alta sectiune a forumului : bani sa iasa!!! Cei de la Zalau nu dat nica macar un examen!!! Totul se bazeaza pe referate gen "copy-paste" de pe net! Asta vi se pare corect???

14. .
    and
    and este offline
    La primele mesaje and este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35
    apropo de parafe , vreti mai multe responsabilitat ???
    este propus de OAMMR Bucuresti ca la nivelul filialei sa se aplice, dar deocandata numai in Bucuresti restul ramine la latitudinea filialelor sau a presedintiei OAMMR-ului, mai cititi si voi revista ARS MEDICA

16. .
    La primele mesaje iustiang este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    09-05-08

Buna!

Interesanta dezbatere ! Diploma de licenta, obtinuta dupa absolvirea Facultatii de Asistenta Medicala (Nursing General) de 3 ani ( sau de 4 ani, dupa legea din 2007), completata sau nu, de Ciclul al 2-lea universitar=Masterat (1-2 ani), vor determina : - diferentieri salariale; - cumularea informatiilor medicale, de profil ,la nivel superior; -autonomie in desfasurarea activitatii de ingrijire (cabinete de ingrijire la domiciliu); - ofera si alte oportunitati profesionale !
    Eu sunt optimista si sper, sa nu fie un efort facut in van... Va pup!!!

18. .
    La primele mesaje nicopuscasu este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    27-06-08

Re: studii

Nu vreau sa vorbesc aici de facultatile-fantoma gen Arad sau stiu eu mai care.
    Dar pt cei care vor sa fie as med/ moase cu studii super. va recomand UMF-ul.

Eu termin deja, au fost 4 ani ff grei, la zi, primul an extrem de greu, unde ti se scadea 1 punct la examen pt 5 absente, unde trebuia sa vii mort-copt daca voiai sa treci, unde stateai de la 8.30 pana la 6 seara la cursuri in diferite locatii, pt ca nu faceam numai in Facultate, ci si la Inst de Igiena, sediul UMF din Universitate etc.....

Cand am intrat eu, au fost 20 de locuri la Stat, nu exista cu taxa, apoi dupa mine s-a infiintat si acest sistem, anul fiind undeva la 2000 ron.
    Dar nu te oprea nimeni sa inveti si sa intri pe locurile fara taxa.
    Primii 3 din clasa au beneficiat de burse de studiu( acum sunt 250 ron/luna), sau de burse de merit( trebuia sa ai 10 pe linie cu 300 ron/luna) dar si de burse sociale, aici nu stiu exact regula de obtinere pt ca nu m-a interesat direct.
    Am beneficiat de 50% reducere la abonament la transportul in comun, tren etc reduceri la film, teatru etc gratie carnetului de student la zi.

Am fost si eu bursiera 2 ani, in anul 1 si anul 3, deci vorbesc din cunostinta de cauza, reducerile pt transport le-am avut pana acum cateva luni cand s-a emis o lege cf. careia cei peste 26 ani nu mai beneficiaza de reducerile la transport, deci babele ca mine sa-si plateasca singure :-)

Ce sa va mai zic? Practica se face in Municipal si Elias pt OG, Caritas pt chirurgie, Emilia Irza si Polizu pt neonato si pediatrie, psihologie si dermato Colentina etc

Sunt scutiti asa pe NV, cei care lucreaza in OG pt practica de OG, adica nu te fluturi prin maternitati daca deja lucrezi ca e anapoda, dar aduci hartie c-ai fost...asta e cred singurul avantaj sau singura pacaleala pe care o poti face in facult asta.

Profi de renume, dr Daniel Popescu+ sotia la anatomie( inveti nu gluma, conteaza fff mult prezenta), Prof Vladareanu si Prof Horhoianau la OG, DR Iamandescu la sociologie, psiho, stiintele comunicarii, Prof Fica la endocrine si educatie sexuala, Prof Berteanu la recuperare etc etc, nume mari, nu-i pomenesc acum pe toti, oricum crema medicinii bucurestene.

E super in facultate, iti faci relatii in toate spitalele, inveti tot felul de lucruri noi si nete postlicealei, deja discuti la alt nivel cu oricine.
    Materia e stufoasa, dar cum prezenta la cursuri e obligatorie, cum avem deja cunostinte din domeniu si mai avem si memorie pe deasupra, pleci de la curs deja cu materia invatata, tre doar sa aprofundezi.

