:?: Care mai sunteti in aceasta situatie? O intreaga nebunie :unii cu diplomele cu poze(intre care si eu),altii cu diplome fara poze-problema este ca la noi in jd nu s-au facut foi matricole.S-au tinut examene de reconstituire a foilor matricole,dar numai pt cei care nu-si ridicasera diplomele"cu poza",iar pt ceilalti care le aveau inca din 92 -93 nu s-au mai organizat astfel de ex.(deci am ramas fara foi matricole pt cursurile de echivalare )Si-au batut joc de noi,de acesta situatie nu suntem noi de vina. Cine stie ce li se mai nazareste mai marilor nostrii dupa nu stiu cati ani ,asa cum s-a intamplat ni cazul nostru :x Ati putea sa spuneti ca solutia la problema noastra ar fi universitatile de asistenta med,de acord.Dar daca nu locuiesti intr-un oras cu o astfel de facultate,ce faci?Iti lasi serviciul si copiii fara sprijinul tau material,pt ca deja avem si noi o varsta?Am muncit in acest sistem atata amar de ani(si nu vreau sa ma laud ,dar ne-am invatat si facut bine meseria)si acum parca nu mai avem nicio certitudine.
Cred ca suntem foarte multi in situatia asta !!! Si mai cred ca dupa ce am dus greul tranzitiei , primii 4-5 ani dupa revolutie , pana cand au aparut in sectii postlicealele , studii superioare , etc , etc , nu este normal acum sa fim mereu dati deoparte !! Nu neg importanta diplomelor , dar intotdeauna ultimul cuvant il are experienta ! Cu atat mai mult in sectorul medical ! Vad ca suntem dati deoparte de la avansari , salarii echitabile , etc , persoane aflate la varful de forma al carierei ca experienta profesionala !!
Subscriu ! Dar hirtia vorbeste !
Si eu sunt cu liceu si echivalare. Cica e valabila echivalare, e la fel salarizarea, numai ca pe diploma scrie PL de un an. Si pana la urma actele conteaza.
Asa ca m-am inscris la PL, am lucrat 3 ani cate 9 ture de noapte pe luna si am facut naveta 40 KM , pt ca nu se stie cine mai vine la putere si spune ca un an nu e egal cu 3 ani de PL.
Poate va amintiti ca pe vremea lui ceausescu erau asistenti cu scoala profesionala, cursuri de crucea rosie, scoala tehnica de 2 ani si de 3 ani. Si i-a facut statul pe toti asistenti. Nu mai erau surori sau asistenti. Toti la fel.
Dar dupa revolutie totul s-a schimbat, asa incat au inceput retrogradarile si diferentele la salarii, fiecare dupa cata scoala avea.
Cine poate spune ca dupa un an, 2, sau cine stie cati nu se poate repeta povestea? Cu atat mai mult ca acum au aparut facultatile de asistenti.
E greu sa stii ca faci aceeasi treaba ca si colega cu PL, poate chiar mai bine decat ea si ai salariul mai mic.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar la PL din 30 elevi veneam la scoala zi de zi doar 8. Erau 3 clase, si au terminat toti.
Povestea noastra , a celor care am avut nesansa cred sa prindem aceasta forma de scolarizare (singura la acea vreme care ne putea face asistenti medicali)s-a transformat intr-o epopee fara sfarsit... Dupa anul de echivalare, contestat in mai multe randuri, multi dintre noi au facut scoala postliceala de 3 ani ca sa fie in regula, sau unii, mai tarziu, colegiul de trei ani. Aceeasi oameni se trezesc acum pusi in situatia de a mai face 2,3 sau 4 ani de facultate pantru ca in final sa devina tot asistenti medicali... E cel putin absurd: 4 ani liceu sanitar+1 an stagiu cu examen de obtinere a calificarii+ an echivalare+ 3ani scoala postliceala sau colegiu+ 2-4 ani facultate= aprox. 10 ani de pregatire ca sa devii asistent medical... numai la noi se poate intamplaasa ceva
buna,si eu sunt cu liceu sanitar si echivalare,dar am p problema cu certificatul de calificare.Dupa ce am terminat anul de stagiu,am dat un gen de test,dar nu mi a cerut nimeni sa-mi ,semneze si pe certificat,eu nici atat nu mi am dat seama,la 19 ani.Ce as putea face acum ,la cine sa apelez,as vrea sa-mi fac actele pt strainatate,... sa ma apuc de alta scoala?
Buna, si eu sunt in aceeasi situatie. Vreau sa plec in Canada. Ai primit vreun sfat ceva?Publicat initial de CRIS
Multumesc anticipat.
Bine ai venit pe forum Sephora si bafta![]()
Bookmarks