+ Raspundeti subiectului
Pagina 2 din 2 PrimaPrima 12
39 la 52 din 52 m.
    Ucenic timid Deea este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    30-08-07

relatia medic -asistent

buna!!!!!!!!! ma bucur ca in sfarsit avem si noi un site in care ne putem spune atat multumirile ( care din pacate sunt putine ) cat si nemultumirile........ din pacate multi colegii de ai nostri au contribuit la imaginea pe care ne o atribuie mass -media.. trebuie sa recunoastem ca sunt ffffff putini asistenti medicali cat si medici care isi mai fac datoria........ probabil si pt ca nu avem motivatie financiara si noi o stim cel mai bine , dar tot atati de multi sunt care isi fac datoria , pun fffffffffffffffff mult suflet in ceea ce fac si nu au nici o satisfactie si nu ma refer atat demult la cea financiara cat la cea sufleteasca..........societatea este f dura , daca ai facut o greseala cat de mica ar fi ea nu te iarta , nu conteaza cat de mult bine ai facut inainte......... sunt f multe de discutat pe aceasta tema si m as bucura ca fff multi colegi de ai nostri sa ni se alature pt ca numai de noi depinde ca societatea sa si schimbe parerea( cat si de sistemul de sanatate).......... multumesc moderatorilor "injectia" ca ne au dat posibilitatea sa creem teme de discutie care cred ca sunt fff necesare.........

2. .
    La primele mesaje blondy-cris este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-01-08

relatia medic-asistent

Buna pot sa va spun ca lucrurile nu stau asa de rau sau poate ca acum daca nu mai lucrez si mie dor de meseria mea aiurez .Am lucrat 1 an intr-un sp din buc pe sectia de Geriatrie ,eram o singura asistenta la 30 de bolnavi si lucram 12 ore /zi unde mai pui ca pe sectia mea existau 3 medici .Nu ma deranjat ca scriam foile de observatie de la inceput pana la sfarsit sau ca puneam sonde si alte chestii dar ma deranja cumplit ca veneau toti odata la vizita si nu mai faceam fata, dar oameni buni ce vorbim noi aici ei isi fac treaba lor adica vizite scrie tratamentul si pleaca pe cand noi stam langa pacient mult mai mult si ii stim toate problemele nu numai cele de sanatate ci si cele familiare.Asa ca nu mai lasati capul jos ci fiti demi de meseria pe care o prestati

4. .
    Ucenic timid infectioasespbz este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-10-07
    Buna
    Cine a zis ca nu suntem demni de meseria pe care ne-am ales-o? asa e,sunt momente cand simti ca nu mai faci fata,dar si momente de respiro,nu? si.......mai baga cineva in seama semnele de punctuatie(cratima,mai exact)

6. .
    La primele mesaje cardiologie este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    21-02-08
    Si eu am acelasi statut ca Infectioasespbz:am terminat liceul sanitar si sunt anul ii psihologie(am fost la facultate de medicina bucuresti ,dar nu mi-au acceptat inscrierea intr-un an superior _)
    Noi avem doi medici pe sectie.De 16 ani ani de cand lucrez in acest spital ,numai ASISTENTELE facFO,epicrize,bilete de iesire,retete compensate,concedii,coduri de boala....O sa postez replica unui medic,in salo n fata bolnavilor,,o proasta cu 4 clase,,Frumoasa rasplata nu?

8. .
    Ucenic timid infectioasespbz este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-10-07
    Dar ce facuse asistenta respectiva de a primit un astfel de "compliment"?
    Si,in ce oras din Romania ,se intampla povestea asta?
    Lucrezi pe cardiologie? mi-ar placea sa vorbim despre "scoala".pa

10. .
    Data inscrierii
    21-02-08
    Era vorba despre asistenta sefa,care a fost numita intr-o comisie (cred ca ceva legat de licitatiile pentru medicamente).,dar in sectia noastra mai mult de jumatate suntem cu liceul sanitar si echivalare.

12. .
    Data inscrierii
    21-02-08
    Lucrez intr-un spital municipal dintr-un oras mai mic,unde exista urmatoarele sectii:boli interne,chirurgie,OG,pediatrie si boli infectioase.Eu lucrez la boli interne ,dar la noi sunt si cazuri decardiologie,neurologie...si altele.Mi-asi fi dorit sa lucrez la cardiologie!

14. .
    La primele mesaje tutuc este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-03-08
    Buna. Am gasit forumul acesta cam tarziu, dar e o chestie foarte buna.
    Si la noi in spital, ca si in multe altele dintara, asistenta face FO, epicriza, evolutia, certificatele medicale. Dar avem si noi medici care isi varsa nervii pe noi, uneori fara sa avegm vreo vina.S-a ajuns pana acolo incat sa scriem un CM la dictare, sa dicteze codul de boala gresit (din cartea neagra), si sa spuna ca a fost scris intentionat gresit.
    Dupa asa o problema, nici daca il vezi coplesit de treaba (adica ingropat in hartii) nu iti vine sa il mai ajuti. Si cum adica se te mai si roage?
    Relatia medic-asistent nu tine doar de noi. Nu e deajuns sa faci toata treaba. Oricum gaseste ceva de obiectat. Poate medicii din noile generatii sa arate mai mult respect pentru asistenti.

