+ Raspundeti subiectului
1 la 8 din 8 m.
    La primele mesaje parabone este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    20-10-07

nursing in strainatate

asadar.
    cred ca asta ar putea fi un topic de mare interes pentru toti cei care doresc sa lucreze in strainatate.

as dori sa va impartasesc din cunostiintele mele legate de documentatia necesara echivalarii studiilor in UE, ceea ce practic inseamna dreptul de practica al meseriei pe teritoriul tarii respective.

as dori sa ma axez in special pe UK&Irlanda, pentru ca aici sunt f bine informat.si pe Danemarca, din moment ce lucrez in Danemarca.

sunt foarte multi asistenti care pleaca in UK fara sa stie practic nimic de ce este nevoie pentru a lucra ca si nurse(as.medical).
    sunt momiti ce firme de recrutare, care le cer tot felul de comisioane, li se ofera loc de munca in ''clinici'' private din UK.ei bine, locul de munca este in case de batrani si job-ul este de care-giver, sau senior care, ceea ce numa' asistent nu e.
    cine vrea sa plece in UK, trebuie, in primul si primul rand, sa obtina licenta de practica.anume registration.pentru asta se aplica la Nursing and Midwifery Council UK....www.nmc-uk.org
    ei sunt destul de flexibili in privinta echivalarii....asa ca un asistent medical cu postliceala, cu vreo 2 ani vechime...sau un asistent medical absolvent de colegiu sau facultate, vor obtine in maxim 3 luni licenta.
    problema este in gasirea locului de munca....este foarte greu sa gasesti job in spital..direct din RO...plus ca ai nevoie de work permit...cam greu.
    idem pentru Irlanda...numai ca ei sunt mai exigenti.daca nu ai absolvit colegiu sau facultate incepand cu 2007, ai toate sansele sa fii trimis la cursuri.astea dureaza intre 1-3 luni...si aici depinde de ce experienta ai...daca ai lucrat pe o sectie de neonatologie,iti gasesti usor clinical placement...pe altele e mai greu.e deja plina piata de asistenti straini in UK&Irlanda.
    totusi, wp-ul se obtine mai usor in Irlanda.

pentru aventurieri(ca mine... 8) puteti arunca o privire asupra tarilor nordice.se cauta in general asistenti medicali in psihiatrie, terapie intensiva sau geriartrie.
    insa e nevoie de o mare doza de noroc in a gasi un job..cum a fost cazul meu...secretul este sa gasesti un spital dispus sa te angajeze nestiind limba...insa engleza este obligatorie.
    pot sa vb de cazul Danemarcei..dar cred ca Suedia si Norvegia au acceasi politica...te angajeaza, te trimit la cursuri de limba platite de ei.

in State este f greu sa ajungi...daca ai incepe maine formalitatile...si totul ar merge ca pe roate...tot ar dura cam 18 luni.asta implica...obtinerea unui certificat, un fel de atestat de echivalare a studiilor, de la o organizatie nationala, prin care ti se da dreptul sa sustii NCLEX(examenul de promovare al nurselor)....asta se da doar in 2 locatii din Europa, Londra si Frankfurt....certfificatul asta, plus alte documente, il trimiti la nursing board-ul statului in care vrei sa profesezi....ei iti dau OK pentru test....iei testul...acum incepe partea nashpa...pentru US e nevoie de green card(alta optiune nu ai)...asta implica sa ai un joboffer...plus examen IELTS...dureaza...e bataie de cap.

Australia....un vis frumos...teoretic mai usor decat in US.in 95% din cazuri, ca as.medical din Ro, ti se va cere sa faci cursuri suplimentare, cuprinse intre 1 si 3 luni.pe durata lor nu esti platit si raspunzi de cazarea ta.plus ca nu ti se garanteaza obtinerea licentei.
    examenul de engleza(IELTS) trebuie avut in prealabil..minim 7 overall modul Academic.

