Ma bucur tare mult ca am gasit pe forum fetele de la sala,mie imi place sa cred ca munca pe care noi o facem zi de zi chiar este diferita cu mult de sectie!Eu numai la sala am lucrat si fara celebrul spor de 50% si numai Dzeu stie cit de multa munca este pentru pregatirea unei operatii,cit iti tremura sufletul in tine pentru fiecare trusa(bine,pot fi 6 truse la o interventie)pt fiecare miligram de substanta.
Va propun sa discutam despre cum este viata reala adica cea din sala de operatii si asta din motivul pentru care ar trebui sa avem studii superioare.
Bucurie si din partea mea. Eu am lucrat si pe sectie, si in serviciul de urgenta, si la sala. Suntem compartiment de fapt si asta a insemnat ca la sala sa nu fie decat program de 8 ore, cu chemare de la domiciliu pt sambete, duminici si nopti. Pana anul trecut lucram in contul umanitatii pt ca nu se plateau ore suplimentare.
Spun si eu ca si tine ca la sala este cel mai interesant loc in care am lucrat pana acum (la toamna am 20 de ani de serviciu).
Lucrez in chirurgie generala, si de cateva luni se opereaza cezariene (este sala de operatii pe spital). Asta e foarte bine, doar ca pana acum operam efectiv iar acum cand am ajuns sa instrumentez cezariana mi se pare mai greu. Stress si emotii foarte mari.
Cat despre studiile superioare eu vad lucrurile cam asa: "pe vremea mea.." erau putini cei care terminau o facultate, deci un liceu, si mai ales sanitar, era super bine. Dar daca acum majoritatea au nu numai o facultate ci si un masterat, normal ar fi sa ne continuam si noi studiile. Posibilitati sunt destule. E greu, dar nu imposibil.
Salut toate "fetele de la sala' - sintagma vad ca e valabila si-n alte zone - (asta nu insemna ca nu-i salut si pe colegii nostri care lucreaza la "sala')
Teme de discutie ar fi multe: fisa postului, competente, depasirea acestora (facem sau nu facem "mana a doua"?), materiale folosite, protocoale, vestitul spor de 50% care dupa noua grila poate fi si de 100% etc. Astept vesti, astept sa fim din ce in ce mai multi cei interesati. Pana atunci spor si sa ne "revedem" cat mai curand pe forum, deocamdata, cine stie poate reusim sa organizam un eveniment care sa ne prilejuiasca sa ne intalnim si live...
Problema este:intram sau nu "mana a doua"?lLa noi situatia este incordata ,ambigua, tensiune mare, nervi si stres.>conducerea ne-a trimis o adresa prin care ni se spune ca noi,asistentii med nu mai avem voie sa intram 'mana a doua " la operatii pt ca daca ne prind' vom fi sanctionati ,(tot noi, "acarii Paun"suntem de vina).Avem voie numai in "situatii deosebite",dar nu se specifica clar care sunt acelea.Pt chirurgi clar ca intotdeauna sunt situatii deosebite.de ce sa se ajute unul pe celalalt,cum spune regulamentul?Ei sunt "zeii".S-a declansat un conflict teribil,ploua cu referate,ni se vaneaza mici greseli si daca nu exista ni se inventeaza.aceasta admosfera tensiunata ma afecteaza,nu se poate sa lucrezi in asa stres si cu tensiunea ridicata.....ani de zile s_a facut programul operator numai cu noi (si suntem totusi un spital mare). Pana la lamurirea problemei ,cu fisa postului si cu acele situatii deosebite,se intra tot cu noi mana a doua.Problema este nu ca noi suntem noi comozi,din contra,dar trebuie sa intram in normalitate si legalitate.se judeca niste procese acum prin tarasi la unele dintre culpele medicale se spune ca s-a intrat la operatii cu asistent mana a doua si chiar s-a incercat sa se arunce vina pe acesta.Astept si parerile voastre.La voi cum este?Pe noi nu ne apara nimeni.Din pacate Sanitasul nu se face simtit iar filiala Oammr strange cotizatii si contabilizeaza credite.La acele cursuri de emc n-ar trebui oare sa se aduca in discutie si aspecte de legislatie in domeniu ,atat pt noi cat si pt medici? :x
imi cer scuze pt greselile ortografice,impardonabile,pe care le-am facut.
Sugestie: Foloseste butonul de preview si reciteste ce ai scris. Apoi apasa submit.Publicat initial de andreiana
![]()
Bine v-am gasit , si eu sunt asistenta la sala (comp. anestezie) , intrebarea mea este cum as putea afla mai multe date de noul plafon ?
