Aş vrea să iau legătura cu asistenţi medicali din ţară cărora le-a fost sau le este acordat sporul de SIDA. Mă interesează legislaţie, condiţii şi tot ce este legat de acest spor. Există o sentinţă a Tribunalului Hunedoara din anul 2003 potrivit căreia toţi angajaţii unei secţii care lucrează cu bolnavi de SIDA beneficiază de acest spor. Are cineva această sentinţă?
buna, eu nu am nici o sentinta, dar scrie in codul muncii ca asistentii care lucreaza in conditii deosebite( sida, tbc , leprozerii, etc) primesc un spor cuprins intre 50 si 100%; daca lucrezi intr-o sectie care are un compartiment pt. bolnavii cu sida ,iei spor daca lucrezi efectiv in acel compartiment, nu si daca treci prin fata usii salonului unde este cazat un pacient cu hiv sau ii dai o pastila .
Ptr. Gabi! Bună ! Lucrez într-o secţie de boli infecţioase unde personalul beneficiază de acest sporul de sida prin rotaţie. Şi când spun personal mă refer şi la registrator medical, femeie de serviciu şi infirmieră. Anormal, nu?
E bine, pentru ca ,in sectia in care am lucrat candva, sporul il luau 3 medici , o asistenta si o infirmiera, na, acum unde vezi anormalul?
Bookmarks