Ei, si sunt multe de spus, mie mi-au placut astia 4 ani, sincer nu i-as mai repeta, e f stresant cu timpul , cu garzile, cu familia, dar iti pastrezi mintea tanara si macar ai satisfactia ca ai invatat ceva.

Nu as da UMF-ul pe Arad nici de ar fi gratis, nu am nevoie de hartia aia daca reprezinta decat un scris negru pe un fond alb.....................................

20. .
    Data inscrierii
    09-05-08
    Sigur ne-am intilnit pe holurile universitatii......bine ca mai ai putin....si scapi...ca eu, personal, am cam obosit si la scoala si la munca, iar pe acasa, mai putin...am facut anatomia cu Cergan, care, nu cred ca are echivalent, in privinta exigentei...Succes la sustinerea ex de licenta!!!!!!!!!

22. .
    Data inscrierii
    27-06-08
    Citat Publicat initial de iustiang
    Sigur ne-am intilnit pe holurile universitatii......bine ca mai ai putin....si scapi...ca eu, personal, am cam obosit si la scoala si la munca, iar pe acasa, mai putin...am facut anatomia cu Cergan, care, nu cred ca are echivalent, in privinta exigentei...Succes la sustinerea ex de licenta!!!!!!!!!
    Si eu am obosit, dar ma bate gandul la un master acum....partea proasta e ca vreau un master la locurile fara taxa si in afara de master in management nu gasesc nimic, iar eu nu am chef sa conduc altcceva in afara de Supernova mea :lol: .....deci, mai caut.........asa cu bani mai sunt, dar m=am obisnuit sa fac scolile gratis pana acum, si postlic si colegiul si facult au fost de stat.

24. .
    Data inscrierii
    09-05-08
    Am fost in audienta la decan Sinescu, acum vreo luna, pe tema asta, si mi s-a spus ca nu se poate organiza master la FMAM, inca!
    DAR, poti merge la alte mastere, organizate, la nivel de universitate...
    E ceva, pe boistatistica si management, deocamadat.
    Eu i-am lasat o hirtie, cu propuneri pentru organizare de master, pentru nursing general in chirurgie sau in medicina interna/afectiuni cronice sau nutritie-dietetica. Asa ca, mergeti si voi cu propuneri, la prodecana Fica Simona. Cine stie....Oricum , mai dureaza vreo 2-3 ani ! PA!

26. .
    Data inscrierii
    27-06-08
    Citat Publicat initial de iustiang
    Am fost in audienta la decan Sinescu, acum vreo luna, pe tema asta, si mi s-a spus ca nu se poate organiza master la FMAM, inca!
    DAR, poti merge la alte mastere, organizate, la nivel de universitate...
    E ceva, pe boistatistica si management, deocamadat.
    Eu i-am lasat o hirtie, cu propuneri pentru organizare de master, pentru nursing general in chirurgie sau in medicina interna/afectiuni cronice sau nutritie-dietetica. Asa ca, mergeti si voi cu propuneri, la prodecana Fica Simona. Cine stie....Oricum , mai dureaza vreo 2-3 ani ! PA!
    Astea din UMF sunt "nashpa"....am cautat alte facult si au niste mastere dar cu bani, ma repet, gen comunicare medicala etc.
    Eu vreau sa fac un curs de echografie

28. .
    Data inscrierii
    09-05-08
    oricum, toate masterele 99,9 % se organizeaza cu bani! Eu sunt la buget, dar, as plati pt master, daca ar fi cazul!
    Pentru cursuri, poti apela la Centrul de Perfectionare( pe linga spt Pantelimon, am inteles). Dar, Georgescu de la OAMMR BUC, le vrea sa dureze, cel putin 1 an. nu cred ca merita.vezi si tu!