Neo-Zeelanda...aceeasi poveste.

cei care doresc sa ma intrebe mai mult, va raspund cu placere la intrebari, idmess : camarra_2081

2. .
    La primele mesaje adinuta este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-12-10
    sunt forte utile informatile tale ,eu asi vrea sa stiu mai mult despre Danemarca ,daca exista posibilitatea de a ma inscrie la o facultate de asistenti medicali acolo avand in vedere ca termin o scoala post liceala sau daca pot fi echivalate studiile?si ce trebuie sa faci ca sa obtii dreptul de precatica cum se procedeaza?care este viata unui asistent in Danemarca,cum sunt salariile?
    oricum eu imi doresc sa ma stabilesc in danemarca (e cam departe visul)dar ma straduiesc sa invat limba inca de pe acum(cu engleza ma descurc)ASI AVEA MULTE DE INTREBAT SPER SA VORBIM PE MES,TOATE CELE BUNE

4. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit Adinuta.
    Pai principiul forumului este sa vorbiti aici si nu pe mess. Aici pot interveni si altii care au cunostinta de subiect si discutia voastra poate fi utila si altora.
    Ultima parte este cea mai importanta pt ca vrem sa ne ajutam unii cu altii, altfel nu putem depasi aceste momente dificile.
    Bafta
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

6. .
    La primele mesaje lumi_drg este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    04-01-11
    pentru aventurieri(ca mine... 8) puteti arunca o privire asupra tarilor nordice.se cauta in general asistenti medicali in psihiatrie, terapie intensiva sau geriartrie.
    insa e nevoie de o mare doza de noroc in a gasi un job..cum a fost cazul meu...secretul este sa gasesti un spital dispus sa te angajeze nestiind limba...insa engleza este obligatorie.
    pot sa vb de cazul Danemarcei..dar cred ca Suedia si Norvegia au acceasi politica...te angajeaza, te trimit la cursuri de limba platite de ei.

Buna Parabone, am urmarit cu interes informatiile postate de tine, poate le-am gasit cam tarziu, insa as dori mai multe detalii de cum ai reusit in dk, cum ti-ai echivalat studiile, cum ai gasit un loc de munca nestiind limba "inca". Multumesc inca de pe acum de info.

8. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Pt Suedia gasesti aici joburi (in suedeza desigur). Din cate am inteles cel mai bine e sa cauti joburile acolo.
    Lediga jobb i hela Sverige | Ansök idag! - Karriarguiden.se
    Söka lediga jobb ? | Monster.se Arbetsförmedling & Karriär på nätet
    Sau aici

Detalii despre limba si cum sa o inveti:
    Swedish Courses, Kurser i svenska, språkkurser - Folkuniversitetet

Intamplator am dat peste ele. Poate sunt de folos cuiva.
    Administrator injectia.ro
    Forumul asistentilor medicali

10. .
    La primele mesaje karlaoana este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    11-03-12
    Loc
    iasi
    despre germania aveti ceva informatii cum e acolo si pasii care trb urmati?

12. .
    Ucenic timid Gabi este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    26-01-09
    Cand o sa inveti limba, o sa gasesti singura informatiile pe care le doresti.

14. .
    La primele mesaje GeaninaC este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    25-04-12
    Loc
    Larnaca, Cipru
    Varsta
    45
    Am obtinut inregistrarea ca Registered Nurse in Noua Zeelanda, nu a fost chiar atat de greu. Diploma mi-a fost recunoscuta (Scoala Postliceala Dr. I. Cantacuzino, Bucuresti). Am sustinut si trecut examenul de limba engleza IELTS (modulul academic unde trebuie sa obtii media generala 7 din 9). Apoi m-am inscris intr-un program de verificare a competentei practice ca asistent medical in cadrul Politehnicii Whitireia din Wellington. Am avut de completat un Workbook (cazuri de asistenta medicala in diferite situatii, calcule administrare fluide intravenoase, medicamente, etc) si de sustinut o proba practica. In tot acest timp lucram la blocul operator (acolo am cerut eu) sub supravegherea unei asistente sefe a salii de chirurgie generala laparoscopica si deschisa. La sfarsitul celor 6 saptamani am obtinut calificativele necesare pentru a primi inregistrarea finala ca asistent medical al Noii Zeelande si medalia respectiva. Programul a fost platit de spital (am facut eu cerere). Costul a fost de 1800 dolari NZ. Dupa inregistrare am ramas sa lucrez la blocul operator. Conditiile de munca sunt exceptionale, nivelul foarte avansat. Din pacate a trebuit sa ma intorc in Europa (datorita sotului) si acum lucrez in Cipru la un spital general, tot la blocul operator. Si in Cipru mi s-a recunoscut diploma fara probleme. Dar pentru a intra la un spital public (unde salariile sunt duble decat la privat) a trebuit sa trec examenul de stat de limba greaca. A meritat tot efortul. Sunt multi asistenti straini aici, dar majoritatea lucreaza la privat, pentru ca nu pot trece examenul de limba greaca. Salariul la privat ajunge cam la 1100 euro. La spital public intre 1600 si 2200 depinde de cate garzi faci. La stat se lucreaza 37,5 ore pe saptamana.

16. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18