+ Raspundeti subiectului
1 la 14 din 14 m.
    Ucenic timid infectioasespbz este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    13-10-07

condica

Condica o scriem la calculator si o scoatem la imprimanta,pun stampila sectiei si apoi parafa medicului.
    Voi nu bagati f.o. in calculator, in DRG sau in vre-o aplicatie ?(noi suntem pe Hypocrate).
    Bineinteles,se intampla sa pice netul, calculatorul nu stiu ce mai are,etc. si atunci ne intoarcem la vechea metoda.,pana se rezolva problema.

Si eu sunt as. sef si ma bucur ca mai pot schimba o vorba cu cineva care se afla in aceeasi pozitie(sau situatie,cum vrei).
    Mai vorbim.

2. .
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07
    Ba sigur ca functionam dupa DRG , dar inca nu ne putem hotari dupa cere :cel american sau cel australian!!! Pina in luna august functionam pe DRG-ul americanilor si punctele acordate erau destul de putine pt. anumite boli (noi fiind sectie de chirurgie).Din august incoace , sau hotarit ei ( nu stiu exact cine sunt ei !!!) , ca ar fi mai avantajos sa treaca pe sistemul australian , dar... dupa 2 luni a aparut surpriza: din nu se stie ce motive cel australian nu poate fi deocamdata implementat , si deci nici platit ( punctat)... asa ca....deocamdata se codeaza ...care cum vrea si la sf. lunii secretara se va lua cu miinile de cap si o caruta de FO vor fi invalidate ...etc...

4. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Nu stiam ca DRG-ul australian nu poate fi implementat,cum ai aflat asta?
    La serviciu am tot timpul in cap numai codificari-diag. ,proceduri, acasa ,la fel ..... si tu vrei sa spui ca e in zadar?

6. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Fii optimista!!! Eu nu vreau sa te duc la disperare...poate la voi functioneaza , dar la noi inca nu! Si apoi ce treaba ai tu cu codificarea?Nu aveti medici? Mi se pare aiurea sa cautam noi diagnostice (mai ales cele secundare - ce cele principale devin repede cunoscute cind lucrezi pe o sectie de profil)... Unele dg date de medici nu apar in Nomenclator , si atunci hotarasc eu in ce sens sa-le modific? de ce?Mai demult faceam si eu treaba asta , dar de vre-un an am reusit sa le explic rezidentilor ca nu eu pun diagnosticele ... iar de introdus in calculator , le introduce secretara... Fizic nu as mai avea timp pt asa ceva, si sincer , m-am saturat de ore suplimentare in folosul nimanui si in detrimentul meu!

8. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Cine creeaza un subiect nou? ca aici nu mai e vorba de stupefiante.
    Ce treaba am eu cu codificarea?dar procedurile, cine le codifica,secretara?
    Apropos de ore suplimentare ,sa stii ca nu sunt straina de subiect;eu lucrez zilnic 8 ore si vinerea sunt de noapte ,si ,la ora 15 ,cand ar trebui sa ma pregatesc de plecare,imi dau seama ca mi-ar mai trebui vre-o 8 ore sa-mi termin treaba,in conditiile in care eu nu sunt o inceata si nu am timp nici sa-m termin cafeaua.
    Tu cum reusesti?
    Mai vorbim.

10. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Procedurile? In FO exista o foaie atasata cu procedurile asistentelor din ATI ; si acolo asistentele doar bifeaza ceea ce fac ele.Stii? Nu-i asa si la voi?
    Tura de noapte? Dar cine te lasa sa faci nopti?Ai dreptul la sporul de 15% pentru ture?Ca as. sefa? Noi nu avem nici ture , nici simbata-duminica platite... :cry: Dar cel putin o simbata pe luna trebuie sa ma duc la servici din diverse motive...E adevarat ca nu stau pina la 15 simbata , dar altfel nu apuc sa termin scriptologia sau mai stiu eu ce altceva . Si vb ta , nici eu nu sint un bleg...
    Cafeaua??? Pai ma duc pe 6,30 dimineata , ca pina la 7 sa am timp de o gura de cafea si de facut un plan de bataie pe ziua in curs !

12. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    La noi, toate as. sefe fac nopti,iar orele duble se platesc.
    Apropos de codificare,si noi avem fise de proceduri atasate si completate de asistente,dar eu nu sunt sigura ca bifeaza tot ce fac,asa ca iau foile la verificat;avem registrator,dar volumul de munca e mare si nu dovedeste singura.
    Problema mea e timpul,niciodata nu-mi termin treaba;daca nu sunt la calculator,sunt pe sectie cu probleme administrative(care sunt destule,si administratorul,care ar trebui sa se ocupe,e un" lasa-ma sa te las"),sau ma ocup de un nr. de pacienti dintr-un program de sanatate.
    Cred ca am deviat de la subiect,asa ca am sa inchei aici;mai vorbim.

14. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    La noi nici un/o as.sef/a nu are dreptul la ture sau la suplimentare , decit in cazuri deosebite , si atunci doar cu referat aprobat de catre directiune ! Asa ca am salariul de incadrare si indemnizatia de conducere , si sporul de vechime.
    Stiu cum e cu lipsa de timp si cu problemele administrative...si mai ales cu problemele de aprovizionare cu materiale , atit consumabile cit si cu cele de inventar... :( Uneori am impresia ca vb singur zile in sir pina reusesc sa obtin ceva banal... :x si atunci imi vine sa-mi iau cimpii...

Deja se platesc , la voi , procedurile codificate de asistente?Sau sinteti platiti doar dupa codurile de diagnostic?
    Noi , pe ATI , nu avem nici o procedura platita!!! Doar cele ale chirurgiei. Ti se pare normal?

16. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Nu stiu daca se platesc procedurile:am citit ca sunt anumite proceduri care NU se codifica,proceduri neinvazive, care sunt incluse in diagnostic si care se fac tuturor pacientilor care se interneaza( radiografii, terapia i.v ,medicatia orala,).
    Voi aveti pr. chirurgicale, dar ce te faci cu noi?(boli infectioase)
    E cineva pe forum care lucreaza intr-o sectie de b. infectioase?

18. .
    and
    and este offline
    La primele mesaje and este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35
    :arrow: dupa cum stiu si procedurile contribuie la realizarea pontajului cazului externat, fiecare caz are in final un numar de puncte
    plata pe servicii medicale se face dupa 2-3 grupe de clasificare a valorilor relative, :idea: mai nou

20. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Cum adica ,sunt mai multe grupe de valori relative? scrie undeva treaba asta?

22. .
    and
    and este offline
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35

drg

vezi, www.drg.ro

24. .
    Data inscrierii
    13-10-07
    Stiu ca fiecare diagnostic are o anumita valoare relativa;pe mine ma intereseaza daca procedurile au vre-un pret , in ce proportie contribuie la cresterea punctelor?nici nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie, in ultimul timp ,vad numai valori relative, icm si tarife in fata ochilor, 3/4 din timpul alocat unui bolnav il petrec in fata calculatorului si cu nasul in hartii, voi tot la fel?
    pa

26. .
    and
    and este offline
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35
    dupa ce este trimis FO la Bucuresti si iti vine cazul inapoi fiecare caz vine inapoi a fiind validat sau nu si are un punctaj,printre care si procedurile au contributie in ce masura inca nu stiu, dar au

28. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18