30. .
    La primele mesaje vasi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    10-12-08
    Master si in Bv exista...Infectii Nozocromiale si Urgente..sant si locuri bugetate si se face si scoala ...va asteptam pe la Universitatea Transilvania

32. .
    La primele mesaje gabita orl este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-02-08
    Am si eu o intrebare?Poate e retorica sau nu...depinde decit de sensibili suntem la un anume subiect.Daca o moasa termina UMF-ul,spaga ei la o nastere va fi mai mare?sau ...de unde imi dau seama ca a terminat UMF?
    ii va pasa mai mult de amarita ei de colega asistenta ca si ea de fapt(cei drept care nu a terminat UMF),care se chinuie in travaliu de 5 ore pt.ca nenea doctoru e plecat la munte sau nu avea chef sa nasca la ora 1 noaptea si care nu a cotizat moasei care a terminat UMF cit trebuia(pardon,nu se informase asupra preturilor).
    E o situatie atit de reala........din pacate!!!

34. .
    La primele mesaje mishar este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    24-03-09

PHHHHHHH!!!!!!

:lol: Bravooo, Gabita orl....bine spus. Cit despre atata importanta data asupra faptului unde se face aceasta facultate ,UMF sau Arad...haideti mai colegi/colege....sa fim seriosi...cine stie meserie stie, cine nu, nu. Aceasta facultate este facuta de majoritatea dintre noi pt. bani atata tot. Diferentele salariale vor fi mari si e pacat. Cum sa faca fac. la zi o colega in varsta de 45 ani, cu 3 copii acasa ( deci solicitari multe) garzi de noapte si garzi de zi? Si altceva...apropo de profesionalism... am o colega cu multi ani de experienta in spate care are doar scoala sanitara nu a facut si post liceala...salariu mic dar o experienta frate net superiora tuturor celor care fac sau au facut FAM. Asa ca .....sa lasam discutiile astea cu cat de imp. este sa faci la zi fac de as.med. cind ai in spate experienta muncii la patul bolnavului. Ca mai sunt printre noi si "mere putrede"? Ce credeti ca aceste "mere" daca fac FAM vor evolua? Eu una nu cred. Oricum vom ramane ASISTENTI MEDICALI.

36. .
    Data inscrierii
    27-06-08

Re: PHHHHHHH!!!!!!

Citat Publicat initial de mishar
    :lol: Bravooo, Gabita orl....bine spus. Cit despre atata importanta data asupra faptului unde se face aceasta facultate ,UMF sau Arad...haideti mai colegi/colege....sa fim seriosi...cine stie meserie stie, cine nu, nu. Aceasta facultate este facuta de majoritatea dintre noi pt. bani atata tot. Diferentele salariale vor fi mari si e pacat. Cum sa faca fac. la zi o colega in varsta de 45 ani, cu 3 copii acasa ( deci solicitari multe) garzi de noapte si garzi de zi? Si altceva...apropo de profesionalism... am o colega cu multi ani de experienta in spate care are doar scoala sanitara nu a facut si post liceala...salariu mic dar o experienta frate net superiora tuturor celor care fac sau au facut FAM. Asa ca .....sa lasam discutiile astea cu cat de imp. este sa faci la zi fac de as.med. cind ai in spate experienta muncii la patul bolnavului. Ca mai sunt printre noi si "mere putrede"? Ce credeti ca aceste "mere" daca fac FAM vor evolua? Eu una nu cred. Oricum vom ramane ASISTENTI MEDICALI.
    Sincer, initial m-am gandit ca nici nu se merita sa tastez cateva fraze: sentimentul de profunda dezamagire m-a cuprins imediat cum am citit ultimele 2 postari ale lui Mishar si Gabita.
    Mi se pare dezolant cum 2 cadre medicale care se presupune ca fac parte din aceeasi breasla cu ceilalti de aici, au o asemenea parere.
    Cum singura nedumerire este cum se va imparti" spaga". Este sub orice limita sa te gandesti la asa ceva si sa o si scrii undeva mai ales ca sunt atatia care o fac pe la colturi si de aceea ajung la stiri subiecte negative la adresa personalului medical.
    Sincer, mi-e jena de postarile voastre.

Si DA, tipa cu 3 copii a iesit SEFA DE PROMOTIE la UMF CAROL DAVILA , promotia 2008. Este o tipa desteapta care acum profeseaza ca MOASA la Sp. Universitar Buc. si care in prezent este la un MASTER la Univ. Bucuresti, ceva pe cercetare.

