+ Raspundeti subiectului
1 la 33 din 33 m.
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07

Personalul

In ultii ani , fluctuatia personalului sanitar din spitale este foarte mare . Cred ca toate spitalele si clinicile din Romania se confrunta cu lipsa de personal , din motivele bine cunoscute de toata lumea. Eu as vrea sa va intreb cum faceti voi la nivel de sectie sau de spital sa motivati personalul sa ramina pe sectie? Aveti metode de fidelizare? Stiu eu...? zile de concediu? sporuri de fidelizare? premieri? camera de odihna pentru asistenti? ce faceti???

2. .
    Ucenic timid infectioasespbz este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-10-07

despre personal

Cum sa motivezi personalul?
    Facand bugetul de venituri si cheltuieli , iti dai seama ca nu ai cum sa platesti personalul, decat micsorand sporurile sau disponibilizand;in aceste conditii mai vorbim de prima de stabilitate?
    Sigur ca ,daca ai un personal bine pregatit, nu vrei sa-l pierzi, intrebarea e cum il faci sa ramana, sa nu apuce calea strainatatii.
    Sa-mi dea si mie cineva vre-o idee!

4. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    La noi in spital s-a incercat varianta de o zi de concediu la 5ani lucrati in aceeasi unitate ! mersi frumos ,dar nu prea tine! Mai ales ca asistentele , lucrind simbetele si duminicile au destule zile libere...

6. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Nenea ministru' sanatatii vorbea ceva despre un salar de fidelizare...Va intreb daca este vreun spital din tara care sa fi primit asa ceva?

8. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    E vorba despre al 14-lea salariu, care s-ar da la sfarsitul anului; vom vedea .

10. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    stii , la noi chiar s-a acordat salarul de fidelizare !!!( de stabilitate). E adevarat ca este salarul minim pe functie , care se aduna la salar si din care apoi incep sa-ti scada inclusiv pensia , sindicatul OAMMR-ul si toate celelalte... , dar ca idee... exista

12. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Vorbeam la un moment dat (nu mai stiu pe care sectiune a forumului ) despre scolarizarea asistentelor medicale si despre faptul ca ies absolvente de facultate de asistenti "pe banda rulanta"... Atunci cineva sustinea necesitatea acestei scolarizari pentru recunoasterea titulaturii... Si iarasi vin va intreb :vi se pare normal ca aceste studente -asistente sa nu dea nici macar un examen??? in toti anii de facultate? Toate examenele lor constau in niste referate copiate (copy-paste) de pe google???Nici macar nu stiu despre ce-i vb in referat sau ce ar trebui sa contina...stiu materia si cauta o boala care sa corespunda materiei respective... E ok???

14. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Nu sunt de acord cu asistentele"pe banda rulanta";sunt de acord insa cu promovarea valorilor,fie ele asistente cu facultate sau fara.
    Intrebare:credeti ca foloseste la ceva parafa de asistent,cea pe care o capeti la sfarsitul facultatii de asistenti?
    Or fi aflat asistentii ca exista acest forum?mi se pare ca nu.

16. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Am sa pun anunturi prin spitale cu forumul cat de curand. Ai dreptate. Asistentii nu au aflat de forum inca.

18. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    de unde ati scos-o voi ca la sfirsitul facultatii de asistent medical ti se da parafa???? eu am terminat scoala asta de ceva vreme si nu stiu de asa ceva !!!!
    nu esti de acord cu "asistentele pe banda rulanta "in ce sens??? Nu crezi ca asa se face scoala?sau nu esti de acord cu modul acesta superficial de scolarizare?

20. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Buna
    Despre faptul ca ti se da parafa de asistent la sfarsitul facultatii am auzit si eu de la unii si de la altii; cand spun "asistente pe banda rulanta" ma refer la modul de admitere in scoala,cred ca ar trebui sa se dea examen de admitere, ca pe vremea mea ,eventual si un test psihologic;ca sa nu mai pomenesc de modul cum trec prin scoala, practic fac "la fara frecventa"; desigur, sunt si exceptii.

22. .
    and
    and este offline
    La primele mesaje and este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35
    eu zic ca parafa si stetoscopul este numai o abureala masiva

24. .
    Ucenic timid Deea este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    30-08-07
    pipilug o intrebare ............. tot asa ai terminat si tu facultatea ? doar cu niste referate?

26. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    parerea mea este ca cei care ne predau , adica medicii nu doresc sa aiba personal competent .............sa nu uitam un lucru ffffffffff important ca atat la postliceala cat si la facultate nu isi dau prea mare interes , e la alegere ,daca vrei sa inveti e ok , daca nu iar la fel , pt ei conteaza sa si ia banul ............cand te duci in practica la fel nimeni nu ti arata nimic , dar cew te faci cand termini , cand esti in fata unui bolnav si nu stii ce sa i faci......... n ai decat sa pui mana sa inveti ce n ai invatat in scoala............. pacat ca nu avem un invatamant de calitate din care sa iesim pregatiti asa cum trebuie .............

28. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Din potriva cred ca medicii doresc personal competent pentru a scapa ei de munca.
    De cate ori asistenta stie mai multe decat medicul tanar si fara experienta si il scoate din impas.!

30. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    ai dreptate........dar nu toti gandesc ca tine ......... multi pacienti gandesc ca toata munca o fac medicii , chiar si unii medici gandesc asa..

32. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Deea, in numele cui vorbesti ,cand spui ca medicii nu vor personal competent?mai putem vorbi de calitatea actului medical in aceste conditii?
    am impresia ca e o problema la locul tau de munca , schimba-l!

34. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    nu vb in numele nimanui , pur si simplu mi am spus parerea......referitor la ce spunea pipilug despre facultati , cum, ca s ar trece doar cu referate , nu ca ar fi o problema la locul meu de munca..... tu crezi ca avem un invatamant de calitate in romania? ( ma refer in domeniul nostru) chiar tu spuneai ca ies pe banda asistente sau ma insel? din cate am vazut tu ai dat exam cand ai intrat la postliceala , deci se pare ca ai terminat acum cativa ani buni , cand inca intra cine merita................

36. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Se zice ca" lauda de sine nu miroase a bine",dar ,da, pe vremea mea se intra pe merit,eu aveam notele cele mai mari din clasa;acum ,am colege de serviciu persoane care nici nu stiau sa socoteasca (atunci),iar in privinta medicinei(acum) sunt paralele, deci..................
    Practic meseria asta de 13 ani(eu am 32 ani).
    Si sa-ti raspund la intrebare,nu se face invatamant de calitate, iar in serviciu ,se intra cu pile, sigur ,sunt si exceptii,dar nu vorbim despre ele acum.
    paaaaaaa

38. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    din moment ce se intra cu pile nu cred ca mai este cazul sa vb de personal competent si act medical de calitate ..................sunt alte interese la mijloc, dar mai sunt si exceptii.care poate au invatat si n au ajuns acolo unde meritau s au au ajuns............dar fiecare cu norocul lui........iar in privinta colegelor tale sunt sigura ca atunci cand vor avea experienta ta vor stii mai multa medicina ...........'teoria ca teoria dar practica conteaza."...........

40. .
    La primele mesaje cardiologie este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    21-02-08
    Noi care nu locuim intr-un oras cu FAM,am terminat mai de mult ,avem famile ce putem face?

42. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    C sa raspund mesajului lui Deea de inceputul lui februarie : eu am dat o gramada de examene in timpul facultatii .Dar poate pt ca lucrez de 20 de ani nu am avut probleme , dar vedeam colegi si colege , care nu au lucrat niciodata in domeniu , ci au terminat un liceu si au dat la facultatea de as.med., si care erau destul de paraleli... Cind zic ca acum se termina o fac. cu referate , crede-ma ca stiu ce vorbesc! Intreaba pe oricine este student la Zalau !!!( de ex.)

44. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    ii clar ca nu traim in aceeasi lume....la voi inca se mai fac angajari pe baza de ''pile''? acum cind e asa o criza de personal??? sau e un loc de munca atit de lejer si de bine platit??? La noi , nici macar la Sp.Militar nu se mai dau bani pt angajare ....( unde acum citiva ani , plateai la greu)

46. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    da , pipilug din pacate .................iti spun si suma 150 de milioane................eu lucrez la un cabinet dar visul meu a fost sa ajung in spital si inca mai este dar atata timp cat se cere spaga ramane doar un vis................din cauza asta spun in unele din mesajele mele ca nu se doreste personal competent , cel putin nu la mine in oras ( nu vreau sa fiu inteleasa gresit ca totii colegii nostri sunt incompetenti..............nu generalizez)dar asta este realitatea............ am colege care au facut scoala nu pt. ca le placea ci pt alte motive ( si aici ma refer la faptul ca o sa fie banoasa) dar acum sunt in spital pt ca au avut bani...........asta i viata.......si sincer eu am invatat , doar ca recunosc acum m am plafonat un pic .........pe stomatologie nu prea faci ce ai invatat in scoala..............si referitor la facultate te cred , dar nu au nici un interes sa fie exigenti ...........nu studentii sunt de vina ci invatamantul

48. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Citat Publicat initial de Deea
    pipilug o intrebare ............. tot asa ai terminat si tu facultatea ? doar cu niste referate?
    Imi vine sa zic "din pacate ",nu ! Dar eu chiar am avut parte de cursuri , lp-uri, seminarii si examene
    :( ... Nu stiu daca e bine sau rau

50. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Cind aud de mita pt angajare in spital imi vine sa va chem pe toti la noi in Spital ! Pe bune !