Salutare! ai zis f bine gabita "viata reala".. sa faci sala - anestezie si terapie..sa stii cum e sa pleci dupa o garda de 12h cu 12-13 pacienti in terapie (1-2 intubati) si cum e sa iti mai vina o urgenta sau doua pe la 2-3dimineata... asta e adrenalinanu cred ca as putea sa fac altceva .. si, da.. si eu ma tot gandesc la studiile superioare, insa mi se scoala paru-n cap (ca sa zic asa) la gandul ca 1. am facut 3 ani si acum trebuie sa mai fac vreo 4 (adica in total fac 7ani ca sa fiu asistent medical..ca sa nu mai zic de costul anului de studiu), 2. sa merg pana la Arad..si oricum aia nu e scoala..sa te duci la niste examene si atat. 3. ceea ce am invatat in aniiin care am lucrat nu ma pot invata ei acum, ei pot doar sa imi dea o diploma..cu care eu am dreptul sa fac si munca doctorului (in mare parte).. pai ii fac deja munca..doar ca poate atunci ma va obliga cumva spunand ca intra in atributiile mele...si el..saracul medic ce mai face? pentru ce mai vine la munca?...ah, da! pentru spaga. Mi se face greata cand imi aduc aminte ca auzeam prin spital ca medicii nu primesc spaga dar cu asistentii e nenorocire...
) well... nu prea imi vine sa mai fac nici o facultate ca sa fiu asistent medical.. ceea ce am invatat nu imi ia nimeni si nici nu imi da prin acea diploma pe care as putea sa o primesc dupa inca 4ani. ... Prefer totusi sa fac o alta facultate..chiar daca totusi probabilitatea de a nu profesa niciodata e mare.
Remember, if you ever need a helping hand, you'll find one at the end of your arm ... As you grow older you will
discover that you have two hands. One for helping yourself, the other for helping others.
Regula pe forum este ca intai cauti sa vezi daca s-a mai raspuns la intrebare (linkul Cautare de sus) Daca nu atunci deschizi un subiect nou in forumul cu tematica cea mai aproape de intrebarea ta.Publicat initial de ronela
![]()
Cand discutam un subiect incercam sa ramanem la acel subiect pentru usurinta urmaririi ulterioare.
Multumesc
Buna!!!
Daca imi poate raspunde si mie cineva,va rog frumos si va multumesc
Primeste vreuna dintre voi la bloc operator(nu ati)spor peste 50%?
:roll:
la noi in ph ,in sp jud de urgenta,sporul de sala este de 50%,dar la ati si upu de curand s-a dat spor de 75%.
te salut si multumesc pt raspuns andreiana!
din pacate nu exista nici o prevedere clara cu privire la acordarea acestui spor de pina la 100% pt conditii periculoase de munca,mai mult sunt discutii referitoare la acordarea unui procent in functie de cum doreste conducerea unitatii si eram interesata sa aflu daca se primeste in alt spital un procent mai mare de 50%.
dar...sa fim noi sanatosi ca le-om duce pe toate cu bine!
Heavenly,bine ai venit printre nemultumirile noastre!
ma bucur ca poti spune ca esti multumita in mediul privat pt ca eu am o parere nu tocmai roz despre ei,sunt pusi pe exploatare.Faptul ca esti anest.e super Ok,felicitari!
Salutare ronela,Publicat initial de ronela
sunt anest dar nu stiu nimic despre un nou plafon,poate explici mai pe larg?La ce anume te referi?
esti incadrata cu locul de munca pe ATI sau pe bloc operator?Eu am o nelamurire legata de compart.anest,pt ca eu de ex sunt pe grila de Bloc Op desi fac numai anest.Poate poti detalia!Publicat initial de ronela
buna tuturor celor care lucreaza in sala de operatii... aveti toata stima mea, deasemenea si pt restul colegilor din alte sectii. am citit ceea ce ati scris cu totii...sigur, unde lucrez eu este cu totul deosebit... multa munca si la mine, f multa responsabilitate, f mult stres, dar un lucru e sigur, satisfactie economica... nu stiu daca in romania voi putea vreodata castiga ceea ce reusesc sa castig aici... plus ca relatiile cu medicii sunt diverse, aici se vorbeste la per tu si cu profesorii , cu directorii, pt ca exista ideea de TEAM, echipa unde lucram toti cot la cot pt binele pacientului....ok, va pup pe toti si astept sa comunicam. ciao
Bine ai venit Madalina.
Stiu ca suntem in urma dar poate ca putem incepe si aici asa ceva. Multi nu stiu ce beneficii aduce abordarea de care zici tu, pentru toata lumea.
da asa e ca asistent in sala implica sa fi mana a doua ca sa zic asa tot timpul ca doar na mereu sunt urgente :roll: si uite asa noi ne luam bobarnace si ei banii si suntem bataie de joc....
Din nou acelasi frecusuri!! In urma unor incidente in urma carora a fost solicitata si o asist med sa dea nota explicativa pt ca intrase mana a doua ,conducerea a trimis din nou adrese chirurgilor sa se face echipele exclusiv din medici.Acum sunt din nou presini si sicane din partea acestora sa intram mana a doua,desi conducerea si seful de sectie ne ameninta ca ne sanctioneaza daca mai intram,iar oammr spune ca ne retrage autorizatia de libera practica daca mai intram pt ca ne depasim competentele. Pt asistentii de bloc operator ,conducerea nu ne_a trimis o fisa a postului.CINE ARE O FISA A POSTULUI , VA ROG? suntem la mijloc si amenintati din doua parti! LA VOI CUM MAI MERG LUCRURILE?LEGISLATIE IN DOMENIU STIE CINEVA?ops: :(
salutare tuturor asistentelor de la bloc operator!!
cine este asistent med si mai vrea sa povesteasca : ramonela1979 id meu de mess
Bookmarks