Si DA, o colega de-o seama cu maica-mea a intrat PRIMA la UMF si a fost bursiera in anul 1 pe acest motiv, a intrat cu 9,70 si a terminat a 3a din promotie.

Iar Mishar, "merele putrede" sunt cele care le putrezesc cu rautatea lor si pe cele sanatoase.
    Sincer, nu cred ca esti cadru medical, ai o conceptie prea searbada si prea frustrata pt o persoana care crede ca face parte din categoria "merelor" coapte, frumoase si bune la gust.
    Sincer, mie mi-ai lasat gust de otrava.......

Gabita, aveam o impresia mai buna despre tine...pacat ca "spaga" te preocupa atat de mult.

38. .
    Data inscrierii
    09-05-08

UMF

:shock:- Buna! O moasa licentiata(absolventa a unei facultati de stat, care a urmat cursurile fara taxa, deci a invatat pe rupte) va beneficia, conform ORDONANTEI DE URGENTA 188/2008, DE AUTONOMIE, IN EXERCITAREA PROFESIEI!!!!!!!! Celelalte.....FARA LICENTA..... CU TIMPUL, NU VOR MAI PUTEA FACE ACEST LUCRU, CI, VOR FI SUBORDONATE IERARHIC SI PROFESIONAL, MOASELOR LICENTIATE SI MEDICILOR, BINEINTELES!
    - DINTOTDEAUNA, LA O DIPLOMA DE LICENTA, S-AU MAI ADAUGAT : EXPERIENTA, IMPLICAREA, CARISMA SI MULTE ALTELE!!!!!
    - ASA CA, INVATATI CARTE , CA DE ASTA N-A MURIT NIMENI PANA ACUM.....DACA NU, LASATI INVIDIA SI FRUSTRAREA, PENTRU CA NU ESTE ELEGANT!!!!!!

40. .
    La primele mesaje mishar este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    24-03-09
    OHHH!!!!! cata "sinceritate" se afla in vorbele tale nicopuscasu si nu stau acum sa analizez ce ai spus...probabil ai facut psihologia sau o faci, ca altfel nu stiu cum poti caracteriza un om doar citind printre randuri ca ce am scris eu acolo nu ai citit sunt sigura. Nu am jignit pe nimeni din contra am fost toleranta. Ma uit in jur, vad realitatea si trag concluzii iar daca .te-au deranjat vb. mele ... In viatza nu exista numai alb si negru, exista si gri.....si da sunt cadru medical de doar 12 ani, sunt studenta la FAM si Drept si daca se poate sa fac facultatea asa cum se face si cum fac si alte colege, dc. nu? Consider ca daca vrei sa inveti, inveti si cu practica de 12 ani de munca intr-o sectie de pediatrie infectioase unde salvam copii cu meningite este deajuns. Daca vroiam mai mult urmam medicina asa ca .....ma retrag frumos pt. ca nu ma amestec cu " merele" coapte frumoase. Iustiang are dreptate nu este elegant.

42. .
    Data inscrierii
    27-06-08
    NU am facut nici o psihologie si nici nu fac, dar se vede de la o posta cata rautate zace in tine.
    Nu ma lua ca salvezi vieti, extraordinar...faci ce facem toti, incercam sa nu facem mai mult rau atunci cand nu putem face bine.
    Si bravo ca studiezi 7 facultati, la ce te ajuta??? Da...fa tu dreptul si apoi da-ma in judecata, ok?
    Daca iti place asa mult sa salvezi vieti, de ce faci dreptul? Ca nu are nici in clin nici in maneca cu medicina.
    Pa, draga si incearca sa nu te mai preocupe spagile altora.

Si judecanadu-te cu propriile-ti arme: tu cum ai timp sa faci garzi si 2 facultati in acelasi timp??
    Ca ziceai ca nu se poate...
    Ei...ai vazut ca se poate?

44. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Sa revenim la o discutie civilizata va rog. Va multumesc pentru intelegere.