16. .
    La primele mesaje tutuc este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-03-08
    Mi-am amintit ca acum cativa ani in urma, s-a propus la noi la spital, din cauza lipsei de bani, sa nu se mai plateasca sporurile. Adica sa se reduca doar salariile asistentilor si infirmierelor. Dupa o lupta sindicala adevarata,nu s-au atins de sporurile noastre, s-a platit 70% din salariu la tot personalul, adica si la medici. Si uite asa au inceput .....unii chir exprimandu-se deosebit de interesant :de ce sa le ia si lor din bani, ce ei se compara cu noi? Au facut atata scoala, nu ca noi cu studiile noastre la nivel de gradinita...
    Si atunci, cand vezi cum gandesc te intrebi la ce le-a ajutat scoala, in conditiile in care vorbesc urat si fara respect si cu noi si cu unii bolnavi care nu au buzunarele pline.

18. .
    La primele mesaje aimera22 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-01-10

relatia medic-asistent

:?: Buna!Sunt eleva la scoala postliceala de asistenti medicali si vreau vreau sa spun sincer ca noi chiar facem scoala,lucru care cred ca depinde de profesori respectiv medici care predau.Sunt anul I si urmeaza sa incepem practica,poate un pic prea devreme,deoarece trebuie mai intai fixate cunostintele teoretice.Sincer mi-e groaza de ce urmeaza,nu stiu cum vom fi tratati in spital,ca practicanti,daca ne va baga cineva in seama,daca vom invata ceva,daca vom avea parte de bunavointa celor cu experienta...(?).Daca imi poate cineva impartasi din experienta proprie va multumesc!

20. .
    Ucenic timid Gabi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-01-09
    Auzisem de la cineva ca" meseria se fura nu se invata",adica,vezi ce face cel "cu experienta" si faci si tu la fel,fara sa pui intrebari;parerea mea, fa taman invers.
    Astept pareri despre primul contact cu spitalul.

22. .
    La primele mesaje parabone este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    20-10-07
    da...asta este o chestiune care ''doare'', ca sa zic asa.

am plecat de 6 luni din Ro...lucrez in Danemarca....si pot sa repet acelasi cliseu, este o diferenta uriasa de la cer la pamant.aici esti o parte dintr-o echipa multidisciplinara

atitudinea de sef de trib a medicilor, in special cei sefi de sectie, este ceva de neinchipuit aici in Danemarca.plus sictirul si aerul de superioritate atat de des afisat de medicii romani...nu are rost sa mai continui

cand ma gandesc la Ro...si la ce se intampla in spitalele din tara...iar acum sunt in Dk....ma rog zeilor sa ma tina prin partile astea.

24. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit parabone si multumim ca imparti din experienta de acolo.
    Poate ca ar trebui sa faci un subiect cu ce se intampla acolo ca ar fi util si aici sa stim.
    Daca nici macar nu stim unde vrem sa ajungem atunci cum sa facem ceva.

26. .
    La primele mesaje Ariana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    17-11-10
    ...Eu scriu foile ( sau, le scriam, ma rog, ca de de vreo luna m-am razvratit de cred toti ca a dat strechea-n mine ), adica examenul somatic, retete scriu si acum cam 200 pe sapatamina ( le-am numarat!)...De condici si concedii nici nu mai aduc vorba...Ce face el? Medicul? Adora sa aiba cite 10-20 pacienti la usa, cu cit mai multi cu atit mai bine (pentru portofelul lui, desigur), nu se duce la vizita pina nu vede toti oamenii inghesuiti acolo in usa lui, nu scrie nici macar foile cu tratamentul bolnavilor pina dupa-amiaza de stau saracii pacienti de li se lungesc urechile pina primesc o pastila...

28. .
    La primele mesaje parabone29 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    15-10-10
    tin minte ca, atunci cand s-a introdus foaia de observatie electronica in tara, a creat mai mult probleme.brusc trebuia sa scrii un bilet de externare ata in format electronic cat si traditional...sa mai repet ca e tipic romanesc...scrupulozitate care duce pana la birocratie insuportabila...iar a fi flexibil se intelege in tara prin a fi smecher si a fenta...si nu in sensul pozitiv al cuvantului...adica acela de a face lucrurile sa mearga mai bine

scurta incursiune in modelul danez, care, printre altele, este considerat cel mai perfomant sistem electronic de pastrare a datelor pacientului : nu se scrie nimic in format traditional.doar electronic...simplu ca buna-ziua.ai acces la aproape tot istoricul pacientului, vechile internari, de cand a inceput un anumit tratament...plus altele

cat despre relatia medic-asistent : chiar ca nu are rost.nu cred ca sunt foarte multe cazuri in care medicul il intreaba pe asistent ce crede despre un anumit pacient, cum il evalueaza din perspectiva bolii...sau cazuri in care chiar asistentul isi ''permite'' sa-i sugereze medicului ajustarea tratamentului medicamentos...trecerea la alt medicament, chiar daca decizia finala o are medicul.esti considerat ca fiind parte a unei echipe, nu un executant.

30. .
+ Raspundeti subiectului
Pagina 2 din 2 PrimaPrima 12

Subiecte similare

1. respect medic-asistent
    De carolyn in forumul Igienista si asistenta de medicina dentara (stomatologie)
    Raspunsuri: 5
    Ultimul mesaj: 11-08-11, 14:24
  2. medic BFT
    De lumicring in forumul Ocazii
    Raspunsuri: 0
    Ultimul mesaj: 08-04-10, 10:10

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere