+ Raspundeti subiectului
1 la 22 din 22 m.
    La primele mesaje pichiida este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    27-08-07

U.P.U

Buna, dragi colegi, ma numesc Ana Maria R, lucrez la SP.JUD.DE URG.CALARASI SI VA propun un subiect trist de discutie: imaginea proasta pe care mass-media a reusit ca o creeze despre Sistemul de Sanatate.Nu ca acesta ar fi foarte bun, insa, cu putinul care este, serviciile medicale(actul medical) este f. bun.Daca imi impartasiti parerea,va astept sa comentam aspecte reale ale acestei probleme.De ce sint pacientii nemultumiti ca asteapta ore intregi la cam. de garda si sfirsesc fara a fi internati, de ce spun ca nu li-sa facut nimic,desi nu scapa nici unul fara EKG, TA, radiografii, etc. , cine trebuie sa-i informeze, toate acestea le putem discuta daca si voi va confruntati cu ele.

2. .
    Initiat Moderator injectia este pe drumul cel bun Avatar injectia
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit pichiida in forum!
    Ma bucur ca ai deschis un subiect, din pacate dureros pentru toti cei implicati in sistemul de sanatate si poate pe buna dreptate dureros si pentru cei care ar trebui sa beneficieze de el.
    Perceptia e una si realitatea de obicei e alta.
    In principiu realitatea e trista rau. Si nu e de ieri de azi.
    In mare parte e datorata sistemului ramas mostenire si carpit pe ici pe colo.

Si sa nu mai adaug ca sunt foarte putini care se pricep sa faca o reforma in domeniul acesta.

4. .
    Data inscrierii
    27-08-07

U.P.U

Sunt curioasa sa stiu cum se desfasoara activitatea med. intr-un serviciu judetean de urgenta din orice oras din tara unde cam. de garda chirurgie, medicala, etc. numai exista si upu primeste tot-urgenta/neurgenta, de unde nici tinerii care vin pt o durere de cap sau masea nu pleaca fara ekg, etc, unde pt orice plaguta superficiala suturata nu iese nimeni fara imobilizare atela gipsata daca aceasta se afla intr-o zona mobila si unde dupa 24 h se numara 110-140 de prezentari.
    Dar ce parere aveti despre agresiunile pe care le sufera medicii si injuraturile pe care le aud cadrele med. din partea apartinatorilor nemultumiti?Mai exista pe undeva spital care sa nu asigure paza si protectie angajatilor?
    sunt tare curioasa pt ca ne cerem drepturile si ni se spune ca nu exista cadru legal.

6. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    pichiida

Ultimul tau mesaj contine mai multe subiecte de discutii separate.
    Recomandabil ar fi sa faci cate unul pentru fiecare idee si asa discutam pe fiecare in parte. Intre timp am sa mai pun anunturi si prin spitale si poate o sa intre mai multe asistente sa discute aici.
    Ar fi interesant sa auzim pareri din mai multe locuri ale tarii.

8. .
    and
    and este offline
    La primele mesaje and este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35

Bravo !

:idea:
    Eu personal salut initiativa deschideri unui astfel de site.
    Sper sa ne fie in ajutor in rezolvarea problemelor, in discutarea lor.
    Toate au un inceput, un inceput promitator, sa speram in bine si bineinteles publicitatea nu strica.
    Sunt alaturi de ,,voi,, .
    Bravo :!: :!: :!:

10. .
    Data inscrierii
    27-08-07

actul medical

Sunteti de parere ca actul medical este de buna calitate in ROMANIA?

12. .
    and
    and este offline
    La primele mesaje and este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    29-08-07
    Loc
    jud. Salaj
    Varsta
    35
    in anumite servicii medicale da, uni medici se mai straduiesc sa faca treaba buna in conditii inproprii si inumanesi datorita acestui fapt au ajuns acolounde sunt ca si-au pus osul la bataie ,,, in rest lasa de dorit in mare parte a sistemului
    tot respectul pentru cazurile exceptionale

14. .
    Data inscrierii
    27-08-07

upu

Mai exista in tara Sp. Jud. de Urg. unde nu mai exista cam. de garda chir., med. , etc. si unde UPU primeste tot? Daca DA, cum se desfasoara activitatea ?

16. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit and
    Sper sa pastram entuziasmul si sa reusim sa le spunem si altora de forum.

Va fi cu siguranta foarte folositor tuturor participantilor. Asta e sigur.

18. .
    Ucenic timid pipilug este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    03-10-07

UPU

pichiida , te intrebi (sau ne intrebi) daca mai exista act medical de calitate ? DA ! Categoric! Sunt cadre medicale care lucreaza din suflet , care nu iau ciubuc de la pacienti (!!!!- crede-ma ca stiu ce spun !!!) , care mai stiu ce este Juramintul lui Hipocrat , sau carora empatia nu le este straina! E adevarat ca am lucrat intotdeauna in clinici de pediatrie!
    Cit despre imaginea pe care mass-media ne-a facut-o... e intr-adevar dureros! Am vazut un reportaj scurt la TV despre Spitalul in care lucrez , si crede-ma ca nu am recunoscut locul!!! Cred ca adevarul este mult rasucit , pentru a se vinde cit mai bine stirea... din pacate. Si asta stii si tu , ca doar esti in domeniu...

20. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Bine ai venit pipilug.

Subscriu si eu la ce spui referitor la medicii care isi fac treaba foarte bine si nici nu iau spaga. Felicitari lor.

22. .
    Data inscrierii
    27-08-07

upu

Sunt incintata ca avem aceleasi pareri despre calitatea actului medical.
    Ce ne facem insa ca acest adevar nu transpare si in partea beneficiarilor(pacientilor) ? Cunosc multe cadre medicale -si medici si asistenti-care sunt f dedicati meseriei , pun tot sufletul in ceea ce fac insa cu tot profesionalismul nu pot convinge pacientii sa aibe incredere in calitatea actului medical .
    De curind am avut o problema de sanatate care depasa competenta spitalului unde lucrez (judetean ) asa ca m-am asazat si eu la coada in Bucuresti la un spital de stat (nu vorbesc aici de clinicile particulare unde e stiut ca 'dai un ban dar stai in fata') si am fost surprinsa sa constat ca lumea este extrem de indignata ca se asteapta ore intregi , uneori vin si a doua zi pt o consultatie . Toata lumea tipa ca suntem platiti din banii lor si prin urmare au numai DREPTURI .Sunt f suparati ca sunt indrumati acolo unde trebuie sa se adreseze (conform biletului de trimitere) de parca i-am trimite acasa- nu la medicul care trebuie sa le rezolve problema .
    Oare cine ar trebui sa faca aceasta educatie cu pacientii? -Medicul de familie este raspunsul- dar ce ne facem cu cei care nici macar nu au med .de fam. si vin direct in UPU?(nu ma refer aici la urgentele adevarate) .De fapt ei sunt cei care tipa cel mai tare ca daca nu dau spaga nu sunt vazuti desi pot spune cu mina pe inima ca asa ceva nu este adevarat .
    Lucrez de 10 ani in UPU ,colectivul de aici este de foarte buna calitate , la fel si actul medical , volumul de munca este imens ,se munseste cu f mare seriozitate insa nici macar colegii din sectii nu apreciaza munca noastra si nu ar recolta nici macar o HLG daca in laborator aceasta a fibrolizat (ne trimit pacientul inapoi sa-i recoltam iar).
    Ce parere aveti?

24. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Din pacate este foarte adevarat ce spui. E suficient ca o persoana sa fie nemultumita (sau frustrata din exterior) si toti ceilalti sunt de acord. Stii si tu ca spiritul de turma este foarte puternic la oameni , si probabil este chiar sport national la romani. Ce putem face??? Buna intrebare ! As fi tentata sa-ti spun chestia aia cu "cultura medicala" dar o sa-mi rizi in nas si o sa ma intrebi cine mai stie ce-i aia cultura in general , dara'mite "cultura medicala".Si iarasi iti dau dreptate! Si totusi cred ca asta este o parte din raspuns! Cealalta parte poate fi un numar suficient de cadre medicale in serviciul preclinic ! Nu?
    Ieri seara am auzit la TV ca , in medie , romanii folosesc un tub de pasta de dinti pe an si isi schimba periuta de dinti o data la 3ani !!!! Nu stiu ce sa zic !???!!! o fi adevarat? Azi am fost la stomatologa mea si zicea ca e adevarat !!!!!!! Si atunci noi mai vrem cultura? si mai ales medicala??? De unde atita civilizatie??? Rid eu , dar e de plins !!!!

26. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Acum 5-6 ani era un tub pe famile / an si 1 periuta la 5 ani asa ca progresam dar realitatea este cum este.
    Si da cultura medicala e raspunsul. Dar e greu de facut. E adevarat costa mai putin decat sa tratezi dar inca nu actioneaza nimeni la nivel national decat sporadic.
    Mi-ar fi placut sa avem un plan clar de cum sa facem asta.

28. .
    Data inscrierii
    27-08-07

"educatia medicala"

Sa inteleg ca e problema "nationala" ? Ma gindeam ca numai orasele mici se confrunta cu astfel de probleme . Sa va spun mai multe? Sa va spun cum Ambulanta nu refuza nici o solicitare si aduce la UPU toate minunile-numai urgente -nu- ptr ca la acestea nu mai sunt masini disponibile ptr ca sunt solicitate(si onoreaza) ptr plagi suprainfectate , hemoroizi , unghii incarnate , anorexie , etc. Cine plateste aceste plimbari cu "taxiul"? Ce ar fi daca ar exista un chitantier ptr astfel de fantezii?
    Ca si urgente majore ii avem pe nefericitii care se ciocnesc pe Autostrada Soarelui (si nu numai) dar cine sa intubeze? Am zice saru' mina daca au abord venos! Si iata asa UPU o ia de la '0' -pina la stabilizare (IOT, imobilizare -gips! nu doar atele!- ,suturi , eco, poze ,etc.).Si cind sint stabilizati si tocmai buni de trimis pe sectii - nu sunt locuri(paturi)-salvarea:stationarul. Urmeaza foi de zi de pe care iau banii sectiile in conditiile in care nici macar nu vad bolnavul!
    Ce parere aveti?

30. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Da problema e nationala ... :(
    In ce priveste urgentele stiam ca prin Bucuresti se suna pentru prostii din astea ca in provincie oamenii suna cand chiar au probleme. Da vad ca mai avem inca o problema national...

32. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Si la noi , ca oriunde in tara , cred , apar in sectiile de UPU si de ATI sau TI , cazuri care nu-si au locul acolo. Voi intrebati cine plateste "taxiul" (ambulanta) , si eu va raspund :"dar cine plateste ziua hoteliera in ATI?Se stie ca ziua hoteliera pe sectie este de 3 ori mai ieftina decit cea din ATI !!!!! S.a.m.d.
    Aceleasi vesnice anomalii....

34. .
    La primele mesaje cardiologie este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    21-02-08
    La noi in spital activitatea medicala se desfasoara altfel:nu exista UPU,colegele noastre de la ambulanta nu au voie sa faca nimic,pentru ca nu au medic(nici sa prinda o branula la un bolnav in coma),ATI au trei paturi,ocupate in general de cei operati.Bolnavul este adus la noi in sectie,boli interne;comele vasculare sunt trimise la spitalul judetean pentru ca nu avem neurolog in oras .Dar ,o linie venoasa,o sonda...sunt lucruri pe care le facem noi cele din boli interne(chiar daca nu au FO la noi ),nu ambulanta,cam de garda,ATI..In schimb noi nu am primit niciodata nici un spor!