46. .
    La primele mesaje vika90 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    12-08-09

facultatatile de asistenta medicala

tocmai m am inscris la aceasta facultate pe specializarea de asistenta medicala si as vrea sa stiu unele parreri despre acesta...daca e cineva aici, cum sunt profesorii, daca se invata, daca e buna facultatea? as fi dorit sa dau la Carol Davila dar m am hotarat prea tarziu si nu am mai avut timp pentru pregatirea necesara.va multumesc

48. .
    La primele mesaje kristin4u25 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    27-11-09

Scz ca iti spun dar cred ca pe majoritatea Ii preocupa spaga daca nu salariul sa fie mai mare ca nu crede nimni ca dupa postliceala faci facultate de dragul de a invata.De ce nu faci medicina ca tot anii aia sunt dar iesi medic nu As.Mai am o intrebare ecografie se scrie asa echografie????? :shock: si spui ca termini facultatea.......

50. .
    Data inscrierii
    27-06-08

Citat Publicat initial de kristin4u25
    Scz ca iti spun dar cred ca pe majoritatea Ii preocupa spaga daca nu salariul sa fie mai mare ca nu crede nimni ca dupa postliceala faci facultate de dragul de a invata.De ce nu faci medicina ca tot anii aia sunt dar iesi medic nu As.Mai am o intrebare ecografie se scrie asa echografie????? :shock: si spui ca termini facultatea.......
    Nu stiu la cine te referi cand intrebi daca forma corecta este echografie/ecografie, dar daca ai fi pus mana pe vreun manual de medicina ai fi observat ca DA, se scrie ECHOGRAFIE, este acceptata si forma literara "ecografie", dar este firesc sa se mentina si sa sa se foloseasca prima forma literara deoarece in momentul in care acceptam un test, analiza, aparat etc din afara, ca in tarisoara asta nu prea se inventeaza chestii noi....se impamanteneste cuvantul originar, un exemplu minor ar fi ca folosim "Doppler" si nu romanescul Dopler, folosim "sacul Douglas" si nu Duglas sau alte aberatii.....

Iar despre faptul ca unii fac aceasta specializare pt "spaga"....RU-SI-NE ca te poti gandi la asa ceva...unii au facut facultatea pt ca este necesar conform Directivelor UE in materie de invatamant si specializare, altii pt ca nu au dorit sa urmeze cursurile Postlicealelor si au facut direct studii superioare.
    Nu cred ca este cineva in masura, respectiv TU sa-i judece pe altii de ce nu au facut direct Medicina....nu putem fi toti medici, este nevoie si de asistente, moase, laboranti, infirmieri, economisti, bucatari, portari etc etc....intr-un spital.
    Spitalul NU functioneaza numai cu medici, asa ca pastreaza-ti exprimarea PHHHH, pt dumneata si revizuieste-ti exprimarea si atitudinea inainte de a te adresa unor oameni care isi fac asa cum pot si cat pot meseria, cu bune si rele pt nu este perfect nimeni, indeosebi Sistemul Sanitar din tara asta.

Si inca ceva, daca nu te invadrezi in lumea medicala, cauta subiecte de cearta pe alte forumuri, aici schimbam pareri despre sistemul medical care ne priveste pe toti, nu avem nevoie de "ghimpi in coaste" ca se ocupa altii din presa de asta :idea:

52. .
    Data inscrierii
    27-11-09

Citat Publicat initial de nicopuscasu
    Citat Publicat initial de kristin4u25
    Nu stiu la cine te referi cand intrebi daca forma corecta este echografie/ecografie, dar daca ai fi pus mana pe vreun manual de medicina ai fi observat ca DA, se scrie ECHOGRAFIE, este acceptata si forma literara "ecografie", dar este firesc sa se mentina si sa sa se foloseasca prima forma literara deoarece in momentul in care acceptam un test, analiza, aparat etc din afara, ca in tarisoara asta nu prea se inventeaza chestii noi....se impamanteneste cuvantul originar, un exemplu minor ar fi ca folosim "Doppler" si nu romanescul Dopler, folosim "sacul Douglas" si nu Duglas sau alte aberatii.....

Iar despre faptul ca unii fac aceasta specializare pt "spaga"....RU-SI-NE ca te poti gandi la asa ceva...unii au facut facultatea pt ca este necesar conform Directivelor UE in materie de invatamant si specializare, altii pt ca nu au dorit sa urmeze cursurile Postlicealelor si au facut direct studii superioare.
    Nu cred ca este cineva in masura, respectiv TU sa-i judece pe altii de ce nu au facut direct Medicina....nu putem fi toti medici, este nevoie si de asistente, moase, laboranti, infirmieri, economisti, bucatari, portari etc etc....intr-un spital.
    Spitalul NU functioneaza numai cu medici, asa ca pastreaza-ti exprimarea PHHHH, pt dumneata si revizuieste-ti exprimarea si atitudinea inainte de a te adresa unor oameni care isi fac asa cum pot si cat pot meseria, cu bune si rele pt nu este perfect nimeni, indeosebi Sistemul Sanitar din tara asta.

Si inca ceva, daca nu te invadrezi in lumea medicala, cauta subiecte de cearta pe alte forumuri, aici schimbam pareri despre sistemul medical care ne priveste pe toti, nu avem nevoie de "ghimpi in coaste" ca se ocupa altii din presa de asta :idea:
    Cred ca ai stiut ca ma refer la tine din moment ce ai raspuns...cum ai spus in tarisoara asta se vb limba romana deci se scrie si spune ecografie eu nu cred ca ai vazut tu pe bilete de trimitere un ex.echografie.Este adevarat ca scriem Doppler nu Dopler dar nu cred ca este normal sa scriem echo cand la NOI se foloseste Eco...In fine nu asta este problema iar despre spaga nu am spus ca faci scoala ptr ea nu ai inteles ar insemna sa fi tampit sa faci o scoala,fac.ptr. spaga.Dupa cum sti sunt foarte multi care au facut postliceala si au iesit cu diploma de asistent medical iar acum s-au inscris la facultati ca sa spus ca daca mai faci si fac.ai drept de parafa si normal iti creste salariul.Eu stau si ma intreb daca nu mai bine faceau medicina ca nu imi spune ca nu au vrut sa iasa medici si au preferat sa ramana asistenti.Atunci dc vor dreptul de parafa????Sincer mi se pare o prostie sa faci asta si nu stiu dc nu desfinteaza postliceala sa ramana doar facultatea de 4 ani iar daca vrei medic atunci este altceva.Si spui Rusine ca ma gandesc la asa ceva????Pai asa este la noi in tara si daca nu lucrezi in domeniu nu vb am niste ani de experienta si am vazut cum este si in spital si dupa ce se alearga.Pacat ca numai este ca altadata si ies asistenti pe banda...Da asa este Spitalele functioneaza cu tot felul de cadre dar nu incadra portarul cu bucatarul si asistentul cand poate sti ca sunt infirmiere care nu au 8 clase bucatari fara atestate si asistenti fara bacalaureat.Hai sa numai facem pe ofensatii ca este RUSINE iar eu nu vreau sa ma cert cu nimeni mai ales cu TINE ca nu suntem de aceeasi varsta sau clasa ca sa zic asa.Astea sunt doar opinii

54. .
    Data inscrierii
    27-06-08

Nu, nu stiam ca va referiti exact la mine, pur si simplu in mail imi ajung instiintarile de la subiectele unde-s abonata, dar asta este alta discutie care nu-si are locul aici.

Nu stiu ce rang purtati si nici ce varsta, si sincer nu ma intereseaza, am aceleasi opinii indiferent de rangul interlocutorului, indiferent de varsta lui si imi mentin pozitia anterioara.

Mi se pare insa jenant ca insistati cu "echo"/"eco", si am impresia ca utilizati internetul doar in scopuri certarete pt ca altfel ati fi vazut scris pe multe pagini medicale acest termen, nu mai zic pe usile cabinetelor specifice, in manuale, reviste medicale etc.

Asa ca stimata utilizatoare atotstiutoare, ar trebui sa va informati mai bine cand doriti sa contracarati pe cineva cu argumente care nu-s solide, iar daca ati lucra in domeniu sunt sigura ca macar o usa de cabinet ati fi citit pana acum, daca nu cel putin o carte medicala in care era scris substantivul "echografie".

Incercati sa dovediti cumva ca sunt prosti cei din cabinete si clinicile de toate felurile care utilizeaza acest procedeu de diagnostic si ca utilizeaza termenul literar gresit?? Ca cei care scriu carti au erori la tipografie? Ca medicii care parafeaza buletinele echografice sunt inculti??

Eu cred ca ei stiu ce fac, dvs decat bajbaiti prin forumul asta si nu va inteleg frustrarea in ceea ce priveste topicul "Studii".

Cat despre conceptul de spaga, mi se pare, DA, JENANT si cine ajunge sa profeseze stie ca se roaga seara la Dumnezeu sa-i dea intelepciune si putere sa treaca cu bine peste problemele de la locul de munca, sa nu intre in altercatii cu pacientii sau sa ajunga pe prima pagina a ziarelor de scandal ca l-a reclamat nu stiu care....
    Nu se roaga nimeni la spaga....asa ca pastrati-va parerile personale undeva cu grija ca va defaimati singurica.

Iar daca un coleg asistent face o facultate NU o face pt parafa, nu trece prin 4 ani grei pt un plastic sau lemn de 2 cm....parafa nu te face mai destept sau mai bun profesionist si sunt multi care au parafa si stetoscop de gat ca accesorii la functia tatalui de Sef de Sectie sau pur si simplu s-au trezit dupa "n" ani de Medicina ca au o parafa dar nu stiu la ce le foloseste, nu e cazul sa dezbatem acum...

Iar asa ca fapt divers, asistenti fara bacalaureat NU stiu sa existe, dar daca aveti dvs asa informatii pretioase poate anuntati autoritatile competente sa ia masuri.

La un singur lucru suntem de acord: ca ies asistenti pe banda, da, ies la fel de multi cum ies si medici pe banda, ingineri pe banda, nu mai zic ca s-a umplut lumea de psihologi si posesori de diplome de Drept.

Asta e sistemul prost din Ro si nu tine decat de noi sa facem bine acolo unde suntem, sa nu facem de rasul curcilor profesia noastra, sa incercam sa facem mai mult bine decat rau.
    Ca rau se face cel mai usor, cu binele...e mai dificil....iti trebuie vointa si constiinta...ca sa nu mai vorbim de suflet pe care unii nu-l au indiferent de varsta, grad, profesie....

Cam asta este ce aveam de spus stimata utilizatoare de internet....iar ca sa lamurim ceva simplu, in partea de jos a subiectelor exista o optiune" anunta-ma cand apare un raspuns", de aceea tocmai eu m-am nimerit sa raspund, exact la fix ca pe mine ma aveati in vizor.....

56. .
    Data inscrierii
    27-11-09

Citat Publicat initial de nicopuscasu
    Nu, nu stiam ca va referiti exact la mine, pur si simplu in mail imi ajung instiintarile de la subiectele unde-s abonata, dar asta este alta discutie care nu-si are locul aici.

Nu stiu ce rang purtati si nici ce varsta, si sincer nu ma intereseaza, am aceleasi opinii indiferent de rangul interlocutorului, indiferent de varsta lui si imi mentin pozitia anterioara.

Mi se pare insa jenant ca insistati cu "echo"/"eco", si am impresia ca utilizati internetul doar in scopuri certarete pt ca altfel ati fi vazut scris pe multe pagini medicale acest termen, nu mai zic pe usile cabinetelor specifice, in manuale, reviste medicale etc.

Asa ca stimata utilizatoare atotstiutoare, ar trebui sa va informati mai bine cand doriti sa contracarati pe cineva cu argumente care nu-s solide, iar daca ati lucra in domeniu sunt sigura ca macar o usa de cabinet ati fi citit pana acum, daca nu cel putin o carte medicala in care era scris substantivul "echografie".

Incercati sa dovediti cumva ca sunt prosti cei din cabinete si clinicile de toate felurile care utilizeaza acest procedeu de diagnostic si ca utilizeaza termenul literar gresit?? Ca cei care scriu carti au erori la tipografie? Ca medicii care parafeaza buletinele echografice sunt inculti??

Eu cred ca ei stiu ce fac, dvs decat bajbaiti prin forumul asta si nu va inteleg frustrarea in ceea ce priveste topicul "Studii".

