salutare!
ma bucur ca v-am gasit si am sa trec direct la o problema care ma preocupa de citeva zile.
sunt in concediu pt ingrijirea copilului.in ianuarie ma voi intoarce la lucru DAR...se practica un fel de reatestare profesionala.n-am nimic impotriva examenelor dar sunt foarte curioasa :de ce?pt ca din ce am citit eu aici nu ar fi nevoie.si in alte spitale e la fel sau doar al nostru e mai motat?
"Ordinul M.S. nr.501 din 16 mai 2005 : aprobarea Normelor privind procedura de reatestare a competentei profesionale a asistentilor medicali si moaselor:
Art.1. - In conformitate cu prevederile art. 14 din Legea nr.307/2004, asistentii medicali si moasele care intrerup activitatea pentru o perioada mai mare de 5 ani vor fi reatestati, in vederea reluarii activitatii, de catre o comisie a Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR)
Art.2. - --Se considera continuitate in activitatea profesionala:
>activitatea asistentilor medicali/moaselor care lucreaza in directiile de sanatate publica judetene, Ministerul Sanatatii si ministerele cu retea sanitara proprie,
>activitatea asistentilor medicali/moaselor care lucreaza in organizatiile socioprofesionale,
>perioada in care si-a exercitat profesia de asistent medical/moasa in strainatate, numai daca face dovada ca a desfasurat activitatea in mod legal (contract de munca) si prezinta dovada ca in aceasta perioada nu a suferit abateri de la normele codului de etica si deontologie in exercitarea profesiei,
>perioada de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani, insumata pe o perioada de maximum 5 ani"
Nici eu nu stiu ca ar trebui asa ceva dpdv legal dar cred ca si spitalul poate cu de la sine putere sa introduca o astfel de atestare. Nu stiu ce sa spun ...
Da! si la noi in spital e la fel! de altfel in toate spitalele din oras stiu ca se face la fel. cica sa nu-ti fi uitat treaba (meseria) in cei 2 ani! :shock:
Bookmarks