52. .
    La primele mesaje tutuc este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-03-08
    Buna.
    Eu nu as spune ca e de vina numai sistemul de invatamant. Cine vrea sa invete invata. Sunt elevi de la postliceala care se duc in spital si fac treaba, unii termina scoala si lucreaza luni de zile benevol ca sa invete, si in cazul in care se scoate vreun post la concurs, il vor ocupa pentru ca tuturor le convine sa incadreze pe cineva care a invatat meserie.
    Am avut o discutie cu una dintre instructoarele de practica de la PL care lucra si pe vremea cand eram la liceu (am terminat in '88) despre scolarizarea asistentilor, ca toata lumea se plange ca nu sunt pregatiti. Raspunsul ei a fost la obiect, cum se spune."Ca peste tot, sunt elevi si mai buni si mai rai. Dar de ce spitalele angajeaza numai pe bani? In fiecare clasa sunt cam 8 sau 9 elevi foarte buni, care nu isi gasesc post. Daca nu au bani, nu au nici o sansa."
    Si sunt de acord cu ea.
    Inca nu am auzit de nici un spital unde angajarile sa nu se faca pe pile.
    Din pacate.

54. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    iti spun si tie : ai incercat in pediatrie????

56. .
    La primele mesaje maya este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    04-04-08
    150 de milioane pentru un post de asistent medical???... nu cred ca merita o asemenea "investitie"... Pe scurt situatia de la noi: dupa '90 a inceput scolarizarea intensiva in domeniu adica, functionau la un moment dat trei scoli postliceale care scoteau pe banda asistenti medicali (selectia devenise un termen desuet). La un oras cu aprox 80.000 de locuitori, noua clase de absolventi de postliceala sanitara era cam mult. Posturi putine, concursuri de angajare si mai putine (pe atunci se vehiculau si la noi sume in mii de euro pentru angajare). In cativa ani oamenii s-au lamurit ca nu e cea mai buna alegere sa faci scoala postliceala si sa nu te poti angaja, in consecinta numarul doritorilor a scazut de la an la an. La ora actuala mai functioneaza (abia) o clasa de balneo la stat si una de generalisti la Davila, nu avem UMF, deci putini opteaza pentru studii superioare de asistent medical sau moasa. In schimb s-a plecat masiv in strainatate (ex.: doar de la noi din sectie au plecat in ultimii 15 ani peste 20 de asistenti medicali). S-a ajuns la o situatie de criza, lipsa acuta de personal (mai ales in sectia de ATI), se organizeaza concursuri de ocupare de posturi de cateva ori pe an, si nu o data s-a intamplat sa fie mai multe posturi decat concurenti... Din pacate chiar si in situatii de acest fel, cu toata indulgenta, au fost concurenti care nu au obtinut nota minima de trecere ca sa poate fi angajati (aici e dezastrul in ceea ce priveste nivelul de pregatire in domeniu). Ce va urma nu stiu, ramane de vazut, situatia e oricum critica pentru ca inca sunt multi dintre colegi care vor sa plece din sistem. Asa ca Deea draga, sunt localitati in aceasta patrie in care nu e nevoie de milioane ca sa te angajezi, trebuie doar sa stii meserie!

58. .
    La primele mesaje dianadm28 este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    22-05-08

Nu-i judecati pe ceilalti

Intr-adevar spitalele din Romania au un deficit mare de asistente medicale, deoarece o mare parte dintre acestea au plecat in strainatate. Dar sunt oare ele de judecat?!
    Si eu m-am inscris intr-un astfel de program... Stiu ca acolo voi avea o cu totul alta viata. Asistentele medicale in strainatate sunt mult mai respectate si mai bine vazute decat in tara... Asa ca, pentru ce sa ramanem aici?

60. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti

Re: Nu-i judecati pe ceilalti

Citat Publicat initial de dianadm28
    ...Dar sunt oare ele de judecat?!
    ....
    In mod normal nu ar trebui sa fie judecate de loc si daca da in nici un caz negativ pentru ca pleaca din tara. Este firesc sa pleci in conditiile in care venitul acolo e mult mai mare iar costurile vietii aproape la fel.
    Si sa nu uitam si un amanunt important ... acum se si poate.
    Pacat ca aici nu sunt conditii pentru a fi motivat sa ramai... dar asta e alta poveste.

62. .
    La primele mesaje maya este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    04-04-08

cine si de ce sa-i judece pe cei care au plecat?

Cred ca s-a inteles gresit, nu se pune problema (cel putin din punctul meu de vedere) de a-i judeca pe cei care pleaca, e alegerea lor si nu vad cine si de ce si-ar putea permite sa-i judece!!!!!! Altceva voiam sa subliniez si anume faptul ca cel putin in spitalul in care lucrez si de unde au plecat f. multi colegi, e deja criza de as. medical si ca nu prea se intrevad solutii pentru viitorul prea apropiat...Vina nu o poarta nicidecum cei care au plecat, ci cei care ar fi trebuit sa aiba deja o strategie de rezolvare a acestei situatii. Subiectul este destul de complex pentru a fi dezvoltat in trei fraze dar subliniez inca o data NIMENI NU ARE NICI UN DREPT DE A-I JUDECA PE CEI CARE AU PLECAT, BRAVO LOR SI SA AIBA MULTA BAFTA...

64. .
    Data inscrierii
    30-08-07
    si ce propui maya draga sa plec din orasul meu doar ca sa lucrez ca asistent medical in spital ................ nu cred ca se merita .............mai bine m as reprofila..........

66. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18