Este posibil ca un asistent medical sa dea de 2 ori in cariera sa gradul principal?
Vin cu cateva completari. O persoana care a absolvit un colegiu sanitar universitar in medicina generala, care are gradul principal in pediatrie (grad nerecunoscut si neplatit de conducerea spitalului) si acum lucreaza intr-o sectie de medicala trebuie sa-si mai dea inca o data gradul principal ca asistent medical generalist, pentru a putea fi platita cu acest grad???? Sau gradul dat in pediatrie trebuie recunoscut si in sectia unde lucreaza asistenta in cauza.
Chiar daca si eu am terminat ca "asistent generalist" , dupa 8 ani de pediatrie (si nu dupa 5 -pentru ca au uitat sa opereze in cartea de munca !!!!) am avut dreptul sa dau ex. de grad principal! Daca vreau sa ma mut la adulti , nu mi se recunoaste principaliatul decit daca managerul spitalului are multa bunavointa!!! Altfel mai astept 5 ani! Cica este specializare de sine statatoare , iar mutarea la adulti se considera schimbarea specialitatii!!! La fel pt dietetica , gine, etc. :(
http://www.oammr-galati.ro/
char pe prima pagina gasesti metodologia de organizarea a examenului de grad principal 2008 (una dintre noutati :"- specialit??ile asistent medical generalist, pediatrie, ocrotire vor sus?ine examenul de grad principal in specialitatea asistent medical generalist pe data de 20 noiembrie 2008")
De vazut daca aceasta noua reglementare nu "compatibilizeaza" examenele date anterior...[/list]
Pana la urma cum e cu gradul principal, se da de 2 ori?
Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Am tot intrebat , am urmarit sit-urile de specialitate, am apelat la cunostinte si nimeni nu-mi poate spune cand se da anul acesta ex. de grad principal pt. asist. medicali!
Mii de multumiri pt. cei care ma pot ajuta!
Modificat ultima data de POPA N ILEANA; 15-09-10 la 18:43. Motivul: greseli de ortografie
bun venit popa ileana
data sustinerii examenului de grad principal nu s-a afisat inca nici pe situl Ministerului sanatatii ,dar din cate stiu eu examenul s-a sustinut in sept-octombrie in fiecare an ,parerea mea este sa descarci tematica de anul trecut afisata pe situl Ordinului asistentilor ptr. ca nu cred ca se schimba ceva ,iar data exacta a sustinerii examenului o sa se afiseze cat mai curand ,asa ca spor la invatat si multa -multa bafta !!!
te asteptam cu vesti bune !!!![]()
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy
Asa am si facut clari, am descarcat tematica si m-am apucat de citit.Sper sa se afiseze ceva pana la urma.
Oricum,merci mult pt. incurajari si daca apare vreo noutate te rog sa ma anunti.
Astept vesti!
buna ziua,poate cineva sa mi spuna de ce nu s a dat ex de grad principal in 2010......dar acum in 2011
buna Irina
parerea mea este ca nu s-a mai dat ptr ca ar fi trebuit sa mareasca salariul in urma examenului de grad principal...;)
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. Legile lui Murphy
Nu aveti careva grilele din anii precedenti? Ne-ar fi de ajutor.![]()
daca e cineva care a sustinut examenul de grad principal in 2009 si ne poate ajuta cu grilele. va multumesc
se da examenul grad principal anul acesta, dar nu au inca tematica de examen
In sfarsit s-a afisat tematica pentru ex.
Sincera sa fiu nu mai credeam asta!
buna.sunt vio si sunt noua pe forum.as dori sa aflu daca s-a dat ex de grad in 2011. anul acesta fac 7 ani de cind m-am angajat -2 cit am fost in crestere copil=5 ani,deci pot da gradul ,nu? i-as ruga pe toti cei care au dat deja gradul daca ma pot ajuta cu grilele. mii de multumiri!
Bookmarks