36. .
    Data inscrierii
    03-10-07
    Nasol! Si atunci ce fac cele(cei) de la ambulanta? Cum decontati materialele folosite daca nu au FO? Dar manoperele? Aiurea... :(

38. .
    La primele mesaje elia-upu este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    02-04-08
    Buna,stimati colegi si bine v-am gasit!
    Lucrez intr-un CPU,intr-un spital municipal,si sunt curioasa cum sunt organizate UPU\CPU in spitalele unde lucrati voi.Sunt ele mixte,respectiv UPU adulti-copii,sau doar adulti?Este obligatoriu ca in CPU sa se primeasca urgentele pediatrice,daca in spital este linie de garda de pediatrie?Spuneti-mi va rog ,cum se procedeaza pe la voi!

40. .
    La primele mesaje HeavenlyDivine este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    07-01-09

Salutare si bine (ca) v-am gasit!

Subiectul referitor la ceea ce a ajuns actul medical in prezent..si, de ce sa ne ascundem dupa deget, felul in care a ajuns sa fie vazut asistentul medical.. se ruzuma in/la cateva cuvinte : spaga,lipsa de interes, asistenti medicali care apar ca ciupercile dupa ploaie..si lista ar putea continua. Aceste afirmatii, si imaginea care a fost creata de mass-media despre asistentii medicali, sunt din pacate adevarate. Am lucrat cativa ani intr-un spital de stat si in prezent lucrez la un spital privat din Bucuresti, pot sa spun si cred ca fiecare dintre noi stim asta, ca sunt oameni si oameni, si am vazut cu ochii nostri colegi care vin la munca doar pentru salariul ala amarat si nu ai nici cea mai mica legatura cu empatia sau alte chestii asemanatoare.. oameni pt. care spaga este pe primul loc. Din pacate asta e adevarul, care nu mai tine de meseria in sine ci de caracterul omului. Cu toate astea sunt destui cei care practica aceasta meserie din placere, din dorinta de a ajuta.. si pentru acestia, imaginea creata de mass-media este dezgustatoare. Asa cum spunea cineva ca a vazut un reportaj la tv, despre spitalul in care lucra si aproape ca nu recunoastea locul..mi s-a intamplat si mie..si asta pt ca era scos in evidenta tot ceea ce era mai rau in sectie si absolut nimic din ceea ce era bun. O profesie ce era considerata nobila a ajuns de cea mai joasa speta, si asta din cauza unora care practica aceasta meserie desi nu au ce sa caute acolo. Am insa tot respectul pentru cei care inca se mai numesc OAMENi si isi fac datoria cu intelepciune..si dorm cu constiinta impacata seara cand ajung acasa.
    Remember, if you ever need a helping hand, you'll find one at the end of your arm ... As you grow older you will
    discover that you have two hands. One for helping yourself, the other for helping others.

42. .
    Data inscrierii
    19-08-07
    Loc
    Bucuresti
    Din pacate imaginea mass media este adevarata exact asa cum spui.
    Am patit si eu asta ca si consumator de servicii medicale.
    Dar tot la fel am patit sa fiu tratat foarte bine si cu mare responsabilitate de asistenta care a avut grija de nou nascutul meu.

Sper sa discutam aici mai mult de cei care pun pasiune in ce fac, pentru ca de asta exista si acest forum. Ca cei care pun pasiune in ce fac sa poata discuta intre ei pentru a vedea ca nu suntem singuri pe lume.

Si cine stiu poate mai molipsim si pe altii

44. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Bookmarks

Reguli de postare

• Nu puteti sa postati subiecte noi
  • Nu puteti sa postati mesaje
  • Nu puteti salva fisiere
  • Nu puteti modifica mesajele proprii

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18