Cat despre conceptul de spaga, mi se pare, DA, JENANT si cine ajunge sa profeseze stie ca se roaga seara la Dumnezeu sa-i dea intelepciune si putere sa treaca cu bine peste problemele de la locul de munca, sa nu intre in altercatii cu pacientii sau sa ajunga pe prima pagina a ziarelor de scandal ca l-a reclamat nu stiu care....
    Nu se roaga nimeni la spaga....asa ca pastrati-va parerile personale undeva cu grija ca va defaimati singurica.

Iar daca un coleg asistent face o facultate NU o face pt parafa, nu trece prin 4 ani grei pt un plastic sau lemn de 2 cm....parafa nu te face mai destept sau mai bun profesionist si sunt multi care au parafa si stetoscop de gat ca accesorii la functia tatalui de Sef de Sectie sau pur si simplu s-au trezit dupa "n" ani de Medicina ca au o parafa dar nu stiu la ce le foloseste, nu e cazul sa dezbatem acum...

Iar asa ca fapt divers, asistenti fara bacalaureat NU stiu sa existe, dar daca aveti dvs asa informatii pretioase poate anuntati autoritatile competente sa ia masuri.

La un singur lucru suntem de acord: ca ies asistenti pe banda, da, ies la fel de multi cum ies si medici pe banda, ingineri pe banda, nu mai zic ca s-a umplut lumea de psihologi si posesori de diplome de Drept.

Asta e sistemul prost din Ro si nu tine decat de noi sa facem bine acolo unde suntem, sa nu facem de rasul curcilor profesia noastra, sa incercam sa facem mai mult bine decat rau.
    Ca rau se face cel mai usor, cu binele...e mai dificil....iti trebuie vointa si constiinta...ca sa nu mai vorbim de suflet pe care unii nu-l au indiferent de varsta, grad, profesie....

Cam asta este ce aveam de spus stimata utilizatoare de internet....iar ca sa lamurim ceva simplu, in partea de jos a subiectelor exista o optiune" anunta-ma cand apare un raspuns", de aceea tocmai eu m-am nimerit sa raspund, exact la fix ca pe mine ma aveati in vizor.....
    Repet cand spun ca nu vreau sa ma cert cu nimeni...internetul il folosesc de mult timp chiar am si un atestat in informatica.....dar nu conteaza asta am spus o doar asa ca sa nu ma crezi o proasta am facut schimb de...pareri ca sa spun asa.Fiecare gandeste in felul lui si cum a fost invatat.Sunt de acord ca parafa nu te face mai destept dar unora le da putere si sunt foarte multi care au facut greseli enorme si cazuri musamalizate.Problema noastra este ca suntem prea lasi ca sa spunem adevarul din cauza.....statutului,serviciului si defapt din cauza situatiei financiare.Ca sa numai vb de colegialitatea care este intre noi As.Este f.adevarat ca sistemul la noi in tara este de rasul lumii si sa recunoastem ca sunt f.multi care ne fac tara si profesia de ras dar nici nu facem nimic sa schimbam situatia.Prefer sa inchei aici ca nu vreau sa ma repet si nici sa deranjez pe cineva.Numai bine

58. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Ma bucur ca s-a ajuns la un acord.
    Sunt atat de multe probleme cu care corpul medical se confrunta in mod special asistentele incat chiar nu merita sa ne certam intre noi.

60. .
    La primele mesaje andrara este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    18-02-09
    Si asa e scurta viata asta....daca ne mai si certam...

62. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Las' ca administram injectabil calmante
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

64. .
    La primele mesaje Ariana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-11-10

tematica

Vreau sa stiu care e tematica pentru examenul de director de ingrijiri...asa, ca fapt divers. Cine dintre voi stie? Multumesc

66. .
    La primele mesaje Magda este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    23-12-10
    Citat Publicat initial de kristin4u25 View Post
    De ce nu faci medicina ca tot anii aia sunt dar iesi medic nu As.
    Pentru ca iesi meidc somer sau rezident pe 750 roni,adica jumatate din salarul de as cu PL sa nu mai vorbim de 1/3 din salarul de as cu SS si daca ai o vechime de cativa ani,iti place ceea ce faci si ai si o familie atunci mai bine faci facultatea sa fii o asistenta desteapta decat un doctor prost de care sa rada asistentele (dupa cum f bine stim ca e tot mai plin ) avand in vedere ca nu poti sa le faci pe toate f bine (servici,scoala,familie).

68. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18